Αθλήματα

Νικηφόρο ξεκίνημα για Παπαμιχαήλ στο 60άρι του Monastir, “λύγισε” στο Challenger του Fairfield ο Περβολαράκης

© Toray Pan Pacific Open

Μόλις 4 games έχασε από τη Γαλλίδα Estelle Cascino η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που επικράτησε με 6-1, 6-3 σε 93 λεπτά και προκρίθηκε στη φάση των “16” του Open Feu Aziz Zouhir των 60.000 δολαρίων, στο Monastir της Τυνησίας.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Δέσποινα προέρχεται από την εξαιρετική εβδομάδα της στο Monastir, για το Jasmin Open, 250άρι τουρνουά της WTΑ, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τις “16” καλύτερες.

Αυτή την εβδομάδα συμμετέχει στο 60άρι της ITF, κάνοντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Αρχικά κέρδισε τα πρώτα 5 games της αναμέτρησης και έφτασε εύκολα στο 6-1 για την κατάκτηση του 1ου σετ, ενώ στο 2ο σετ επέστρεψε από το 0-2 και κέρδισε 4 games στη σειρά, για να προηγηθεί με 4-2 και να διατηρήσει τον έλεγχο έως το τέλος του σετ, το οποίο έκλεισε στα 9 games.

Η Παπαμιχαήλ ανέβηκε στο Νο.152 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την καλή της πορεία την προηγούμενη εβδομάδα και με μια νέα καλή πορεία αυτή την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει το career high της, που είναι το Νο.147.

Στον 2ο γύρο του hardcourt τουρνουά των 60.000 δολαρίων, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την έμπειρη Isabella Shinikova από τη Βουλγαρία, που βρίσκεται στο Νο.237 της παγκόσμιας κατάταξης στα 30 της χρόνια (career high στο Νο.133).

"Λύγισε" στο Challenger του Fairfield ο Περβολαράκης

“Λύγισε” στο Challenger του Fairfield ο Περβολαράκης

Ο Μιχάλης Περβολαράκης γνώρισε την ήττα στον 1ο γύρο του Challenger του Fairfield στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Alafia Ayeni.

Ο Περβολαράκης, ο οποίος θα έπαιζε με το Νο.1 του ταμπλό, Denis Kudla, αντιμετώπισε τελικά τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Alafia Ayeni, καθώς ο Kudla απέσυρε τη συμμετοχή του πριν ξεκινήσει το τουρνουά.

Ο Ayeni, που είχε πετύχει ήδη δυο νίκες στα προκριματικά και είχε κερδίσει και τον Περβολαράκη λίγους μήνες πριν, στο Challenger του Winnipeg στον Καναδά, πήρε ξανά τη νίκη μετά από ένα κλειστό παιχνίδι, με 6-3, 7-5, για να προκριθεί στους “16” καλύτερους του Fairfield Challenger.

Ο 23χρονος Αμερικανός, Νο.550 στην παγκόσμια κατάταξη, προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ και παρά την προσωρινή απάντηση του Περβολαράκη και την ισοφάριση σε 3-3, έκανε νέο break για να ανακτήσει τον έλεγχο στο 5-3. Στο 9ο game ο Περβολαράκης είχε τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο διπλό break point (5-3, 15-40) και ο Ayeni κράτησε τελικά το σερβίς του για να κάνει το 6-3.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 2ο σετ, με τον Ayeni να περνάει μπροστά με διπλό break στο 5-2 και να είναι μια ανάσα μακριά από την πρόκριση. Ο Περβολαράκης κατάφερε να επιστρέψει και σ’ αυτό το σετ, κάνοντας συνεχόμενα break για να ισοφαρίσει σε 5-5, σβήνοντας και ένα match point στο 10ο game.

O Ayeni ωστόσο βρήκε την απάντηση με ένα νέο break για το υπέρ του 6-5 και σέρβιρε πετυχημένα για την πρόκριση στην 3η του απόπειρα, για να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε 1 ώρα και 22 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του Challenger του Fairfield, o Ayeni θα αντιμετωπίσει τον επίσης qualifier August Holmgren από τη Δανία.

Ο Περβολαράκης θα επικεντρωθεί στο διπλό για το υπόλοιπο της εβδομάδας, όπου θα παίξει μαζί με τον πολύ έμπειρο Τυνήσιο, Malek Jaziri. Για τον 1ο γύρο οι δυο τους θα αντιμετωπίσουν μια επίσης πολύ δυνατή ομάδα, τους αδερφούς Benjamin Lock και Courtney John Lock από τη Ζιμπάμπουε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected