Γ Εθνική / Τοπικά

ΕΠΣ Αθηνών : Τρομερό ντεμαράζ του Χαϊδαρίου, θα διεκδικήσει την είσοδο στα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική

Μπορεί ο Κυπελλούχος Μικρασιατικός Αστέρας να ήταν φαβορί για το νταμπλ, το Χαϊδάρι όμως έδειξε ψυχή και έκανε εντυπωσιακό ντεμαράζ!

Ο συγκλονιστικός αγώνας κατάταξης που έγινε στο δημοτικό στάδιο Ν. Ιωνίας κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με επιμέρους σκορ 4-2 υπέρ του Χαϊδαρίου και μετά από 120 λεπτά που ολοκληρώθηκαν στο ισόπαλο 1-1. Πρωταγωνιστές για τους “κυανέρυθρους” ήταν ο Μάκρας, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο για να πετύχει γκολ ισοφάρισης στο δεύτερο ημίχρονο και το νικητήριο στη «Ρώσικη ρουλέτα», όπως και ο Καλαματιανός, που απέκρουσε δύο πέναλτι, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο παιχνίδι!

Στο πρώτο μέρος η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά την έχασε! Ήταν το 25ο λεπτό όταν ο Παληγεώργος μαρκαρίστηκε αντικανονικά από τον Μαραγκουδάκη μέσα στην περιοχή, ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα, όμως ο Αποστολόπουλος νικήθηκε από τον Μιχέλη, που ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του. Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Ψαραδέλης έστρωσε στον Σάμιο, ο οποίος πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους Κυπελλούχους να «αγγίζουν» το γκολ, όταν στο 54′ ο Βουγιουκλίδης βρήκε μόνο του τον Αμπντέλ Ραχήμ στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Καλαματιανός απέκρουσε ενστικτωδώς με το αριστερό χέρι το σουτ που επιχείρησε.

Ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα στο 67′. Ο Κωνσταντινίδης συνέκλινε προς τον άξονα, πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Σάμιο, ο οποίος γύρισε το κορμί του και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ του Χαϊδαρίου για το 1-0! Για δεύτερη φορά σε παιχνίδι του με τον Αστέρα βρέθηκε το Χαϊδάρι πίσω στο σκορ, ισάριθμη όμως αντέδρασε! Αφού πρώτα ο Παληγεώργος προειδοποίησε στο 74′, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ, δύο λεπτά μετά, ο Μάκρας εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στην άμυνα σε εκτέλεση φάουλ του Αποστολόπουλου και με άπιαστο σουτ έγραψε το 1-1!

Σε ένα χρονικό σημείο που όλα έδειχναν ότι η παράταση θα ήταν αναπόφευκτη, ο Γκρέμπι έχασε τεράστια ευκαιρία και τη δυνατότητα να «τελειώσει» εκεί τον «τελικό»! Ο Αποστολόπουλος έβγαλε μπαλιά στον κενό χώρο, ο Ε. Κουτσογκίλας απέτυχε να απομακρύνει και ο φορ του Χαϊδαρίου βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μιχελή, που όμως σήκωσε τα χέρια στο πλασέ του αντιπάλου και πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα!

Στην ημίωρη παράταση οι καλές στιγμές ήταν δύο. Στο 95′ ο Π. Κουτσογκίλας προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή με ωραία ατομική ενέργεια, όμως ο Καλαματιανός ήταν στο σωστό σημείο και απέκρουσε. Στο 108′ ο Αμπντέλ Ραχήμ ελίχθηκε από τη δεξιά πλευρά, έπιασε το ξαφνικό σουτ, όμως ο τερματοφύλακας του Χαϊδαρίου έδειξε τα αντανακλαστικά του, αποκρούοντας στη γωνία του.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα στη χαμένη εκτέλεση του Αντωνόπουλου, όμως το Χαϊδάρι έμεινε «όρθιο» ξανά και με τις αποκρούσεις του Καλαματιανού, έφτασε να κάνει δικό του το εισιτήριο για τα μπαράζ, χάρη στην τελευταία, εύστοχη εκτέλεση του ήρωα Μάκρα!

Η σειρά των πέναλτι: Τσιούλος (0-1), Σάμιος (1-1), Αποστολόπουλος (1-2), Σαπαλίδης (2-2), Αντωνόπουλος (απόκρουση), Κακός (απόκρουση), Καμπεράι (2-3), Σμυρνάκης (απόκρουση), Μάκρας (2-4).

Συνθέσεις

Μικρασιατικός Καισαριανής (Ηλίας Καλοπήτας) : Μιχελής, Κουτσογκίλας Π., Κωνσταντινίδης (71′ Σμυρνάκης), Κουτσογκίλας Ε΅., Μαραγκουδάκης, Τζέλη, Σάμιος, Βουγιουκλίδης (71′ Ζέλο), Σαπαλίδης, Αμπντέλ Ραχήμ (110′ Κακός), Ψαραδέλης (77′ Ρεντζής)

Χαϊδάρι (Γιάννης Χλωρός) : Καλαματιανός, Τζανιδάκης (71′ Βλαχόπουλος / 120+1′ Παπαδόπουλος), Καλογερόπουλος (71′ Καμπεράι), Ζίζηλας, Μπιταξής, Τσιούλος, Γιαννακόπουλος, Κατσάρας (71′ Μάκρας), Παληγεώργος (115′ λ.τ. Αντωνόπουλος), Αποστολόπουλος, Γκρέμπι (102′ λ.τ. Ζαχαρίου)

Χαϊδάρι, Χαλάνδρι και Ηλυσιακός στα μπαράζ για δύο θέσεις

Με τον χτεσινό αγώνα μπαράζ και τη νίκη του Χαϊδαρίου επί του Μικρασιατικού στα πέναλτι, συμπληρώθηκε η τριάδα των ομάδων που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική όπου θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές των άλλων Ενώσεων.

Έτσι Χαϊδάρι, Χαλάνδρι και Ηλυσιακός θα δώσουν τις δικές τους μάχες, αρχής γενομένης από το Σάββατο 8 Απριλίου.

Οι αγώνες αυτοί αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού και οι τρεις ομάδες μπορούν να τα καταφέρουν. Κάθε μια τους έχει τα δικά της αβαντάζ. Δύσκολα μπορούν να γίνουν προγνωστικά, αλλά αν θα έπρεπε να χρίσουμε κάποιον φαβορί, θα δίναμε αυτόν τον τίτλο στον Ηλυσιακό, που τερμάτισε αήττητος. Η ποιότητα και το βάθος του ρόστερ μας κάνουν να πιστεύουμε ότι έχει τον πρώτο λόγο. Μοναδικό του ίσως μειονέκτημα ότι δεν έχει δοκιμαστεί φέτος σε δύσκολα παιχνίδια, αφού στα περισσότερα ματς του ομίλου έκανε περίπατο…

Το Χαλάνδρι έχει ένα αρκετά ποιοτικό και νεανικό σύνολο με ομοιογένεια, ενώ διαθέτει και την εμπειρία αυτής της διαδικασίας στην οποία αγωνίστηκε και πέρυσι.

Το Χαϊδάρι έχει τον ενθουσιασμό από την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου, διαθέτει επίσης ποιότητα και ομοιογένεια σαν ομάδα, ενώ θα αγωνιστεί και χωρίς ιδιαίτερο άγχος έχοντας ήδη κάνει την υπέρβαση…

Ας δούμε τους τρεις μονομάχους με αριθμούς…

ΑΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Χλωρός

Τερμάτισε στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου με 47 βαθμούς.

Πέτυχε 14 νίκες, είχε 5 ισοπαλίες και ηττήθηκε 1 φορά. Πέτυχε 39 γκολ και δέχτηκε 11.

Μέσα στην έδρα του είχε 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, πέτυχε 24 γκολ και δέχτηκε 5.

Εκτός έδρας ήταν αήττητο με 6 νίκες και 4 ισοπαλίες, πέτυχε 15 γκολ και δέχτηκε 6.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κλαούντιο Γκρέμπι με 10 γκολ. 7 γκολ πέτυχε ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος, ενώ 5 ο Γίωργος Παληγεώργος.

Ο γκολκίπερ Δημήτρης Καλαματιανός είχε το απόλυτο σε συμμετοχές, αφού έπαιξε και στα 20 ματς από 90′. Σε όλα τα ματς έπαιξαν και μάλιστα βασικοί οι Μιχάλης Καλογερόπουλος, Παναγιώτης Αποστολόπουλος και Κλαούντιο Γκρέμπι, που αντικαταστάθηκαν σε κάποια ματς.

ΑΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σταύρος Αμανατίδης

Τερμάτισε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου με 47 βαθμούς.

Πέτυχε 14 νίκες, είχε 5 ισοπαλίες και ηττήθηκε 1 φορά. Πέτυχε 50 γκολ και δέχτηκε 12.

Μέσα στην έδρα της ήταν αήττητη, με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ πέτυχε 27 γκολ και δέχτηκε 4.

Εκτός έδρας είχε 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ πέτυχε 23 γκολ και δέχτηκε 8.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Αχιλλέας Κατσιούλης με 11 γκολ. 9 γκολ πέτυχε ο Γιάννης Αλεξανδράκης, και 6 ο Αστέριος Καλιαμπάκας.

Ο μόνος που αγωνίστηκε σε όλα τα ματς ήταν ο Βαγγέλης Μανουσάκης και μάλιστα σαν βασικός. Δεν κατάφερε πάντως το απόλυτο αφού σε κάποια ματς αντικαταστάθηκε…

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ανδρέας Μαντζούνης

Τερμάτισε αήττητος στην κορυφή του 3ου ομίλους με 54 βαθμούς.

Είχε 17 νίκες και 3 ισοπαλίες. Πέτυχε 62 γκολ και δέχτηκε 5, έχοντας την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα σε όλους τους ομίλους.

Μέσα στην έδρα του είχε 9 νίκες και μια ισοπαλία, ενώ δεν δέχτηκε ούτε ένα γκολ! (36-0 τα τέρματα)

Εκτός έδρας είχε 8 νίκες και 2 ισοπαλίες, πέτυχε 26 γκολ και δέχτηκε 5.

Πρώτος σκόρερ του ομίλου ήταν ο Νίκος Λέκκας με 16 γκολ, 11 γκολ πέτυχε ο Δημήτρης Κασσιανός και 10 ο Αλέξανδρος Γαλημίτης.

Οι Γιώργος Κούτρας και Ενι Ταχιράι αγωνίστηκαν σε όλα τα ματς σαν βασικοί, αλλά ‘έχασαν κάποια λεπτά συμμετοχής και δεν πέτυχαν το απόλυτο…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected