Super League 1

Πειραματισμοί της ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό (vid)

Η ΑΕΚ δεν είχε σύμμαχο τον καιρό ούτε την… τύχη καθώς παρά τις πολλές τελικές της προσπάθειες δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και ηττήθηκε στο πρώτο της φιλικό (4/7) με 0-1 στο Ζάγκρεμπ από τη Λοκομοτίβα.

Ο Αλμέιδα χρησιμοποίησε τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια με τους Ραντόνια, Μουκουντί, Μήτογλου και Μοχαμάντι στην τετράδα της άμυνας.

«Εξάρι» ήταν ο Γαλανόπουλος, με τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς στις πτέρυγες και τον Γιόνσον να παίζει ως οκτάρι. Ο Ζίνι είχε τον ρόλο του Αραούχο, ενώ σε θέση φορ ήταν ο Φαν Βέερτ.

Στο 8ο λεπτό η πρώτη τελική της «Ένωσης» με τον Γκατσίνοβιτς να βγάζει μία πολύ ωραία μπαλιά για τον Γαλανόπουλο, ο 25χρονος μέσος όμως δεν βρήκε δίχτυα καθώς ο γκολκίπερ των αντιπάλων είχε καλά αντανακλαστικά και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο αέρας έκανε πολύ δύσκολη τη δουλειά των δύο ομάδων και επηρέαζε αρκετά τις προσπάθειές τους.

Ο Τζον Μερσίαναϊ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 29ο λεπτό, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Η ΑΕΚ αμέσως έβγαλε αντίδραση και προσπάθησε να απειλήσει αλλά οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν τους άφησαν να φέρουν το ματς στα ίσα.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τη Λοκομοτίβα να έχει το προβάδισμα απέναντι στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ χωρίς αλλαγές μπήκε δυνατά και στο 50′ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο β’ μέρος που είχε διάρκεια 30 λεπτών. Μετά από ωραία ενέργεια από τα δεξιά, ο Ζίνι έγινε αποδέκτης και έκανε το σουτ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Και με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, η Λοκομοτίβα άγγιξε το 2-0 με το σουτ του Μιλίσεβιτς να περνά μόλις άουτ. Το 1-0 παρέμενε με την Ένωση να ψάχνει την ισοφάριση και στο 58′ ο Φαν Βέερτ με σουτ στην κίνηση την άγγιξε με τον Ζούμπαριτς να διώχνει σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ επέμενε και στο 64′ ήταν η σειρά του Μουκουντί με σουτ από τη μεγάλη περιοχή να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης με την μπάλα να περνά μόλις άουτ για να έρθει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Ελίασον να διώξει με υπερένταση ο τερματοφύλακας των Κροατών.

Στο 66′ έπειτα από λάθος του Μουκουντί, οι Κροάτες έφθασαν μία ανάσα από το 2-0, όμως ο Στάνκοβιτς ήταν εκεί που έπρεπε για να αποσοβήσει τα χειρότερα.

Το 1-0 παρέμενε με τον Αλμέιδα να προχωρά σε κάποιες αλλαγές από το 69′ με το σκορ να μην αλλάζει και την ΑΕΚ να χάνει με 1-0 στο πρώτο της φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, σε ένα ματς, βέβαια, που είχε προπονητικό χαρακτήρα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Μήτογλου, Ραντόνια, Γαλανόπουλος, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Ζίνι, Φαν Βέερτ

Έπαιξαν και οι Ρόσκον, Μαχαίρας, Κοσίδης, Πήλιος, Λαμαράνα, Χρυσόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected