Αθλήματα

“Χρυσή” πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στο Challenge Cup και τώρα ο Ολυμπιακός!

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε το χρυσό σετ για να πάρει την πρόκριση για την τετράδα του Challenge Cup, παρά τις δυσκολίες που του έβαλε η Όριον. Επόμενος αντίπαλος στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός.

Οι Ολλανδοί παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, ο Παναθηναϊκός νευρικός, με το ματς να κρίνεται στο χρυσό σετ, παρά το 3-0 της Όριον.

Το ματς

Η Όριον ξεκίνησε καλύτερα στο πρώτο σετ, παίρνοντας από νωρίς μία μικρή διαφορά δύο πόντων (1-3 και 6-8), την οποία διατήρησε στη συνέχεια (14-16).

Με σερί ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 16-16, αλλά οι Ολλανδοί απάντησαν και προσπέρασαν εκ νέου με 17-20, έπειτα από λάθος επίθεση του Σάντερ. Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να καλύψουν τη διαφορά και με 22-25, το πρώτο σετ πήγε στην Όριον.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και προηγήθηκε με 6-2 εκμεταλλευόμενος και κάποια λάθη των φιλοξενούμενων.

Τα λάθη εμφανίστηκαν και στην πλευρά του «τριφυλλιού» με αποτέλεσμα η Όριον να ισοφαρίσει σε 6-6, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και με κορυφαίο τον Ερνάντεζ μεγάλωσαν και πάλι τη διαφορά (12-7), έπειτα από άσσο του Κουβανού.

Οι Ολλανδοί δεν κατέθεσαν τα όπλα και αυξάνοντας την πίεση από το σερβίς σημαδεύοντας τον Σάντερ, μείωσαν εκ νέου σε 14-13 και στη συνέχεια ισοφάρισαν (15-15), αναγκάζοντας το Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία του σετ ισόπαλες (20-20), όμως με άσσο του Βάικστρα η Όριον προσπέρασε με 21-23.

Ένα λάθος των Ολλανδών έφερε και πάλι το ματς στα ίσια (23-23), αλλά δύο λάθη από σερβίς του Κόβαρ στο φιλέ και στη συνέχεια κακή υποδοχή του Φράγκου «έγραψαν» το 23-25 και το 0-2 για την Όριον.

Η Όριον έχοντας την ψυχολογία στα ύψη προηγήθηκε με 2-6 στο τρίτο σετ, το οποίο στη συνέχεια έγινε 5-10, αφού οι Ολλανδοί έπαιζαν με μεγάλη αυτοπεποίθηση στην επίθεση.

Με άσσο του Καϊσλάσαλο διαμορφώθηκε το 5-12, διαφορά την οποία διατήρησαν με άνεση οι Ολλανδοί (11-17).

Το 13-20 έδινε τεράστιο προβάδισμα στην Όριον και παράλληλα την ευκαιρία στην Ολλανδική ομάδα να οδηγήσει τον αγώνα και την πρόκριση στο «χρυσό» σετ.

Έτσι και έγινε αφού ο Παναθηναϊκός απώλεσε και το τρίτο σετ με 20-25, έχασε τον αγώνα με 0-3 σετ, αλλά σε συνδυασμό με τη νίκη του με 1-3 σετ στο πρώτο ματς είχε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση αν επικρατούσε σε «χρυσό» σετ των 15 πόντων.

Στο «χρυσό» σετ το μπλοκ και η επίθεση του Παναθηναϊκού λειτούργησαν καλύτερα και αυτό έβαλε σε θέση οδηγού του «τριφύλλι» με 5-2.

Η Όριον πήρε τάιμ άουτ, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος και με τρομερό μπλοκ του Γιάκομπσεν διαμορφώθηκε το 9-4.

Οι Ολλανδοί έδειχναν να λυγίζουν από την κούραση που είχε φέρει η υπερπροσπάθεια στα τρία προηγούμενα σετ και με σχετική… άνεση ο Παναθηναϊκός έκλεισε την κυριαρχία του στο «χρυσό» σετ επικρατώντας με 15-12 και παίρνοντας την πρόκριση στους διπλούς ημιτελικούς του θεσμού.

Τα σετ: 22-25, 23-25, 20-25, (15-12)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected