Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Η ΑΕΡΑ στη Γ Εθνική, στη μνήμη του προέδρου που έφυγε νωρίς…

Με γκολ του Παντελή Αθανασίου στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης, η ΑΕΡ Αφάντου έφυγε νικήτρια από την Μυτιλήνη επικρατώντας του Αετού Λουτρών με 1-0 και εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδο της στην Γ Εθνική.

Ιστορική στιγμή για την ομάδα του Παναγιώτη Μπεκιάρη που προβιβάζεται για πρώτη φορά σε μια Εθνική κατηγορία, με τους «κόκκινους» να βγάζουν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας για τον αδικοχαμένο Πρόεδρο τους Τσαμπίκο Νικολή, ο οποίος είχε ονειρευτεί αυτή την στιγμή ξεκινώντας την φετινή σεζόν.

Με 10 έπαιζαν οι γηπεδούχοι σε όλο το δεύτερο μέρος λόγω της αποβολής του Καλαφάτη.

Το φιλμ

Στο πρώτο μέρος οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν ανώτεροι από τους γηπεδούχους ωστόσο τους έλειψε η σωστή τελική πάσα αλλά και η ψυχραιμία στα τελειώματα των φάσεων, δείχνοντας ανά διαστήματα αρκετά αγχωμένοι από την πίεση του αποτελέσματος.

Στο 8′ ο Χατζησάββας δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας και στο 11′ ο Βλαστέλης σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ. Στο 17′ ο Χατζησάββας προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου αλλά η φάση είχε την ίδια κατάληξη.

Λίγο αργότερα, στο 21ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κιοσέογλου και κεφαλιά-πάσα του Φυλακούρη, ο Μακρυδημήτρης προσπάθησε να χριστεί σκόρερ με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι αλλά είδε τη μπάλα να “τραντάζει” το δεξί κάθετο δοκάρι του. Στο 25′ ήταν η σειρά του Φερεντίνου να σπαταλήσει ευκαιρία, όταν από πλάγια θέση εντός μεγάλης περιοχής, πλάσαρε άστοχα. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν κάπως μετά το πρώτο ημίωρο ωστόσο στο 42′ ο Καλαφάτης αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή Τουλούμη για πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Αθανασίου.

Στην επανάληψη, ήταν ξεκάθαρη η διάθεση των Αφαντενών να επιτεθούν μαζικά και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα που προέκυψε λίγο πριν την ανάπαυλα. Η ομάδα του Παναγιώτη Μπεκιάρη, μπόρεσε στο 52′ να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κιοσέογλου και καρφωτή κεφαλιά του Φυλακούρη στο οριζόντιο δοκάρι, ο Αθανασίου από κοντά με προβολή, έκανε το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 67′ ο Κιοσέογλου χαράμισε μια τρομερή ευκαιρία αφού από θέση τετ-α-τετ πλάσαρε άστοχα μη καταφέρνοντας να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και 77′ ο Χατζησάββας από καλή θέση, σούταρε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του. Στο 82′ ο Σεφουλάι βρέθηκε αμαρκάριστος στα πλάγια της μεγάλης περιοχής αλλά το σούτ του, απέκρουσε ο Τσαβαρής.

Η ΑΕΡΑ παίζοντας έξυπνα και με υπομονή, διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι τέλους, κράτησε το 0-1 και πανηγύρισε στη Μυτιλήνη μια ιστορική άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Συνθέσεις

Αετός Λουτρών (Θεαγένης Διονυσάτος) : Κουμπάς, Τοπάλι (76′ Πατσατζής), Καλαφάτης, Κριπιντίρης, Πιπεράς, Τσομπανέλλης, Σεφουλάι (65′ Κουνιάρης), Μιχαλάκης, Συβρής (76’Αλαγιάννης), Μωυσίδης Γ. (76’Βόϊκος), Βλαστέλλης (65′ Μωυσίδης Ν.)

AΕΡ Αφάντου (Παναγιώτης Μπεκιάρης): Τσάβαρης, Κιοσέογλου (65′ Λυκοπάντης), Κορλός, Σταμάτουλας, Μακρυδημήτρης, Φυλακούρης, Φερεντίνος (65′ Πελαρδής), Αθανασίου, Τομόρι (50′ Ζέλεφ), Ρούσσος (75′ Αρφαράς), Χατζησάββας

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ηλυσιακός 5 4 1 0 10 2 8 13
2 ΑΕΡ Αφάντου 6 4 1 1 15 9 6 13
3 Αστέρας Βάρης 5 4 0 1 19 3 16 12
4 Ελλάς Σύρου 5 3 0 2 12 2 10 9
5 Αετός Λουτρών 5 1 0 4 4 7 -3 3
6 Πυθαγόρας Σάμου 5 1 0 4 4 26 -22 3
7 Ατρόμητος Αγ.Γεωργίου 5 0 0 5 0 15 -15 0

*με στοιχεία από το xxsports.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected