Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : “Καθαρή” νίκη της ΑΕΚ επί της Κηφισιάς, μισή πρόκριση

Χωρίς να εντυπωσιάσει αλλά και χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 της Κηφισιάς στη Ριζούπολη και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η επανέναρξη της σεζόν βρήκε την ΑΕΚ με πολλές απουσίες στο πρώτο ματς της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την Κηφισιά στη Ριζούπολη. Ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την Ένωση ώστε να πάρει καθαρό σκορ πρόκρισης.

Οι “κιτρινόμαυροι” χωρίς να φορτσάρουν επικράτησαν με 2-0 με μια γκολάρα του Λιβάι Γκαρσία στο 34′ και ένα εύστοχο πέναλτι του Φαν Βέερτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, απλοποιώντας έτσι τη ζωή τους ενόψει της ρεβάνς στην OPAP Arena για την πρόκριση στα προημιτελικά. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς η Κηφισιά λόγω αποβολής του Μπαρμπόσα με δεύτερη κίτρινη στο 79′.

Το φιλμ

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην ΑΕΚ, με τον Μουκουντί να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ μετά από φάουλ του Χατζισαφί στο 10’.

Στο 16’ το επικίνδυνο γύρισμα του Μάνταλου πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ ένα δίλεπτο αργότερα οι Κηφισιώτες άγγιξαν το 1-0, όταν είδαν τον Κουιρουκίδη να βγαίνει τετ α τετ μετά από λάθος του Μουκουντί αλλά να ηττάται από τον Στάνκοβιτς.

Στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Ταλάλ σταμάτησε στα σώματα, με τον κίνδυνο για την Ένωση να περνά.

Στο 22ο λεπτό, ήταν ξανά σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει, με το ωραίο σουτ του Γκαρσία έξω από την περιοχή να περνά λίγο άουτ.

Ο Αραούχο βρήκε δίχτυα σε τετ α τετ στο 29’ αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, με την Ένωση να ανοίγει εντέλει το σκορ πέντε λεπτά αργότερα με καταπληκτικό βολέ του Γκαρσία από πλάγια θέση!

Ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ/Τομπάγκο άγγιξε το 2-0 στο 38’ αλλά σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση, με τους «κιτρινόμαυρους» να φτάνουν εντέλει σε δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο με πέναλτι του Φαν Βέερτ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Ο Αραούχο κέρδισε την εσχάτη των ποινών και ο Ολλανδός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με την Ένωση.

Το προβάδισμα δύο τερμάτων είχε απελευθερώσει την ΑΕΚ, με τους κιτρινόμαυρους στο 50′ να αγγίζουν και ένα τρίτο τέρμα, όταν μετά από ωραία κίνηση και πάσα του εξαιρετικού Λιβάι από τα δεξιά, ο Αραούχο από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω από την εστία. Από την πλευρά της η Κηφισιά βρήκε μια καλή στιγμή στο 61′ να μειώσει στην αντεπίθεση, αλλά ο Να’α που μόλις είχε περάσει στο ματς πλάσαρε δίπλα από το κάθετο του Στάνκοβιτς.

Λίγο αργότερα ο Αλμέιδα προχώρησε σε δύο αλλαγές με τον Ρότα να αντικαθιστά τον Σιντιμπέ και τον Σιμάνσκι να παίρνει τη θέση του Φράνσον, με την ΑΕΚ την ίδια στιγμή να δίνει δικαιώματα στα μετόπισθεν, αλλά την Κηφισιά να μην καταφέρνει να το εκμεταλλευτεί. Μπροστά, βέβαια, η ΑΕΚ αν ανέβαζε στροφές έβγαζε ωραίες συνεργασίες, όπως αυτή στο 73′ με τους κιτρινόμαυρους να κρύβουν την μπάλα, αλλά το πλασέ του Μάνταλου, μετά από τακουνάκι του Φαν Βέερτ, να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο. Στο 79′ η Κηφισιά έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Μπαρμπόσα με δεύτερη κίτρινη.

Ο Αλμέιδα στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε και τον Πινέδα στη θέση του Μάνταλου, αλλά και τους νεαρούς Ε. Χριστόπουλο και Σκόνδρα με την Ένωση να διατηρεί το προβάδισμα των δύο τερμάτων και να… καθαρίζει ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στους «8» του θεσμού.

Συνθέσεις

ΠΑΕ Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Πέιος (81′ Ιατρούδης), Παπασάββας, Ποζατζίδης (58′ Να’α), Παναγιώτου (92′ Σμπώκος), Ταλάλ (81′ Γκίνη), Κουϊρουκίδης (58′ Καλλέργης), Τετέι.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Σιντιμπέ (66′ Ρότα), Γιόνσον, Φράνσον (66′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (82′ Πινέδα), Λιβάι Γκαρσία (87′ Σκόνδρας), Αραούχο (87′ Ε. Χριστόπουλος), Φαν Βέερτ

Το πανόραμα των πρώτων αγώνων

Τετάρτη 14/12

Απόλλων Παραλιμνίου – ΑΟ Αγίου Νικολάου  2-2
Καλαμάτα – ΠΑΟΚ  0-2
Λαμία – Καλλιθέα  1-1

Πέμπτη 15/12

Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος  3-0
Ολυμπιακός – Ατρόμητος  4-1
ΠΑΕ Κηφισιά – ΑΕΚ  0-2

Παρασκευή 16/12

Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου (14.00)
Λεβαδειακός – Άρης (16.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected