Αθλήματα

Μόναχο 2022: Φοβερή η Δήμητρα Γναφάκη στον ημιτελικό των εμποδίων, πρόκριση για την Άρτεμις Αναστασίου

Κάτι παραπάνω από ικανοποιητική ήταν η παρουσία της Δήμητρας Γναφάκη στον ημιτελικό των 400 μ. εμπόδια.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη, παρότι έτρεξε στον πρώτο διάδρομο έκανε πολύ καλή κούρσα και κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση της σειράς της σε 56.14 και να βελτιώσει για δεύτερη φορά σε ένα 24ωρο το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια έδειξε πως αν ήταν σε εξωτερικό διάδρομο θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει μια επίδοση κάτω από τα 56.00 και μια θέση ψηλότερα.

Η Γναφάκη έκανε φέτος πολύ καλές και σταθερές εμφανίσεις και κατάφερε στον κορυφαίο αγώνα της για φέτος να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η 25χρονη είναι από χθες η τρίτη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών πίσω από την Φανή Χαλκιά (52.77) και στην Χριστίνα Χαντζή (55.94).

“Έκανα λάθη και αποσυντονίστηκα στο δεύτερο μισό. Έκανα πολλά βηματάκια, έκοβα, ξεκινούσα και παρόλα αυτά 56.14. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν έκανα μια σωστή κούρσα. Είμαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου. Σήμερα θα μπορούσε να γράψει κάτω από 56.00. Είμαι περήφανη για τις εμφανίσεις μου. Χάρηκα πολύ που έτρεξα σε αυτόν τον αγώνα. Η εμπειρία ήταν μοναδική όπως και η διοργάνωση”, είπε η αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Στόχος μου είναι να πέσω κάτω από τα 56.00 και να σταθεροποιηθώ εκεί και του χρόνου να διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Με τον προπονητή μου Μιχάλη Μανουσάκη θα σχεδιάσουμε την επόμενη χρονιά όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάποιες προετοιμασίες ώστε να μην είμαι διαρκώς μόνη στην προπόνηση. Φέτος έκανα και ένα κομμάτι προετοιμασίας μου στο Ηράκλειο μαζί με την καλή μου φίλη Ειρήνη Βασιλείου”.

Η Γναφάκη κατέλαβε την 13η θέση στο σύνολο.

Η Αναστασίου προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200 μ.

Η Άρτεμις Αναστασίου προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Η αθλήτρια τερμάτισε στην τέταρτη θέση της σειράς της με 23.38 (0,3), επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό της 23.31 και που της έδωσε την 13η θέση στο σύνολο των σειρών. Ο ημιτελικός θα γίνει το απόγευμα στις 21.37 (ώρα Ελλάδος). Την καλύτερη επίδοση του πρώτου γύρου έκανε η Τζόντι Γουίλιαμς με 22.92, η μόνη που έτρεξε κάτω από τα 23.00.

“Είχα λίγο άγχος καθώς ήθελα να περάσω στον επόμενο γύρο. Τώρα θα μπω πιο ήρεμη στον αγώνα για να κάνω κάτι καλό για εμένα. Είχα πάρα πολύ κακή αντίδραση, άργησα να φύγω. Τέταρτη φορά φέτος έτρεξα στο 23.3. Είμαι σε κατάσταση για ατομικό ρεκόρ. Θέλω το απόγευμα να κάνω ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Δεν με προβληματίζει όπου τόσο κοντά θα κάνω δύο κούρσες. Είχα κάνει πολύ προπόνηση, οπότε δεν με ανησυχεί”.

Πολύ ωραία εμπειρία. Είναι η πρώτη μου φορά και ζω την κάθε στιγμή. Για εμένα η φετινή χρονιά θα είναι η αρχή για κάτι καλύτερο. Στον ημιτελικό των 200 μ. θα τρέξει και η Ολίβια Φωτοπούλου, που τερμάτισε σε 23.40.

Ο Καραλής δεν ήταν στην κατάσταση που ήθελε

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε κι έτσι ολοκλήρωσε νωρίς την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Ο έμπειρος αθλητής πέρασε με την πρώτη τα 5,30 μ. και 5,50 μ., ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να υπερβεί τα 5,65 μ., που θα του έδιναν την πρόκριση για τον τελικό.

“Δεν ήταν καλή φέτος η χρονιά. Έπεσα ψυχολογικά μετά τον τραυματισμό μου τον χειμώνα και δεν μπόρεσα να το βρω. Με το ζόρι έκανα άλματα, όμως, πρέπει να προχωρήσω, να συνεχίσω και φυσικά να επανέλθω. Τώρα θα κάνω ένα διάλειμμα να ξεκουραστώ και να επιστρέψω με στόχο να βρω ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Σήμερα δεν ήμουν καλά κι έτσι και τα άλματα στο 5,65 μ. δεν ήταν όπως θα έπρεπε”, είπε ο αθλητής με το τέλος του αγώνα.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς ολοκλήρωσε την παρουσία του στα 200 μ.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς έτρεξε στον προκριματικό των 200 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Ο αθλητής τερμάτισε έκτος στη σειρά του με 21.00 (-1,0) και κατέλαβε την 19η θέση στο σύνολο των αθλητών που ξεκίνησαν στη διαδικασία του προκριματικού (κάποιοι αθλητές πέρασαν απευθείας στον ημιτελικό).

“Δεν πήγε τόσο άσχημα όσο έδειξε ο χρόνος. Ίσως ήθελε λίγο καλύτερη διαχείριση στην κούρσα, το 20.81 που έκλεισε η πρόκριση ήτα εφικτό. Πρέπει να βελτιωθώ λίγο ακόμη στο κομμάτι της ψυχολογίας σε τέτοιους αγώνες. Αύριο έχουμε την ομάδα 4Χ100 μ., έχουμε δουλέψει σκληρά, το έχουν δείξει και οι χρόνοι μας αυτό. Σκεφτόμαστε τον τελικό. Έχει πολλά χρόνια να δούμε ομάδα μας σε τελικό. Πιστεύω να τα καταφέρουμε”, είπε ο αθλητής με το τέλος του αγώνα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected