Κατηγορίες
Γ ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας : Ακαδημία Βέροιας και Ατρόμητος Διαβατού οι πρωταθλητές της Γ Ερασιτεχνικής

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (19/2) το πρωτάθλημα της Γ Ερασιτεχνικής για τη σεζόν 2022/2023.

Φέτος συμμετείχαν στην κατηγορία 12 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους με πέντε εξ αυτών να κερδίζουν στο τέλος το εισιτήριο για τη Β κατηγορία της επόμενης χρονιάς.

Μετά από 30 αγώνες σε κάθε όμιλο (τρεις στον πρώτο και ένας στον δεύτερο κρίθηκαν στα χαρτιά), αναδείχτηκαν πρωταθλητές ο Ατρόμητος Διαβατού και η Ακαδημία Βέροιας αντίστοιχα.

Για τους “μπλε”, η επιστροφή στη δράση μετά από δύο αδρανείς σεζόν, ήταν κάτι παραπάνω από εποικοδομητική, καθώς έφερε άμεσα αποτελέσματα. Σε 10 αγώνες, η ομάδα των Δήμου Συμπεθέρη/Κώστα Παγγούρα είχε 8 νίκες και μία ισοπαλία, την καλύτερη επίθεση στον όμιλο (37 γκολ) και την καλύτερη άμυνα σε όλη την κατηγορία (10 τέρματα).

Σύμφωνα με τα στατιστικά του sportsup.gr, πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Γόλης Ηλιάδης, που πέτυχε 8 τέρματα και τον ακολούθησαν οι Συμπεθέρης (5), Ταγκαλίδης (4), Παγγούρας (3), Ανάστος Δ., Βοργιατζίδης, Χατζηγεωργίου (2) και Κωστογλίδης, Μπαζούκης, Νικολαΐδης, Τοσουνίδης, Τσιολάκης, Τσιφλίδης Μ. (1), ενώ υπέρ της καταμετρήθηκαν και δύο αυτογκόλ.

Για την Ακαδημία Βέροιας, ισχύει ότι και για τον Ατρόμητο, αν και η περίοδος αδράνειας (μόνο από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, καθώς τα τμήματα Υποδομής είχαν κάθε χρόνο συμμετοχή στα αντίστοιχα πρωταθλήματα) ήταν σαφώς μεγαλύτερη, μιας και τελευταία παρουσία καταγράφεται τη σεζόν 2016/2017 στην Α2 Ερασιτεχνική.

Η ομάδα του Γιώργου Ακριτίδη είχε τον ίδιο απολογισμό με τους “κυανόλευκους” (8-1-1), την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας (50 γκολ, με μέσο όρο τα 5 σε κάθε ματς) και την καλύτερη άμυνα του ομίλου, με 17 τέρματα παθητικό.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κώστας Οργιανέλης, που έφτασε τα 14 γκολ και τον ακολούθησαν οι Νούλης (11), Γιοβανόπουλος Γ. (10), Λαζαρίδης (5), Πουρλίδας (3), Αλαμπορινός, Τσανασίδης (2) και Γιοβανόπουλος Π., Μάρκου, Σταύρου (1).

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στον τελικό της κατηγορίας για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή της Γ Ερασιτεχνικής, ένα ματς που θα οριστεί στους Γεωργιανούς λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων από πλευράς Ακαδημίας (33 έναντι 27).

Οι δευτεραθλητές

Στη δεύτερη θέση των δύο ομίλων, που επίσης παίρνουν το εισιτήριο για τη Β Ερασιτεχνική, τερμάτισαν η Θύελλα Σταυρού και ο ΑΟ Συκιάς αντίστοιχα. Οι “πράσινοι” είχαν απολογισμό 6 νίκες και 2 ισοπαλίες, με πρώτο σκόρερ της ομάδας να είναι ο Δημήτρης Τσίλης (6 γκολ), ενώ για το συγκρότημα του Χρήστου Βήτου (8-0-2), πρώτος “μπόμπερ” που κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι ήταν ο Βασίλης Κακαγιάννης, που έφτασε τα 16 τέρματα.

Το τελευταίο εισιτήριο με μπαράζ

Η 5η ομάδα που βάσει προκήρυξης θα προβιβαστεί στη Β Ερασιτεχνική, θα αναδειχτεί μετά από αγώνα μπαράζ, σε ουδέτερο γήπεδο. Αντίπαλοι θα είναι ο Άρης Παλαιοχωρίου και η Δόξα Ασωμάτων, που είχαν τον ίδιο βαθμολογικό απολογισμό (18β), με 5 και 6 νίκες αντίστοιχα. Πρώτοι σκόρερ για τις δύο ομάδες ήταν οι Γκιόκα (4 γκολ) και Αϊραντζής (13) αντίστοιχα.

*Σημ. : η καταγραφή των σκόρερ γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα φύλλα αγώνων που συμπληρώνουν οι διαιτητές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected