Κατηγορίες
Αθλήματα

Ξανά στο Νο3 η Σάκκαρη, υποχώρησε στο Νο7 ο Τσιτσιπάς

© Jimmie48 / WTA

H Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση και βρέθηκε ξανά στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, που είναι και το career high της. Επέστρεψε στο Top 10 και συγκεκριμένα ανέβηκε στο Νο.6 η Simona Halep, μετά τον θρίαμβό της στο Τορόντο.

Όπως αναφέρει το tennisnews, παρά τον αποκλεισμό της σχετικά νωρίς στο National Bank Open στο Τορόντο από τη φάση των “16”, η Μαρία Σάκκαρη πέρασε ξανά την Paula Badosa και επέστρεψε στο Νο.3 του κόσμου, πίσω μόνο από τις Iga Swiatek και Anett Kontaveit.

Θυμίζουμε πως το Νο.3 είναι το προσωπικό ρεκόρ της Μαρίας, αλλά και η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία της WTA. Απέχει μόλις 286 βαθμούς από το Νο.2 και την Kontaveit, με την Swiatek για την ώρα να μην απειλείται από καμιά, έχοντας πάνω από 4.000 βαθμούς περισσότερους από την Εσθονή.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στις Ελληνίδες, 2 θέσεις κέρδισε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ που βρίσκεται στο Νο.187, ενώ 3 θέσεις έχασε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, στο Νο.239. Τρεις θέσεις χαμηλότερα είναι και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που είναι στο Νο.340 του κόσμου.

Η Μάρθα Ματούλα κέρδισε 16 θέσεις και βελτίωσε ξανά το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.603. Νέο ατομικό ρεκόρ και για τη Μιχαέλα Λάκη, που κέρδισε 9 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.748. Στο Νο.826 είναι η Ελένη Χριστοφή και στο Νο.950 η Δήμητρα Παύλου, ενώ στην κατάταξη βρίσκονται και οι Γαλάτεια Μεσοχωρίτου και Έλλη Λογοθέτη.

Υποχώρησε στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς, στο Top 5 ο Ruud

Δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που κέρδισε στον Καναδά από την περσινή του πορεία μέχρι τα ημιτελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έχασε δυο θέσεις από τους Casper Ruud και Novak Djokovic αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να πέσει στο Νο.7.

Πάντα στην κορυφή είναι ο Daniil Medvedev, ο οποίος ωστόσο έχασε 990 βαθμούς από το τουρνουά του Καναδά και πλέον έχει μόλις 125 περισσότερους από τον Alexander Zverev. Ο Zverev δεν αγωνίζεται στο Σινσινάτι αυτή την εβδομάδα, αγωνίζεται όμως ο Rafael Nadal, που είναι στο Νο.3, με τον Medvedev να χρειάζεται να προκριθεί τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά, για να εξασφαλίσει την παραμονή του στο Νο.1.

Στο Νο.4 είναι ο Carlos Alcaraz, που τον ακολουθεί ο Casper Ruud στο Νο.5, ισοφαρίζοντας το career high του. Πίσω του είναι οι Djokovic και Τσιτσιπάς, ενώ σταθεροί έμειναν οι Andrey Rublev (No.8), Felix Auger-Aliassime (Νο.9) και Hubert Hurkacz (Νο.10), που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Μιχάλης Περβολαράκης έχασε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.378 του κόσμου, ενώ στο Τοp 1000 βρίσκονται και οι Μάρκος Καλοβελώνης και Στέφανος Σακελλαρίδης, με τον τελευταίο να κερδίζει μια θέση και να βελτιώνει το ρεκόρ του, στο Νο.952.

Στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών συνεχίζουμε να έχουμε 4 παίκτες στο Top 200, παρά τις μικρές πτώσεις των Πέτρου Τσιτσιπά, Καλοβελώνη και Περβολαράκη. Συγκεκριμένα ο Πέτρος έχασε 7 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.170, ενώ οι Καλοβελώνης και Περβολαράκης έχασαν από 4 θέσεις, σε Νο.182 και Νο.185 αντίστοιχα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected