Κατηγορίες
Αθλήματα

Επέστρεψε στις νίκες ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο ΑΤΡ 500 τουρνουά της Βιέννης, κερδίζοντας με straight sets, τον Αυστριακό και Νο155 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, Ντένις Νόβακ.

Αν και βρέθηκε πίσω με break στο 1ο set της αναμέτρησης (3-4), ο Έλληνας τενίστας βρήκε τρόπο να επιστρέψει και να το κατακτήσει στο tie-break, “κλείνοντας” ιδανικά το ντεμπούτο του, λίγα λεπτά αργότερα, με ένα εμφατικό 2ο set.

Όπως αναφέρει το tennis24, ο Νο2 του ταμπλό στο Erste Bank Open, επικράτησε με 7-6(2), 6-2 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, λίγα 24ωρα μετά την ήττα του στον τελικό του Stockholm Open, από τον Χόλγκερ Ρουν.

Στον 2ο γύρο του αυστριακού θεσμού, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Μπόρνα Τσόριτς, από τον οποίο είχε ηττηθεί στον τελικό του Cincinnati Masters, πριν μερικές εβδομάδες. Ο Κροάτης, έκανε νικηφόρο ντεμπούτο στη Βιέννη, τη Δευτέρα (24/10).

Κόντρα στον Νόβακ, ο 24χρονος Έλληνας πέτυχε την 57η νίκη του μέσα στο 2022, ενώ επιβεβαίωσε το ραντεβού του με τη φάση των “16” του Erste Bank Open, για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Ποτέ του, δεν έχει ηττηθεί στην πρεμιέρα του στο τουρνουά και παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε καλά το ματς απέναντι στον Νόβακ, είχε τις λύσεις για να μην σπάσει η παράδοση φέτος.

Σέρβιρε οκτώ άσους, έβγαλε συνολικά 27 winners και υπέπεσε μόλις σε έξι αβίαστα λάθη ο Τσιτσιπάς, φτάνοντας στην επικράτηση μετά από 90 λεπτά αγώνα.

Μπορεί τα νεύρα του να ήταν… πάνω από το κεφάλι, σε αρκετές στιγμές του ματς, όμως εκμεταλλεύτηκε την αγωνιστική ανωτερότητα επί του αντιπάλου του και αφού ξέσπασε προς το box του, μόλις δέχθηκε break στο 1ο set, επέστρεψε αλλαγμένος, κέρδισε 10 από τα 14 games που παίχτηκαν μετά το 3-4, φεύγοντας θριαμβευτής από το court.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected