Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ολυμπιακός, νίκησε στα πέναλτι τη Δράμα

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του σε Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς νίκησε εκτός έδρας τη Δράμα ’86 με 39-37 σε έναν αγώνα που κρίθηκε στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 30-30, παράταση 35-35).

Στον ημιτελικό, οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, που με τη σειρά της απέκλεισε την Πυλαία.

Ο αγώνας είχε όλα τα στοιχεία ενός… θρίλερ. Ένταση, πάθος και αγωνία μέχρι τέλους. Στο πρώτο μέρος οι άμυνες πέρασαν σε δεύτερο πλάνο, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν ακατάπαυστα και οι Δραμινοί με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Τόσκα μπήκαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 18-17.

Στο δεύτερο μέρος οι άμυνες βελτιώθηκαν και οι επιθετικοί διάδρομοι έκλεισαν. Οι γηπεδούχοι, με τον τερματοφύλακα Λευτέρη Παπάζογλου να ανεβάζει την απόδοσή του, κατάφεραν να προηγηθούν με 29-25 στο 54’. Ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 3-0 και μείωσε σε 29-28, ο Τόσκας έκανε το 30-28 για τους γηπεδούχους, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν σε 30-30 στο 59:20 μετά από τέρματα των Κανδύλα και Παπαβασίλη.

Στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων οι διαιτητές υπέδειξαν πέναλτι στο 59:59 καταλογίζοντας επαφή του Νιοκάς στον Παπαγεωργίου που επιχείρησε να σουτάρει από τη γωνία. Ο Σίνα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, όμως οι διαιτητές υπέδειξαν επανάληψη δείχνοντας ότι δεν είχαν σφυρίξει για την εκτέλεση. Ο Σίνα ανέλαβε και πάλι να εκτελέσει, όμως αυτή τη φορά ο Τόμας Μπάουερ τον σταμάτησε, όπως ακριβώς είχε κάνει πριν λίγες ημέρες με τον Παντελή Κωστακίδη, σε νεκρό χρόνο, στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αερωπού με 23-22.

Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα δύο πεντάλεπτα της παράτασης. Στο 66:35 η Δράμα προηγήθηκε με 34-32 και στο 67:25 με 35-33, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 35-35 στο 69:07, το οποίο ήταν και το σκορ της παράτασης, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να εκδηλώσει επίθεση με εκατέρωθεν λάθη.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Κώστας Κοτανίδης αναδείχθηκε σε ήρωα για τον Ολυμπιακό αποκρούοντας τα σουτ των Χαϊτίδη και Μωραΐτη. Για τον Ολυμπιακό είχαν ευστοχήσει οι Οστρούτσκο, Βέμπερ, Παπαβασίλης, ενώ ο Μπάμπης Δομπρής ήταν εκείνος που έκανε το 37-39 σφραγίζοντας τη νίκη των ερυθρόλευκων.

Προημιτελικά Κυπέλλου Ανδρών

Δράμα ’86 – Ολυμπιακός  37-39
ΠΑΟΚ – ΑΣΕ Δούκα  22-24
ΑΕΚ – ΑΕΣΧ Πυλαίας  35-23
Άρης Νίκαιας – Διομήδης Άργους ΑΝΑΒΟΛΗ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected