Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα 2,16 μ. ο Αντώνης Μέρλος στο Κλάντνο, ατομικό ρεκόρ και 6η επίδοση όλων των εποχών από την Ανθή Κυριακοπούλου

Ο Αντώνης Μέρλος αγωνίστηκε σήμερα στο μίτινγκ του Κλάντνο, στον δεύτερο αγώνα του επί τσεχικού εδάφους. Ο ανερχόμενος άλτης ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άλμα στα 2,16 μ., επίδοση που του έδωσε την πέμπτη θέση.

Ο Μέρλος είναι σε καλή κατάσταση και κυνηγάει να βρει ένα μεγαλύτερο άλμα κι αυτός ήταν και ο λόγος που άφησε στη συνέχεια τα 2,19 μ., προκειμένου να δοκιμάσει στα 2,22 μέτρα. Ο πήχης στο συγκεκριμένο ύψος δε στάθηκε, ωστόσο ο αθλητής είχε καλές προσπάθειες και φάνηκε πως σύντομα θα είναι σε θέση να βελτιώσει το ατομικό του 2,21 μ. στον κλειστό στίβο. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για τους επόμενους αγώνες του στη σεζόν. Νικητής του αγώνα ήταν ο Έρικ Πορτίλο (Μεξικό) με 2,25 μέτρα.

Ατομικό ρεκόρ και 6η επίδοση όλων των εποχών από την Ανθή Κυριακοπούλου

Η Ανθή –Κοραΐνη Κυριακοπούλου έκανε σήμερα την κούρσα που κυνηγούσε εδώ και καιρό, καθώς διένυσε τα 800 μ. στο μίτινγκ της Βουδαπέστης σε 2.06.83 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου βελτίωσε το 2.08.42 από τις 15 Ιανουαρίου κι έγινε η έκτη Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό.

Η Κυριακοπούλου έκανε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας της στη Νότιο Αφρική γεγονός που φάνηκε πως έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η αθλήτρια θα συνεχίσει τους αγώνες την ερχόμενη εβδομάδα στο μίτινγκ της Γάνδης, ώστε να βελτιώσει εκ νέου τις επιδόσεις της. Η Κυριακοπούλου κατέλαβε την δεύτερη θέση στον σημερινό αγώνα πίσω από την Ουγγαρέζα Κίνγκα Φάρκας- Ον που τερμάτισε σε 2.06.75.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Χαρίδημος Ξενιδάκης, που όπως και η Κυριακοπούλου προέρχεται από την προετοιμασία στο υψόμετρο. Ο δρομέας του Μιχάλη Αναγνώστου τερμάτισε τέταρτος στα 800 μ. με 1.50.48 και βελτίωσε το ατομικό του 1.52.14. Ο αθλητής από την περσινή σεζόν παρουσιάζει σταθερά σημάδια βελτίωσης και συνέπειας σε επιδόσεις στο ρεκόρ του. Επόμενος στόχος του είναι χρόνος κάτω από το 1.50 στον κλειστό στίβο στίβο. Την 7η θέση στο σύνολο των σειρών κατέλαβε ο Χαράλαμπος Λαγός με 1.54.04 και την 15η ο Βασίλης Σαλπάς με 2.02.40.

Στο μίτινγκ της ουγγρικής πρωτεύουσας αγωνίστηκε και η Αλάνα Μπερν στα 60μ. τερματίζοντας σε 7.60. Η σπρίντερ του Κώστα Βογιατζάκη κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τις Ζουστίνα Τσότι (Ουγγαρία) με 7.43 και Ζίτα Ζεντγκιόργκι (Oυγγαρία) με 7.50.

Ατομικό η Ιωσηφίδου στην Μπρατισλάβα

Η Σοφία Ιωσηφίδου ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς στο μίτινγκ της Μπρατσιλάβα, καθώς τερμάτισε τα 60 μ. εμπ. σε 8.48 και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου είχε ρεκόρ 8.55 από το 2022.

Στο μήκος η Βασιλική Χαϊτίδου κατέλαβε την δεύτερη θέση με 5,86 μ. και η Ναταλία Μπέση ήταν 5η με 5,49 μ. Στα 60 μ . εμπ. των Ανδρών καλή εμφάνιση από τον Μιχάλη Κιάφα με 8.16.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected