Κατηγορίες
Αθλήματα

Los Cabos: Με περίπατο στον τελικό ο Τσιτσιπάς (vid)

Νέα εκπληκτική εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Los Cabos του Μεξικού, καθώς επικράτησε καθαρά και του Μπόρνα Τσόριτς με 6-3, 6-2 στο πλαίσιο του 2ου ημιτελικού της διοργάνωσης, και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (6/8).

Όπως αναφέρει το tennis24, ο κορυφαίος του ταμπλό δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον 26χρονο Κροάτη, και παραμένοντας συγκεντρωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχει πλέον στα χέρια του την ευκαιρία να ολοκληρώσει ιδανικά τις προσπάθειές του στο τουρνουά.

Αυτός θα είναι ο 3ος φετινός τελικός για τον 24χρονο Έλληνα τενίστα, που δεν έχει πανηγυρίσει φέτος κάποιον τίτλο, αλλά και 27ος συνολικά στην καριέρα του (9-17), όπου οι 8 από αυτούς είναι σε ATP 250 διοργανώσεις.

Στο ματς τίτλου θα συναντήσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ, κόντρα στον οποίο μετρά 9 σερί νίκες, και αύριο θα ψάξει το… 10 το καλό (Τη 10η σερί νίκη και τον 10ο τίτλο του). Στο Tour ο Στέφανος μετρά φέτος 38 νίκες και 13 ήττες, και θέλει φυσικά να επιστρέψει στην κορυφή ενός τουρνουά, μετά τη Μαγιόρκα πέρυσι στη grass season.

Αναφορικά με το παιχνίδι, για μία φορά ακόμα ο No5 του κόσμου (προσεχώς No4) είχε εξαιρετικά ποσοστά στους κερδισμένους πόντους, τόσο πίσω από το πρώτο σερβίς, όσο και από το δεύτερο (87% και 77% αντίστοιχα).

Τέλειωσε το ματς με 7 άσους και 20 winners, ενώ υπέπεσε σε 4 αβίαστα λάθη και ένα διπλό σφάλμα. Σε αντίθεση μ’ αυτόν, ο No4 του ταμπλό έσωσε 2/5 BP του Στέφανου, και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με έναν άσο και 7 winners, ενώ είχε 9 αβίαστα και 5 διπλά λάθη.

Στο 1ο set, ο Τσιτσιπάς κράτησε την ισχνή διαφορά του από τον αντίπαλό μέχρι του δρόμου τα μισά (3-2), και στο αμέσως επόμενο έκανε το πρώτο break, για να βάλει τις νίκες για το προβάδισμα νίκης (4-2).

Στη συνέχεια μεγάλωσε την απόσταση με νέο service game (5-2), και περίμενε το δικό του service ξανά για να κλείσει το πρώτο μέρος χωρίς κινδύνους, έχοντας ολοφάνερα το μομέντουμ και τον πρώτο λόγο για τη νίκη (6-3).

Στο 2ο set , ο Στέφανος ξεκίνησε με break δίχως να χαρίσει πόντους στον Κροάτη, και με νέο 40-0 έβαλε τις βάσεις για την πρόκρισή του στον τελικό (2-0). Η διαφορά παρέμεινε ίδια ως το 4ο game (3-1), και με νέο break στην εξέλιξη σκόρπισε τις ελπίδες του αντιπάλου του στο “Estadio Mextenis” (4-1).

Ένα ακόμα love service game (40-0) για τον ασταμάτητο Έλληνα τενίστα, που απείχε πλέον ένα hold μακριά από τη νίκη (5-1), το οποίο βρήκε στο 8ο game για να πάρει μία επαγγελματική νίκη σε βάρος του No16 της παγκόσμιας κατάταξης (6-2).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected