Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλη επιτυχία για την Εθνική Γυναικών, ανέβηκε κατηγορία! (vid)

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν βρισκόταν και στην καλύτερη φάση ψυχολογικά μετά από τις τρεις διαδοχικές ήττες που είχε υποστεί στα προηγούμενα παιχνίδια της στο τουρνουά του Oeiras στην Πορτογαλία, στο πιο κρίσιμο όλων όμως κατάφερε να επικρατήσει της Anett Kontaveit, το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης για μεγάλο μέρος του 2022, με το εντυπωσιακό 6-2, 6-4!

Όπως αναφέρει το tennisnews, στο πιο κρίσιμο ματς όλης της εβδομάδας, η Δέσποινα έβγαλε ψυχή, έδωσε τα πάντα στο court για την Εθνική μας ομάδα και πέτυχε την πιο “γλυκιά” νίκη της χρονιάς όσον αφορά το Billie Jean King Cup, αυτή που στέλνει πίσω την ομάδα μας στην 1η κατηγορία!

Ακόμα και χωρίς τη Μαρία Σάκκαρη στη διάθεσή της, η ομάδα της Αγνής Στεφάνου κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο στόχο της ανόδου. Θυμίζουμε πως η Μαρία, Νο.9 στον κόσμο, ήταν στο Oeiras με τα υπόλοιπα κορίτσια, αλλά εξαιτίας μιας ασθένειας που την ταλαιπωρεί μέρες πριν πάει στην Πορτογαλία δεν ήταν σε θέση να προπονηθεί κανονικά και να είναι έτοιμη για τους αγώνες.

Παρόλα αυτά, Γραμματικοπούλου και Παπαμιχαήλ “κουβάλησαν” την ομάδα στο τουρνουά και στον σημερινό “τελικό” με την Εσθονία τα έδωσαν όλα, πετυχαίνοντας τη νίκη χωρίς καν να χρειαστεί το διπλό.

Στο πρώτο ματς της σειράς, η Βαλεντίνη είχε κερδίσει την Elena Malygina καθαρά με 2-0 σετ και έκανε το 5 στα 5 στις προσωπικές μονομαχίες της γι’ αυτό το τουρνουά.

Στη συνέχεια η Δέσποινα, που προερχόταν από 3 διαδοχικές ήττες στα μονά όπως είπαμε, μπήκε πολύ εντυπωσιακά στην αναμέτρηση με την Kontaveit, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 5-0. Η Kontaveit μείωσε σε 5-2, αλλά η Δέσποινα έμεινε ψύχραιμη και έκλεισε το σετ στο επόμενο game κάνοντας το 6-2.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε δυνατά και στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0. Η Kontaveit και πάλι επιχείρησε την αντεπίθεση και προηγήθηκε με 3-2 και με 4-3, αλλά η Δέσποινα στάθηκε για μια ακόμα φορά στο ύψος της.

Με love service game έφτασε στο 4-4, στη συνέχεια έκανε break για να περάσει μπροστά με 5-4 και κράτησε για μια ακόμα φορά το σερβίς της, για να κάνει αυτό το πολύ εντυπωσιακό κλείσιμο στο ματς, αφού κέρδισε τους 12 από τους 15 τελευταίους πόντους.

Με αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα η Παπαμιχαήλ πανηγύρισε μια από τις πιο σημαντικές νίκες της καριέρας της και “σφράγισε” την άνοδο της Ελλάδας, που κέρδισε με 2-0 την Εσθονία.

Ήταν η μοναδική ήττα της Εσθονίας στο τουρνουά και ήταν μοιραία, αφού θα την κρατήσει στη 2η κατηγορία. Αντίθετα, η Ελλάδα παρά την ήττα χθες από την Πορτογαλία που της έδωσε και τη δυσκολότερη διασταύρωση στα πλέι-οφ, πέτυχε τη μεγάλη νίκη σήμερα κι έτσι θα επιστρέψει στο Group I, όπου είχε παίξει και το 2019, αλλά το 2021 είχε υποβιβαστεί στο Group II.

ΕΣΘΟΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 0-2
Jamor Sports Complex, Oeiras, Πορτογαλία (clay, outdoor)
Elena Malygina – Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου 2-6, 3-6
Anett Kontaveit – Δέσποινα Παπαμιχαήλ 2-6, 4-6

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected