Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Κυπελλούχος Δωδεκανήσων ο Ιάλυσος

Ο Ιάλυσος Ρόδου είναι ο νέος κυπελλούχος Δωδεκανήσου, «λυγίζοντας» στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 (κ.α. 2-2) την πρωταθλήτρια της τοπικής ΕΠΣ, ΑΕΡ Αφάντου.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που «έσπασε καρδιές», οι «ερυθροκίτρινοι» ήταν πιο ψύχραιμοι στη… ρώσικη ρουλέτα και πανηγύρισαν το τρόπαιο στο δημοτικό στάδιο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ιάλυσος ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο δυναμικά και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χάρη κυρίως στις εμπνεύσεις του Δελαπόρτα. Η ΑΕΡΑ όμως ήταν αυτή που έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες και μάλιστα σε τριπλή φάση στο 29ο λεπτό, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Τάσο Κιοσέογλου.

Οι «ερυθροκίτρινοι» στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου έχασαν μεγάλη ευκαιρία και έτσι παρέμεινε το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο «έσπασαν καρδιές», με τον Ιάλυσο να κυριαρχεί πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Παναγιώτη Σπάρταλη κατάφερε να γυρίσει το ματς με δύο γκολ του Κονέ, ενώ η ΑΕΡΑ έμεινε με 10 παίκτες. Παρά το γεγονός αυτό, οι Αφαντενοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν και το ματς πήγε στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο, η ΑΕΡΑ αμύνθηκε και έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την εστία, προκειμένου να… στείλει το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Ιάλυσος δεν εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική του υπεροχή και είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο μοναδικές φάσεις έγιναν στο φινάλε της παράτασης.

Συνθέσεις

Ιάλυσος Ρόδου (Παναγιώτης Σπάρταλης) : Τσιγάρος, Γιώργου (30’ λ.τ. Μαχαιράς), Ιντρίζι, Καρπαθάκης, Τερζίου, Καραγεώργης, Γεωργιάδης, Χατζηνικόλας (91’ Σάββας), Δελαπόρτας, Κονέ, Πατσίλης (71’ Γεωργίου)

ΑΕΡ Αφάντου (Παναγιώτης Μπεκιάρης) : Τσαβαρής, Κόρλος, Φερεντίνος, Αρφαράς (57’ Νικήτας), Αθανασίου, Σταματούλας, Ρούσσος, Χατζησάββας (66’ Τομόρι), Λυκοπάντης (78’ Σπαχίου), Μακρυδημήτρης, Κιοσέογλου (99’ Σαββούλης)

*με στοιχεία από το dimokratiki.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected