Αθλήματα

Έσπο 2023: Πανελλήνιο ρεκόρ και εμφάνιση…μεταλλίου για τις ομάδες 4Χ100 μ. (vid)

Η ελληνική τετράδα της ομάδας 4Χ100 μ. έκανε σήμερα εξαιρετική παρουσία και με 39.31 προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του αγωνίσματος βάζοντας υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο.

Οι Βασίλης ΜυριανθόπουλοςΓιάννης ΚαριοφύλληςΓιάννης Γρανιτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος έκαναν εξαιρετικές αλλαγές και πέτυχαν νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού βελτίωσαν το 39.92 που είχαν πετύχει οι Βροντινός, Γρανιτσιώτης, Μυριανθόπουλος και Παναγιωτόπουλος στη διάρκεια του μίτινγκ Δρόμεια στις 3 Ιουνίου.

Οι τέσσερις σπρίντερ πέτυχαν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που δεν προήρθε μόνο από την καλή προσωπική τους κατάσταση, αλλά από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σχήμα έξι αθλητών (Θοδωρής Βροντινός και Βασίλης Παπαμαργαρίτης, τα δύο άλλα μέλη) που δουλεύει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Μια ομάδα ισάξιων αθλητών που μαζί με τους προπονητές τους πέτυχαν να είναι υποψήφιοι για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Η ομάδα μας ήταν νικήτρια στη σειρά της και προκρίθηκε στον τελικό με την τέταρτη επίδοση, αφού καλύτερους χρόνους είχαν οι Ολλανδία (38.88), Πολωνία (39.00) και Ιταλία (39.23).

Στη διάρκεια του προκριματικού έγιναν τρία εθνικά ρεκόρ, ενώ οι Ολλανδοί σημείωσαν την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ από την 4Χ400 μ. Γυναικών

Ένα πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε από το μακρινό 1994 βελτίωσαν σήμερα τα κορίτσια της ομάδας 4Χ400 μ. Γυναικών, στη διάρκεια της προτελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23.

Οι Ελμπιόνα Ζενέγια, Βασιλική Μητσιούλη, Λάουρα Ζενέγια και Γεωργία Δεσπολλάρη τερμάτισαν σε 3.40.62 και βελτίωσαν το 3.44.08, που κρατούσαν από το 1994 οι Παμπόρη, Παχατουρίδου, Τσουράκη και Γαλίτη.

Η ομάδα μας κατέλαβε την 11η θέση στο σύνολο των δύο σειρών και παρότι δεν κατάφερε να συνεχίσει την πορεία της στη διοργάνωση, ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία της.

Ένα έγκυρο άλμα πραγματοποίησε στον προκριματικό του μήκους η Σωτηρία Ράπτη, που δεν βρέθηκε στην ημέρα που θα ήθελε. Η αθλήτρια είχε ένα μόνο ένα έγκυρο άλμα στα 5,90 μ. (-0,1), που της έδωσε την 30η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected