Κατηγορίες
Διάφορα

Το ύστατο «χαίρε» στον υποσμηναγό Τουρούτσικα – “Αθάνατος” φωνάζει το πλήθος (photos)

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφεται για τους δύο πιλότους που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης.

Ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του F-4 Phantom στην Ανδραβίδα, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες τους, την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Το παρών στην κηδεία του άτυχου συγκυβερνήτη του μοιραίου F – 4 Φάντομ που συνετρίβη στην Ανδραβίδα, δίνει η πολιτική ηγεσία.

Στην εκκλησία τα στεφάνια έχουν καλύψει κάθε γωνιά του προαύλιου χώρου, καθώς όλος ο κόσμος θέλησε να αποχαιρετήσει με λουλούδια τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην είσοδο δεσπόζει η φωτογραφία του, ενώ υπάρχει και σταντ του Χαμόγελου του Παιδιού για όσους θέλουν να δώσουν κάποια χρήματα στη μνήμη του συγκυβερνήτη του F – 4 Φάντομ, που έχασε τη ζωή εν ώρα καθήκοντος. Το κλίμα οδύνης και θλίψης είναι φυσικά έκδηλο παντού.

Τον βαθμό του Αντιπτέραρχου παίρνουν τιμητικά οι δύο νεκροί πιλότοι του Phantom F-4
Με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου θα τιμηθούν ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο 29χρονος Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του μοιραίου F-4 Phantom την περασμένη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Κατάκολου.

Kατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη -δια περιφοράς συνεδρίασή του χθες το απόγευμα αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτέραρχου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά το απόγευμα την σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει και τυπικά την τιμητική προαγωγή.

Τόσο στην κηδεία του 29χρονου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που είναι σήμερα στην Τρίπολη όσο και στου 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη αύριο στο Νευροκόπι, θα προσφωνηθούν με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου.

κηδεία

Συντετριμμένη η οικογένειά του
Η οικογένεια του Μιχαήλ Μάριου Τουρούτσικα έφτασε από νωρίς στην εκκλησία. Οι γονείς του ήταν συντετριμμένοι. Η οδύνη για την απώλειά του παιδιού τους ήταν χαραγμένη με τον πιο σκληρό τρόπο πάνω στα πρόσωπά τους. Τραγική φιγούρα η μητέρα του υποσμηναγού, που υποβασταζόταν από τον πατέρα του.

«Ήταν ένας άγγελος»
Λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουν τον συγκυβερνήτη του F – 4 Φάντομ η θεία και ο θείος του, μίλησαν στον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο Νίκος Σώζιος, ο θείος του άτυχου υποσμηναγού μίλησε για ένα σπουδαίο νεαρό παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα, ήθος και αξίες που αγαπούσε όσο τίποτα την δουλειά του.

«Ήταν ένας άγγελος. Είχε ήθος, αξίες, όραμα, είχε να κάνει πολλά πράγματα και έφυγε πάρα πολύ νωρίς. Αγαπούσε πάρα πολύ την δουλειά του και μιλούσε συνέχεια για αυτήν», είπε ο θείος του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η Βασιλική Φατούρου, η θεία του 29χρονου, είπε φανερά συγκλονισμένη από την απώλεια του συγκυβερνήτη του μοιραίου F4 Φάντομ :

«Δεν υπάρχουν λόγια. Μας λείπει πολύ. Ήταν ένα εξαίρετο παιδί, είχε τις καλύτερες σχέσεις με όλη την οικογένεια».

δείτε φωτογραφίες στο pentapostagma.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected