Κατηγορίες
Αθλήματα

Μόντε Κάρλο: Εύκολα στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει ακάθεκτος στο Μόντε Κάρλο, με τον Έλληνα τενίστα και κάτοχος του τίτλου τα τελευταία δύο χρονιά να επικρατεί εύκολα του Νίκολας Τζάρι με 6-3, 6-4 σε 93 λεπτά, σημειώνοντας την 12η σερί νίκη του στο Rolex Monte Carlo Masters, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά για 3η σερί χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία ήττα για τον Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν το 2019 από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Έκτοτε δεν έχει χάσει παιχνίδι έχοντας κερδίσει δύο τίτλους κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ (2021) και Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (2022).

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, στην οποία οι δύο παίκτες ταλαιπωρήθηκαν από τους δυνατούς ανέμους (ειδικά στο ξεκίνημα), με 8 άσους (κανένα διπλό λάθος), σημείωσε 14 winners και 14 αβίαστα λάθη, σβήνοντας και τα δύο break-point με τα οποία απείλησε ο Τζάρι.

Στο μοναδικό σημείο που ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε στην αναμέτρηση με τον Χιλιανό ήταν στο τέλος του 1ου set όπου δυσκολεύτηκε να το κλείσει, καθώς χρειάστηκε 7 set-points.

Ο Έλληνας τενίστας απείλησε με break στο 4ο game του 1ου set με τον Τζάρι να σβήνει και τα δύο break-points με βαριά service, όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο αμέσως επόμενο service-game ο Χιλιανός με τον Τσιτσιπά να παίρνει προβάδισμα με 4-2 και λίγο αργότερα με 5-2.

Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του court ο Νο2 του ταμπλό, είχε τρεις ευκαιρίες να κλείσει το set στο service του Τζάρι, με τον Χιλιανό να τις σβήνει ξανά μειώνοντας σε 5-3, με τον Τσιτσιπά να παίρνει τις μπάλες στα χέρια κλείνοντας το set μετά από τέσσερα set-points.

Στο 2ο σκέλος ο Τσιτσιπάς συνέχιζε να πιέζει το service του Χιλιανού, που με το “καλημέρα” στο set έσβησε ακόμα τρία break-points (1-0), με τον Έλληνα τενίστα ωστόσο να βρίσκει break στο 5ο game (3-2) και με hold αμέσως μετά να κάνει το 4-2.

Από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκε σε κανένα από τα δύο service-game που σέρβιρε φτάνοντας στην πρόκριση στην προημιτελική φάση εκεί όπου περιμένει τον νικητή από την αναμέτρηση του Τέιλορ Φριτς με τον Γίρι Λεχέτσκα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected