Κατηγορίες
Αθλήματα

Στο Νο.4 ο Στέφανος, νέα ρεκόρ για Πέτρο Τσιτσιπά και Περβολαράκη

© Corinne Dubreuil

Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές αυτή την εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη, με το Top 10 να παραμένει ίδιο. Στο Νο.4 βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πίσω μόνο από τους Daniil Medvedev, Alexaner Zverev και Rafael Nadal.

Όπως αναφέρει το tennisnews, την πρώτη 5άδα κλείνει ο Casper Ruud, ενώ στο Νο.6 βρίσκεται ο Carlos Alcaraz και στο Νο.7 ο Novak Djokovic. Ο Andrey Rublev ακολουθεί στο Νο.8, ο Felix Auger-Aliassime στο Νο.9 και ο Jannik Sinner συμπληρώνει το Top 10.

Την πρώτη του είσοδο στο Top 30 πραγματοποίησε ο Francisco Cerundolo, που μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου του στο Bastad, κέρδισε 9 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.30 του κόσμου. Career high και για τον φιναλίστ του τουρνουά της Σουηδίας, Sebastian Baez, που κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.32. Πίσω του στο Νο.33 είναι ο Maxime Cressy, που κατέκτησε τον τίτλο στο Νιούπορτ και κέρδισε 8 θέσεις, βελτιώνοντας και αυτός το career high του.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε 17 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.372. Άνοδο 11 θέσεων είχε ο Μάρκος Καλοβελώνης, που βρίσκεται στο Νο.925, όπως 11 θέσεις κέρδισε και ο 17χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης, που ανέβηκε στο Νο.1001.

Στα διπλά συνεχίζουμε να έχουμε 4 Έλληνες στο Top 200, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είναι πάντα πρώτος, στο Νο.86. Όλο και πιο πολύ πλησιάζουν στο Top 150 οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Περβολαράκης, που αμφότεροι έκαναν νέα career high σήμερα. Ο Πέτρος κέρδισε 7 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.161, ενώ ο Περβολαράκης κέρδισε 8 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.171. Στο Νο.184 διατηρήθηκε ο Μάρκος Καλοβελώνης, που είναι επίσης πολύ ψηλά.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected