Γ Εθνική / Τοπικά

Με το…ενάμιση πόδι στη Γ Εθνική ο Ηλυσιακός, 1-0 στη Σύρο

Η πτώση του στα τοπικά πρωταθλήματα σκόρπισε θλίψη στους ανθρώπους και στον κόσμο του Ηλυσιακού όμως αυτές οι ημέρες ανήκουν στο παρελθόν αφού με τη σημερινή νίκη της, η ομάδα από του Ζωγράφου δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ ώστε να κάνει την επανεκκίνηση για την επιστροφή στα εθνικά πρωταθλήματα.

Πραγματοποιώντας λοιπόν ακόμη μια μεστή εμφάνιση και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, η ομάδα της Αθήνας πέρασε με το… διπλό από τη Σύρο επικρατώντας με 0-1 της Ελλάδας, κάνοντας παράλληλα το 2×2 στη σειρά των αγώνων μπαράζ.

Το τρίποντο αυτό μάλιστα φέρνει τoν Ηλυσιακό με το…ενάμιση πόδι στην Γ’ Εθνική αφού θα πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα για να μην κερδίσει το ένα από τα τρία προνομιούχα εισιτήρια.

Οι παίκτες του Ανδρέα Μαντζούνη παρότι αντιμετώπισαν μια ομάδα που ήθελε διακαώς τη νίκη έπαιξαν με πλάνο, περιόρισαν τον αντίπαλο σε σημείο να μην δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μπαλασάκη.

Στα πρώτα λεπτά ο Ηλυσιακός είχε τον έλεγχο και έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο 22′ όταν ο Ρέτζο έπιασε την κεφαλιά μετά το φάουλ του Μαρίνου όμως έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Στο 25′ έγινε το 0-1 όταν ο Μαρίνου βρέθηκε έξω από την περιοχή και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 28′ ο Λέκκας έκλεψε τη μπάλα όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε μόλις άουτ. Στο 36′ ο Μαρίνου έβγαλε σε θέση βολής τον Λέκκα, όμως ο τελευταίος σούταρε άουτ. Στο 44′ ο Κούτρας μετά από φάουλ έκανε το σουτ όμως έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Στην επανάληψη η Ελλάς προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως έπεσε σε μια διαβασμένη ομάδα, με τους Συριανούς να ζητούν πέναλτι στο 55′ σε προσπάθεια του Περιάλη. Στο 66′ ήταν η σειρά του Ηλυσιακού να ζητήσει πέναλτι σε χέρι εντός περιοχής όμως ο διαιτητής Λαθύρης έδειξε τη συνέχεια του αγώνα.

Στο 66′ ο Πειραιώτης διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών υπέρ του Ηλυσιακού σε χέρι του Λαλά, με τον Λέκκα να στοιχεί αφού ο Παπαδόπουλος έπεσε στη γωνία του και αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 71′ ο Νομικός δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπαλασάκη, με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει την προσπάθεια του νεαρού άσου.

Στο 90+4 η Ελλάς Σύρου έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Παυλόπουλος έκανε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ρηγούτσου όμως ο Μπαλασάκης έκανε σπουδαία επέμβαση και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λαθύρη βρήκε τον Ηλυσιακό να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη που ισοδυναμεί με την επιστροφή στα εθνικά πρωταθλήματα.

Συνθέσεις

Ελλάς Σύρου (Κώστας Παπαδόπουλος) : Παπαδόπουλος, Λαλάς, Παράβαλος (59′ λ.τ. Νομικος), Κολλιάκος, Οικονομόπουλος, Μανουδάκης (80′ Ρηγούτσος), Έντσεφ, Ογκνιάνοφ, Σκούπρα, Παυλόπουλος, Περιάλης (59′ Μπακατσέλος).

Ηλυσιακός (Ανδρεας Μαντζούνης) : Μπαλασάκης, Κάρδαρης, Παρασκευόπουλος, Κούτρας, Ρέτζο, Ταχιράι, Κασσιανος (88′ Σινομάτι), Τσέργας (73′ Γαλημίτης), Χριστόπουλος (79′ Άνχελ), Μαρίνου (88′ Σαρρηασλάνογλου), Λέκκας.

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΑΕΡ Αφάντου 2 2 0 0 4 0 4 6
2 Ηλυσιακός 2 2 0 0 2 0 2 6
3 Αετός Λουτρών 1 1 0 0 4 0 4 3
4 Πυθαγόρας Σάμου 2 1 0 1 3 4 -1 3
5 Αστέρας Βάρης 1 0 0 1 0 1 -1 0
6 Ελλάς Σύρου 2 0 0 2 0 2 -2 0
7 Ατρόμητος Αγ.Γεωργίου 2 0 0 2 0 6 -6 0

*με στοιχεία από το Soccerlive

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected