Κατηγορίες
Super League 2

Τεράστιο “διπλό” του Ηρακλή Λάρισας στη Νέα Ευκαρπία

Η επανεμφάνιση του Ηρακλή Λάρισας στο πρωτάθλημα της Super League 2, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

Η ομάδα της Θεσσαλίας πέρασε νικηφόρα από τη δύσκολη έδρα του Μακεδονικού και “έπιασε” τη Βέροια στην 11η θέση με 13 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, ο Μακεδονικός, παρότι κατάφερε μέσα σε ένα ημίχρονο να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, εν τέλει υπέστη εκ νέου ανατροπή και ηττήθηκε με σκορ 2-3, έχοντας στο τέλος έντονα παράπονα από την διαιτησία και κυρίως τον βοηθό Καρασαββαΐδη.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον Μακεδονικό πολύ νωρίς, όταν στο 3ο λεπτό ο Φλόρενς Κέρι βρέθηκε στην περιοχή του Γουναρίδη από αριστερά με πολύ χώρο και εκτέλεσε με δύναμη για να βρει δίχτυα και να γράψει το 0-1.

Ωστόσο, η αντίδραση των «πρασίνων» ήταν άμεση, με τους παίκτες του Γιώργου Αμανατίδη να αναλαμβάνουν αμέσως την κυκλοφορία της μπάλας και να βρίσκουν μέσω αυτής την ισοφάριση στο 10′: με έξοχη μεταβίβαση στην απέναντι πλευρά, ο Παναγιωτούδης βρήκε στην περιοχή ολομόναχο τον Σιατραβάνη που πλάσαρε εύστοχα και νίκησε τον Παπαγιάννη για το 1-1 πετυχαίνοντας γκολ στο επίσημο ντεμπούτο του με τους Θεσσαλονικείς!

Το τέρμα αυτό έδωσε «φτερά» στον Μακεδονικό που απείλησε ξανά με ωραίο σουτ του Σιμόνι εκτός περιοχής, έπαιξε γρήγορα και δυναμικά, πάτησε αρκετά την περιοχή των Λαρισαίων και βρήκε κι άλλες καλές στιγμές με σουτ των Ζαφειράκη, Γκέντσογλου και Σιατραβάνη.

Στο 39′, έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Παναγιωτούδη, ο Ζαφειράκης υποδέχτηκε τη μπάλα και βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, με τον Γιαννίτση να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Τσουκάνης ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για την ανατροπή (2-1), πετυχαίνοντας το τρίτο φετινό του γκολ.

Με την λήξη του ημιχρόνου, όλα έδειχναν ότι ο Μακεδονικός είχε πλήρως υπό τον έλεγχο του την αναμέτρηση. Ωστόσο, ο Ηρακλής Λάρισας διεκδίκησε απ’ το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους περισσότερα πράγματα στο χορτάρι, με τις προσπάθειες του να αποδίδουν καρπούς στο 62ο λεπτό: ο Λουίς Γκαρσία σκόραρε υποδεχόμενος ωραία κάθετη πάσα και έγραψε το 2-2, με τους παίκτες και τον πάγκο του Μακεδονικού να σπεύδουν να διαμαρτυρηθούν στον πρώτο βοηθό, που είχε σηκώσει την σημαία του για off side προηγούμενου ποδοσφαιριστή που τελικά δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα και έπειτα την κατέβασε ξανά.

Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή που προκάλεσαν οι διαμαρτυρίες, το παιχνίδι συνεχίστηκε και μοναδική έως εκείνο σημείο αλλαγή από πλευράς των δύο προπονητών ήταν η είσοδος του Τασιούλη αντί του Μπόσιο για τους φιλοξενούμενους. Ο Τασιούλης ήταν αυτός που έμελλε να γράψει ακόμη μια δραματική σελίδα στην ιστορία της σημερινής αναμέτρησης, όταν στο 81ο λεπτό βρήκε με τρομερό σουτ την γωνία της εστίας του Γουναρίδη και πραγματοποίησε ανατροπή στην ανατροπή!

Ο Μακεδονικός αύξησε την πίεση του – και με την είσοδο των Γαρύφαλλου και Μιλισάβλιεβιτς – προσπαθώντας να βρει το γκολ ισοφάρισης. Στο 85ο λεπτό, ο Σιατραβάνης ανετράπη στην περιοχή όμως ο διαιτητής Τσιάρας έδειξε «παίζετε».

Στα 7 λεπτά επιπλέον χρόνου, η μοναδική μεγάλη στιγμή του Μακεδονικού ήταν μια κεφαλιά του Σιατραβάνη με στόχο την απέναντι γωνία σε μια γεμάτη από παίκτες περιοχή, ύστερα από ωραίο γύρισμα του Γαρύφαλλου. Η μπάλα κατέληξε άουτ, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Συνθέσεις

Μακεδονικός (Γιώργος Αμανατίδης): Γουναρίδης, Μπρατσιάνη, Λισγάρας, Σαραγιώτης, Τσουκάνης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος (90′ Τσιλιγγίρης), Γκέντσογλου (80′ Γαρύφαλλος), Ζαφειράκης (80′ Μιλισάβλιεβιτς), Σιατραβάνης, Σιμόνι (90′ Σαραντίδης)

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Παπαγιάννης, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Γκουγκούδης, Καμπέρης, Κέρη, Χατζής, Μπόσιο (58′ Τασιούλης), Λίταινας (90’+4′ Ζαφειρίου), Γκαρσία (90’+4′ Συρεγγέλας), Κάσας (90′ Μπάμης)

*με στοιχεία από την επίσημη σελίδα του Μακεδονικού

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected