Κατηγορίες
Αθλήματα

Στο Αργοστόλι ο Αλέξανδρος Καραϊωσήφ ως FOP Manager του ITTF Fa 20 Greek Para Open 2023

Για δεύτερη χρονιά η Κεφαλλονιά θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό Διεθνές Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για Αθλητές και Αθλήτριες με Αναπηρίες.

Επτά μήνες μετά την 1η-στη χώρα μας- διοργάνωση και η πρωτεύουσα των Επτανήσων είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το 2ο Διεθνές Όπεν, που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 28 Απριλίου έως την Κυριακή 30 του μήνα, στο Αργοστόλι, στο Κλειστό Γυμναστήριο “Αντώνης Τρίτσης” και θα είναι το 5ο στη σειρά των Para Events της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ITTF), για το 2023.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έφθασαν περίπου τις 130, που μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς, οι επισκέπτες στο νησί θα είναι γύρω στους 200 και προέρχονται από 20 χώρες, του κόσμου. Διοργανώτρια είναι η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕπΑ), το Δήμο Κεφαλονιάς, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης καθώς και τον τοπική ομάδα ΑΣΕΑ Κεφαλονιά & Ιθάκη.

Οι 130 δηλώσεις στο ITTF Fa 20 Greek Para Open 2023, όπως είναι η επίσημη διεθνής ονομασία, χωρίζονται σε 95 άνδρες και 35 γυναίκες. Επίσης, 36 αθλητές είναι στις κατηγορίες σε αμαξίδιο (ΤΤ1-ΤΤ5) και 94 από τις κατηγορίες ορθίων (ΤΤ6-ΤΤ11). Το τουρνουά περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του Απλού και του Διπλού.

Στο Οργανωτικό Team ο Αλέξανδρος Καραϊωσήφ

Στο Αργοστόλι βρίσκεται από χθες ο Τεχνικός Διευθυντής του “Εν Σώματι Υγιεί” ΑΣ ΑμεΑ Βέροιας κ. Αλέξανδρος Καραϊωσήφ, ο οποίος ανέλαβε χρέη Υπεύθυνου Αγωνιστικού Χώρου (Field Of Play – FOP Manager) μετά από πρόσκληση του Οργανωτικού Διευθυντή του Τουρνουά κ. Πολυχρόνη Πολίτση. Αυτή τη φορά θα βρεθεί σε ένα μεγάλο διεθνές αθλητικό γεγονός της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ όχι ως προπονητής, αφού δε συμμετέχουν αθλητές του στους αγώνες, αλλά ως πρώην Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, έχοντας αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες από τη θέση που κατείχε. Εκτός από τον κ. Καραϊωσήφ, στο Αργοστόλι ταξίδεψαν και άλλοι δύο βεροιώτες αθλητές της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ (Καραγιάννης Θωμάς-Αριστοτέλης, “Εν Σώματι Υγιεί”, Κάππας Κωνσταντίνος, Τριπτόλεμος), αλλά με την ιδιότητα που έχουν ως Διαιτητές του Αθλήματος.

Οι ελληνικές συμμετοχές είναι 9 (6 άνδρες και 3 γυναίκες) και από την Κύπρο θα πάρουν μέρος στο τουρνουά τρεις άνδρες.

Οι υπόλοιποι αθλητές που θα ταξιδέψουν στα Επτάνησα είναι από τις: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Χονγκ Κονγκ, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κορέα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ουκρανία και Ουρουγουάη.

Παράλληλα με το “2ο Greek PTT OPEN 2023” στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, διεξάγεται και διεθνές σεμινάριο Classification Level 1, το οποίο διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (ITTF) και την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Για το λόγο αυτό έχουν έρθει τέσσερις διεθνείς Classifier, οι οποίοι θα εκπαιδεύσουν 12 υποψηφίους από 7 διαφορετικές χώρες. Εκτός από τους δύο Έλληνες υποψηφίους υπάρχουν υποψήφιοι από τις: Πολωνία, Αγγλία, Σερβία, Νορβηγία, Πορτογαλία και Βέλγιο. Οι υποψήφιοι που θα επιτύχουν στις εξετάσεις που θα δώσουν στο τέλος του σεμιναρίου θα αποκτήσουν πιστοποίηση ως Classifiers Eπιτραπέζιας Aντισφαίρισης σε εθνικό επίπεδο.

Η επίσημη ιστοσελίδα του ITTF Fa 20 Greek Para Open 2023

Πηγή: eaom-amea.gr

loading...
error: Protected