Κατηγορίες
Διάφορα

Σιλέσια 2023: Πέμπτη θέση για την Τζένγκο με 59,40 μέτρα

Τον αγωνιστικό της ρυθμό βρίσκει σταδιακά η Ελίνα Τζένγκο που σήμερα ήρθε πέμπτη στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας με 59,40 μέτρα.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 51,01 μ., συνέχισε στα 58,18 μ. ήταν άκυρη στην τρίτη και πέτυχε 59,40 μ. στην τέταρτη και 58,25 μ. στην πέμπτη. Η αθλήτρια δεν έκανε έκτη βολή, καθώς δεν ήταν στις πρώτες τέσσερις του αγώνα, που είχαν αυτό το δικαίωμα. Η αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα της την Τετάρτη στην Οστράβα κι έπειτα θα συμμετάσχει στο Diamond League της Λοζάνης.

“Ο αγώνας δεν πήγε έτσι όπως το περιμέναμε. Για τον εαυτό μου δε στεναχωριέμαι πάρα πολύ, γιατί οι βολές σήμερα είχαν πάρα πολύ δύναμη ήξερα πως τα λάθη είναι τεχνικά, οπότε ξέρω πως μέσα από τους αγώνες θα το βρω το επόμενο διάστημα. Περισσότερα στεναχωρήθηκε γιατί δεν έδωσα τους πόντους που μπορούσα στην ομάδα. Ελπίζω τα παραμείνουμε στην μεγάλη κατηγορία. Έχω ακόμη αγώνες μέχρι τη Βουδαπέστη, αυτό που χρειάζομαι ως αθλήτρια είναι οι αγώνες. Ελπίζω αυτή τη φορά να απολαύσω τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο και να πάει ο αγώνας όπως πρέπει“, είπε η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό.

Νικήτρια στον αγώνα ήταν η Τσέχα Ογκροντνίκοβα με 61,75 μ,. και ακολούθησαν οι Χόσονγκ (Γερμανία) και Γουάλτον (Μ. Βρετανία) με 60,05 μ. και 59,76 μ,. αντίστοιχα.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία του στη σφαιροβολία, καθώς δεν πέτυχε μια βολή ανάλογη των δυνατοτήτων του. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ ήταν 11ος με 18,98 μέτρα.

“Νομίζω πως μου λείπει η εμπειρία σε αυτούς τους αγώνες. Στρεσαρίστηκα και έσφιξα. Σίγουρα είμαι για πολύ καλύτερες επιδόσεις από τη σημερινή. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τον αποτέλεσμα”, είπε ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ.

Ο Αντώνης Μέρλος κατέλαβε την 10η θέση στο ύψος με άλμα στα 2,13 μέτρα. Ο αθλητής έκανε δύο άκυρα στα 2,09 μ., τα οποία τον επηρέασαν, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,17 μέτρα. Ο αθλητής είχε δικαίωμα για συνολικά τέσσερις άκυρες σε όλα ύψη.

“Με επηρέασε αρκετά το θέμα με τις άκυρες, καθώς το είχα στο μυαλό μου διαρκώς. Στο ζέσταμα είχα καλά άλματα, δυστυχώς δεν πήγε το ίδιο καλά και στον αγώνα. Φέτος δεν έχει βγει ακόμη αυτό που πρέπει στους αγώνες”, είπε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected