Κατηγορίες
Διάφορα

Αποφυλακίζεται με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης

Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη με την επιβολή περιοριστικών όρων αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Στο άκουσμα της απόφασης, η σύζυγος και ο γιος του ηθοποιού, που βρίσκονταν στην αίθουσα ξέσπασαν σε λυγμούς.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Έτσι, η προσωρινή κράτηση που είχε επιβληθεί στον ηθοποιό αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, πριν από περίπου ένα έτος, αντικαθίσταται με τους εξής όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και επιβολή εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η εγγύηση θα πρέπει να καταβληθεί εντός προθεσμίας δέκα ημερών.

Το δικαστήριο έκρινε, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρός του, ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός δεν είναι ύποπτος φυγής και με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα.

Ο ηθοποιός, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί και ανακοίνωσαν και στο ακροατήριο και οι συνήγοροί του, νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο. «Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα σαράκι που σαρώνει τα αγγεία και ο άνθρωπος πεθαίνει. Από την ίδια ασθένεια πέθανε ο πατέρας του στα 62 του χρόνια. Λέγανε ότι ο Φιλιππίδης δεν έχει τίποτα! Και φτάσαμε εδώ» ανέφερε στο ακροατήριο ο συνήγορος του κατηγορούμενου ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συμπληρώνοντας πως ο εντολέας του «δίνει μάχη για τη ζωή του».

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως ο ηθοποιός του είπε ότι θέλει να έρθει στο δικαστήριο, παρά την κατάσταση της υγείας του. «Μου είπε ότι μπορεί να με κοροϊδέψουν, ότι θα πουν ότι παίζει θέατρο. Του απάντησα ότι τα μηχανήματα που δείχνουν τη βλάβη στην υγεία του δεν παίζουν θέατρο» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος έθεσε θέμα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του εντολέα του είτε με βραχιολάκι (κατ’ οίκον περιορισμός) είτε με την επιβολή περιοριστικών όρων. «Κάνουμε αίτημα να αφεθεί ελεύθερος με ηλεκτρονική επιτήρηση με βραχιολάκι, να βγαίνει από το σπίτι του για το νοσοκομείο μέχρι να τελειώσει η δίκη» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος και διευκρίνισε ότι αυτό είναι το επικουρικό αίτημα.

«Το βασικό αίτημά μας είναι να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους, αλλά χωρίς εγγυοδοσία, δεν υπάρχει η δυνατότητα καταβολής ούτε πέντε χιλιάδων ευρώ» διευκρίνισε ο συνήγορος και τόνισε ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος για τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του εντολέα του.

Συνεχίζοντας, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως ο εντολέας του υπέστη «ισχαιμικό έμφρακτο επεισόδιο», όπως έδειξε η αξονική εξέταση. «Ήθελε να φύγει από το νοσοκομείο και οι γιατροί δεν τον άφηναν. Παρ’ όλα αυτά σηκώθηκε και επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, γιατί ήθελε να είναι εδώ. Σήμερα ξημερώματα κατέρρευσε και εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο. Πρόκειται για πολύ σοβαρό επεισόδιο, λόγω του υποκείμενου νοσήματος του σακχαρώδους διαβήτη» ανέφερε ο συνήγορος.

Και προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται και επειδή είναι κρατούμενος δεν επέτρεψαν στη σύζυγο και το γιο του να μπουν μέσα. Με αυτά τα δεδομένα είναι ύποπτος τελέσεως νέων αδικημάτων ο Πέτρος Φιλιππίδης για να τον κρατήσετε και άλλους έξι μήνες στη φυλακή; Είναι αδρανοποιημένος εντελώς με τα όσα έχει ζήσει. Γι’ αυτό είπα κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι. Από το να πεθάνει στη φυλακή, να πεθάνει στο σπίτι του…».

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected