Αθλήματα

Στο Νο5 ο Τσιτσιπάς, υποχώρησε μια θέση η Σάκκαρη

Ο Κάρλος Αλκαράθ διατηρήθηκε στο Νο1 του κόσμου, μετά από τη νίκη του στον τελικό του Wimbledon κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς κατακτώντας τους 2.000 βαθμούς που τον κρατούν στην κορυφή της κατάταξης της ATP με 9.675 βαθμούς.

Όπως αναφέρει το tennis24, το Wimbledon δεν άλλαξε σε τίποτα την κατάσταση που επικρατεί στο Top-10 με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να ακολουθεί τον Αλκαράθ στο Νο2 και τους Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Κάσπερ Ρουντ να ακολουθούν στο Νο3 και Νο4 αντίστοιχα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο5 της κατάταξης με 4.850 βαθμούς, με τους 180 που πήρε από το Λονδίνο, ωστόσο η απόσταση που τον χωρίζει από τον Χαόλγκερ Ρούνε βρίσκεται πλέον στους μόλις 25 βαθμούς με τον Δανό να έχει 4.825.

Με την ολοκλήρωση του Wimbledon η 10άδα στην κατάταξη των γυναικών είχε μια αλλαγή, αλλά και μία νέα είσοδο. Αυτή δεν ήταν άλλη από την πρωταθλήτρια του SW19 Μαρκέτα Βοντρούσοβα με την Τσέχα να κερδίζει 32 θέσεις μπαίνοντας στο Top-10 για 1η φορά στην καριέρα της, εκτοπίζοντας τη συμπατριώτισσά της Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα που έχασε 2 θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο12 του κόσμου. 

Η μοναδική αλλαγή ήταν αυτή της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της από το Wimbledon, από τη Μάρτα Κόστιουκ, έχασε μια θέση υποχωρώντας στο Νο9 με την Πέτρα Κβίτοβα να ανεβαίνει στο Νο8. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected