Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Πρόκριση στα προημιτελικά για τον Ολυμπιακό, σκόραρε ο Κωτσόπουλος

Το 4-1 του πρώτου ματς, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για τον Ατρόμητο, που έπαιξε ανοιχτά χωρίς σκοπιμότητες. Το ίδιο έπραξε και ο Ολυμπιακός, που είχε στο…τσεπάκι του την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το 2-2 ήρθε ουσιαστικά «σβηστά» για τους Πειραιώτες, που είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα κυρίως με τον Μασούρα που δεν κατάφερε να σκοράρει λόγω του εξαιρετικού Γιαννιώτη. Απ’ την άλλη ο Ατρόμητος χαμογελά λόγω της παρουσίας των νέων παιδιών που χρησιμοποιήθηκαν. Τζοβάρας άνοιξε το σκορ, Σισέ και Μαρσέλο έκαναν την ανατροπή, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Κώστας Κωτσόπουλος.

Το φιλμ

Το παιχνίδι στο Περιστέρι άρχισε εντυπωσιακά. Ο Μασούρας στο 2ο λεπτό είχε την πρώτη προσπάθεια για γκολ, με το σουτ που επιχείρησε να το μπλοκάρει ο Γιαννιώτης. Οι ισορροπίες άλλαξαν στην πρώτη προσπάθεια του Ατρόμητου πάντως. Η ομάδα του Κόουλμαν στο 8ο λεπτό μπήκε μπροστά στο σκορ, μετά από ωραία σέντρα του Οικονομίδη, ο Τζοβάρας έφυγε στην πλάτη της άμυνας των «ερυθρόλευκων» και νίκησε τον Τζολάκη για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία αμέσως μετά, θέλοντας να «απαντήσουν» άμεσα στον Ατρόμητο. Θα μπορούσαν να το έχουν κάνει στο 13’, όταν ο Μασούρας έφυγε πίσω απ’ την άμυνα των γηπεδούχων, σούταρε, με τον Γιαννιώτη να λέει «όχι» κι έτσι να χάνεται σημαντική ευκαιρία για τους παίκτες του Μίτσελ.

Δύο λεπτά μετά ο Γιαννιώτης ήταν και πάλι σε ετοιμότητα, όταν ο Κασάμι σούταρε, η μπάλα κόντραρε και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου που όμως αντέδρασε εξαιρετικά διατηρώντας το 1-0.

Ο Ατρόμητος δοκίμασε να ξεφύγει απ’ την πίεση και είχε δύο σουτ στο 18’ και στο 21’, με τον Τζαβίδα και τον Οικονομίδη, αλλά δεν ανησύχησαν τον Τζολάκη.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού οδήγησε το ματς για το επόμενο διάστημά του. Οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν με τον Κασάμι, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε επειδή ο Ελβετός ήταν οφσάιντ. Στο 37’ ο Μασούρας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Ελ Αραμπί κατέβασε ωραία, έστρωσε στον διεθνή άσο, αλλά το σουτ που δοκίμασε έφυγε άουτ.

Τελικά η πίεση του Ολυμπιακού έφερε αποτέλεσμα στο 38’. Ο Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα, ο Γιαννιώτης δοκίμασε να διώξει όμως η μπάλα στρώθηκε στον Σισέ που δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1. Μάλιστα ο Αφρικανός στόπερ δάκρυσε μετά το τέρμα που πέτυχε.

Οι «ερυθρόλευκοι» δε σταμάτησαν να πιέζουν, ψάχνοντας άμεσα το προβάδισμα. Θα το είχαν καταφέρει μάλιστα, αν ο Κασάμι έβρισκε στόχο από πλεονεκτική θέση μετά το στρώσιμο του Μασούρα. Τελικά το 1-2 ήρθε με τον Μαρσέλο. Στο 45+1’ ο Μπουχαλάκης έκανε τη σέντρα, με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει πριν η μπάλα σκάσει στο χορτάρι και να νικά τον Γιαννιώτη για την ανατροπή.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ατρόμητο να κάνει ακριβώς ότι και στο πρώτο. Να σκοράρει γρήγορα. Ήταν το 51ο λεπτό όταν ο Ρομπάιγ έκανε τη σέντρα. Οι αμυντικοί απομάκρυναν αλλά πάνω στον Κωτσόπουλο, ο οποίος σούταρε ωραία για το 2-2!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "novibet ΕΛΛΑΔΑΣ capslli NetBet GOALGOALGOAL KOTSOPOULOS 51' PROINTIOS የወትድሂያት 2 ΘΛΥΜΠΙΑΚΟΥ とい花 1935 1923 2 ዮክለብ"

Θα μπορούσαν οι Περιστεριώτες να κάνουν και την ανατροπή δύο λεπτά μετά. Ο Μπουχαλάκης έκανε λάθος, ο Τζαβίδας κουβάλησε την μπάλα μέχρι την περιοχή, πάσαρε στον Κωτσόπουλο που αυτή τη φορά το σουτ που επιχείρησε ήταν εντελώς άστοχο. Στο 57’ πάλι από ενέργεια του ορεξάτου Ρομπάιγ, ο Τζοβάρας αυτή τη φορά σούταρε χωρίς να μπορεί να νικήσει τον Τζολάκη.

Η «απάντηση» του Ολυμπιακού στον ορεξάτο Ατρόμητο, ήρθε με τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 61’. Ο Μασούρας βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων βγήκε νικητής. Τέσσερα λεπτά μετά, η σέντρα του Μαρσέλο βρήκε τον Γκάρι Ροντρίγκες, η προβολή του οποίου έφυγε άουτ.

Ο ρυθμός του ματς έμοιαζε να «παγώνει», οι ευκαιρίες πλέον λιγόστεψαν μπροστά στις δύο εστίες. Χρειάστηκε να έρθει το 81’ για να εκτελέσει φάουλ ο Ρομπάιγ και να πιάσει κεφαλιά άουτ ο Τζοβάρας.

Με το 2-2 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός επικύρωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά με συνολικό σκορ 6-3 κι εκεί θα αντιμετωπίσει τον Άρη, ενώ ο Ατρόμητος επικεντρώνεται πλέον στο Πρωτάθλημα.

Συνθέσεις

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν) : Μάριτς, Αθανασίου (71′ Ντε Μποκ), Πομόνης (71′ Κεχρίντα), Χατζηισαΐας (78′ Κιάρτανσον), Στρούγγης, Φιόρντγιονσον (46′ Ρομπάιγ), Οικονομίδης, Τζοβάρας, Κωτσόπουλος, Κλωναρίδης, Τζαβίδας

Ολυμπιακός (Μίτσελ) : Τζολάκης, Μαρσέλο, Ανδρούτσος, Ρέτσος, Σισέ, Σαμασέκου, Μπουχαλάκης, Ροντρίγκες (66′ Βρουσάι), Μασούρας (72′ Ουί-Τζο Χουάνγκ), Κασάμι, Ελ Αραμπί (78′ Βαλμπουενά)

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών 

Τρίτη 10/1

Athens Kallithea – Λαμία  1-2 [1-1]
ΠΑΟΚ – Καλαμάτα  2-0 [2-0]

Τετάρτη 11/1

ΑΟ Αγίου Νικολάου – Απόλλων Παραλιμνίου  1-2 παρ [1-1]
Άρης – Λεβαδειακός  1-0 [2-1]
ΝΠΣ Βόλος – Παναθηναϊκός  0-2 [0-3]
ΑΕΚ – ΠΑΕ Κηφισιά  3-0 [2-0]
Ατρόμητος – Ολυμπιακός  2-2 [1-4]

Πέμπτη 12/1

Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός (14.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected