Κατηγορίες
Αθλήματα

Σπουδαία Σάκκαρη και πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals! (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ακόμη μια υπέροχη εμφάνιση στο Τέξας, κέρδισε με straight sets και την Αρίνα Σαμπαλένκα, για να προκριθεί από τη 2η αγωνιστική των ομίλων, στα ημιτελικά των φετινών WTA Finals!

Όπως αναφέρει το Tennis24, 27χρονη Ελληνίδα, μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της Τζέσικα Πεγκούλα, δεν έχασε set ούτε από τη Νο7 τενίστρια του κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα, “σφραγίζοντας” το 1ο χρονικά εισιτήριο, για την τελική “4άδα” της διοργάνωσης στο Τέξας.

Μετά από 98 λεπτά αγώνα, η Μαρία επιβλήθηκε της 24χρονης Λευκορωσίδας με 6-2, 6-4 και θα παίξει τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/11), κόντρα στην Ονς Ζαμπέρ, με έπαθλο την 1η θέση του Nancy Richey Group.

Για 2η διαδοχική χρονιά, η Σάκκαρη βρίσκεται στις “4” καλύτερες του τουρνουά και απέχει πλέον δυο νίκες, από την κατάκτηση του σπουδαιότερου τίτλου της καριέρας της και 1ου μετά το 2019.

Κι αν τις προηγούμενες εβδομάδες, δεν βρισκόταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην έχει ρεαλιστικές ελπίδες για κατακτήσεις τροπαίων, εδώ και μερικές ημέρες, μας δείχνει γιατί βρίσκεται στο Top5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Συνεπής στο σερβίς της, δυναμική στα ράλι, παίρνοντας πρωτοβουλίες για να αλλάξει τον ρυθμό, η Ελληνίδα τενίστρια εκμεταλλεύτηκε και τα πάρα πολλά λάθη της αντιπάλου της (29), για να κάνει δικιά της τη 2η νίκη της στο Τέξας και 6η στα τελευταία επτά ματς της στο Tour.

Με 38/61 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και 5/7 break points ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η Σάκκαρη, που αν και δυσκολεύτηκε να “κλείσει” το ματς, μιας και προς στιγμήν απώλεσε προβάδισμα με διπλό break στο 2ο set (3-0), τα κατάφερε, μένοντας ψύχραιμη όταν βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ (3-4).

Κέρδισε τρία σερί games και… πέταξε για τα ημιτελικά. Εφόσον κερδίσει την Ζαμπέρ στην 3η αγωνιστική των ομίλων, θα τερματίσει 1η στον όμιλό της και θα αντιμετωπίσει τη 2η του άλλου ομίλου. Αν ηττηθεί από την Τυνήσια, θα τερματίσει 2η και θα παίξει στις “4” με την 1η του άλλου ομίλου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected