Αθλήματα

Πρόκριση στον τελικό της Σερβίας για τη Ματούλα, ημιφιναλίστ στην Ισπανία ο Σακελλαρίδης

Συνεχίζει την αήττητη πορεία της η Μάρθα Ματούλα στο ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Σερβίας, καθώς έφτασε τις έξι διαδοχικές νίκες και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στα μονά.

Όπως αναφέρει το tennis24, η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που προέρχεται και από τα προκριματικά, επιβλήθηκε της 18χρονης Σέρβας, Άνια Στάνκοβιτς, με 7-5, 6-4, και θα διεκδικήσει τον τίτλο αύριο κόντρα στην επίσης 18χρονη Ρουμάνα, Άνκα Αλέξια Τοντόνι.

Για να φτάσει ως εκεί η Ματούλα είχε bye στον 1ο γύρο των προκριματικών, αντιμετώπισε μετά την Λάουρα Σβατίκοβα (Σλοβακία) και την κέρδισε με 6-4, 6-2, και στον τελευταίο γύρο επιβλήθηκε της Αλεξάνδρα Ποσπέλοβα (Ρωσία) με 6-3, 6-2.

Στο κυρίως ταμπλό, αρχικά ξεπέρασε το εμπόδιο της κορυφαίας του ταμπλό, της 33χρονης Τουρκάλας, Κάγλα Μπουγιουκακτσάι, με 6-3, 6-3, μετά κέρδισε στον ελληνικό “εμφύλιο” την Δήμητρα Παύλου με με 6-3, 6-4, και στον προημιτελικό επιβλήθηκε της 22χρονης Γερμανίδας, Καθλίν Κάνεφ, με 6-3. 6-3.

Όσον αφορά τα διπλά του τουρνουλα, η Ματούλα συνεργάστηκε με την Ελένη Χριστοφή, και έφτασαν μαζί ως τα ημιτελικά του ταμπλό. Εκεί ηττήθηκαν από τις κορυφαίες του ταμπλό, Κριστίνα Ντίνου (Ρουμανία) και Βαλερίγια Στράκοβα (Ουκρανία), με 4-6, 6-0, 12-10, χάνοντας στο νήμα την πρόκριση για τον τελικό.

Γερμανία: Τίτλος στα διπλά για Βολονάκη

Η Κωνσταντίνα Βολονάκη πρόσθεσε έναν ακόμη τίτλο στη συλλογή της, στο Μούνσταρ της Γερμανίας, καθώς η Ελληνίδα τενίστρια έχοντας παρτενέρ την Ρωσίδα Αμελιά Κονονένκο κατέκτησαν τον τίτλο στα διπλά στο διεθνές τουρνουά U12 (κατηγορίας 1), Baerchen Cup, επικρατώντας στον τελικό των Γιαπωνέζων Ράνα Χασεγκάβα/Ρίκο Σοζούι με 7-5, 5-7, 10-7. 

Για την τενίστρια του ΑΟΑ Αττικός Ήλιος αυτός ήταν ο 4ος τίτλος μέσα στο 2023, μετά από το…νταμπλ στο διεθνές τουρνουά στην Πάτρα, αλλά και τον τίτλο στα μονά του διεθνές τουρνουά στην Πτολεμαΐδα. 

Για να φτάσουν μέχρι τον τίτλο Βολονάκη και Κονονένκο, επικράτησαν στον 1ο γύρο των Γερμανίδων Τέσι Έχνιγκερ και Σάρλοτ Ράντεκ με 6-0, 6-1, ενώ στα προημιτελικά ξεπέρασαν το εμπόδιο των Ελιζαβέτα Ανικίνα (Εσθονία) και Λάρα Ξένια Γκαντεμπάιν (Ελβετία) με 4-6, 6-0, 10-4. 

Ένα βήμα πριν από τον τελικό συνάντησαν τις Γιαπωνέζες Άγια Σινοχάρα και Αόι Γιοσίντα, τις οποίες κέρδισαν με 6-2, 3-6, 10-5. 

Η Βολονάκη αγωνίστηκε και στο μονό, όπου μετά από την επιβλητική της νίκη κόντρα στην Γερμανίδα Σάρλοτ Ράντεκ με 6-0, 6-0 στη φάση των “32” στη συνέχεια ηττήθηκε από την Γιαπωνέζα Ράνα Χασεγκάβα με 6-3, 6-1, από την οποία ωστόσο στη συνέχεια πήρε τη…ρεβάνς στον τελικό του διπλού. 

Ημιφιναλίστ ο Σακελλαρίδης

Στα ημιτελικά του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Ισπανίας ολοκλήρωσε την πορεία του ο Στέφανος Σακελλαρίδης, το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες (26/6-2/7), έχοντας απολογισμό τρεις νίκες και μόλις μία ήττα.

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας έχασε από τον 27χρονο Γάλλο, αλλά και No5 του ταμπλό, Λούκας Πουλέν, με 1-6, 6-2, 6-1, μετά από μία ώρα και 56 αγωνιστικά λεπτά, και δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον σημερινό τελικό.

Στους προγενέστερους γύρους, ο Σακελλαρίδης αρχικά επιβλήθηκε του 23χρονου Ισπανού, αλλά και προερχόμενου από τα προκριματικά, Τόμας Κούρας Αβασόλο, με 7-6(2), 6-4, και μετά νίκησε τον 30χρονο Βραζιλιάνο, αλλά και No8 του ταμπλό, Όσκαρ Χοσέ Γκουτιέρεζ, με 6-3, 6-3.

Στον προημιτελικό επιβλήθηκε του 19χρονου Ισπανού, που είχε wild card για τη συμμετοχή του, Αντόνιο Πρατ, με 6-4, 6-3, ύστερα από μία ώρα και 18 λεπτά αγώνα, ενώ είχε και διπλή παρουσία στα διπλά του Ισπανικού τουρνουά.

Παίζοντας στο πλάι του αδερφού του, Δημήτρη Σακελλαρίδη, έφτασαν μέχρι τους “8”. Το ελληνικό δίδυμο προκρίθηκε στην πρεμιέρα μετά από walkover των Ισπανών Ιγνάσι Ντε Ρουέντα Ντε Γκενόβερ και Μπρούνο Πουγιόλ Ναβάρα, και έχασαν την ευκαιρία να μπουν στην τελική 4άδα κόντρα στους Ρόμπιν Μπερτράντ και Νόα Λόπεζ, χάνοντας με 3-6, 6-3, 10-7.

Μόναστιρ: Στους “8” σταμάτησε ο Σκορίλας

Η πορεία του Αλέξανδρου Σκορίλα αυτή τη εβδομάδα στο τουρνουά ITF των 15.000 δολαρίων στην Τυνησία σταμάτησε στα προημιτελικά με τον Έλληνα τενίστα να γνωρίζει την ήττα με 6-1, 6-1 από τον Νο1 του ταμπλό και Νο539 του κόσμου Αλέξις Γκοτιέ. 

Μετά από τη χθεσινή μεγάλη νίκη του κόντρα στον Νο5 του ταμπλό, τον Σέρβο Μπόρις Μπουτουλίγια (6-3, 6-3), με τον Έλληνα τενίστα να κερδίζει το 93% πίσω από το πρώτο service παραχωρώντας μόλις δύο πόντους (και τους δύο στο 1ο set), ο Σκορίλας ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξί ώμο οι οποίες εντάθηκαν στο παιχνίδι με τον Γκοτιέ, χωρίς ωστόσο να εμπνέουν λόγους ανησυχίας για τον 23χρονο. 

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Σκορίλας θα αγωνιστεί για 3η σερί εβδομάδα στα σκληρά courts του Μόναστιρ, έχοντας ήδη δύο παρουσίες στα προημιτελικά και φυσικά κι έναν τίτλο στα διπλά, όπου θα αγωνιστεί μόνο στα μονά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected