Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και πρόκριση για την Αναγέννηση Άρτας

Επιτυχημένο ήταν το πρώτο ματς για την Αναγέννηση Άρτας, που “καθάρισε” στο δεύτερο ημίχρονο την πρόκριση κόντρα στον Ερμή Αμυνταίου.

Η ομάδα της Ηπείρου, μετά το πρώτο 20λεπτο που δεν μπήκε καλά, βρήκε τα πατήματά της και όντας πιο αποτελεσματική στην επανάληψη από ότι στο πρώτο μέρος, καθάρισε την πρόκριση με το ευρύ 0-5.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, και στο 4ο λεπτό απείλησαν, όταν ο Ηλιάδης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Αρτέμη και κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, το οποίο και εκτέλεσε ο ίδιος με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Ρακόπουλος έκανε επικίνδυνο γύρισμα, όμως ο Μπαλαούρας έδιωξε σωτήρια στη μικρή του περιοχή, ενώ στο 13ο λεπτό, χάθηκε νέα σημαντική ευκαιρία, όταν ο Ηλιάδης βρέθηκε μετά από επικίνδυνη κόντρα επίθεση σε θέση για γκολ, όμως το τελείωμά του φάτσα με τον Μπαλαούρα ήταν πολύ κακό. Στο 21ο λεπτό, η Αναγέννηση έγινε για πρώτη φορά απειλητική, με τον Μουσιωτίτσα να κάνει ωραία προσπάθεια και να σπάει για τον αμαρκάριστο Πάνο, το σουτ του οποίου όμως δεν ήταν το καλύτερο και η μπάλα κόντραρε. Ανάλογη κατάληξη είχε και το σουτ του Μανιώτη στο 28ο λεπτό, μετά από ωραία προσπάθεια και πάσα του Πάνου, με την Αναγέννηση να ανεβαίνει αισθητά στο γήπεδο. Στο 31ο λεπτό, ο Πάνος βρέθηκε και πάλι σε θέση για να απειλήσει στην περιοχή, όμως το σουτ του δεν ήταν δυνατό και ο Μπούκτσης  έπεσε και μπλόκαρε στη γωνιά του. Η Αναγέννηση επιθετικά ήταν δημιουργική όμως επιπόλαια στο τελείωμα των φάσεων, με τους Πάνο και Αρτέμη να έχουν δύο σουτ που δε βρήκαν στόχο στο 40ο λεπτό. Στο τελευταίο 5λεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τους παίκτες των δύο ομάδων να βγάζουν εκνευρισμό, και τον κ. Τζάμο με συνεχείς κάρτες να ηρεμεί τα πνεύματα, και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Η Αναγέννηση μπήκε και στο δεύτερο μέρος δυνατά, και μόλις στο 47ο λεπτό, ο Κυριάκης έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα από αριστερά, όμως ο Μουσιωτίτσας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα, η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ, όταν μετά από ενέργεια του Κυριάκη από αριστερά και φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Ερμή, ο Παπανίκου αν και αρχικά κοντραρίστηκε, κατάφερε με δεύτερη προσπάθεια να βρει δίχτυα, στο ντεμπούτο του με την Αναγέννηση, γράφοντας το 0-1. Στο 56ο λεπτό, ο Παπανίκου λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν σούταρε μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Μουσιωτίτσα, όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 61ο λεπτό, η Αναγέννηση έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης όταν ο εξαιρετικός, σήμερα, Μανιώτης, βρήκε με ωραία βαθιά μπαλιά τον Κυριάκη, που με την ταχύτητά του έσπασε το οφσάιντ, και απέναντι από τον Μπούκτση, έγραψε το 0-2, σκοράροντας με τη σειρά του στην πρώτη του εμφάνιση με τα ασπρόμαυρα. Στο 66ο λεπτό, η “Α” καθάρισε την πρόκριση, όταν ο Κυριάκης εκτέλεσε κόρνερ, ο Καζέλης νικήθηκε σε πρώτο χρόνο από τον Μπούκτση, όμως στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, το 0-3.

Στο 78ο ελπτό, σε μια παρόμοια φάση με το 0-2, ο Μανιώτης βρήκε και πάλι ωραία τον Κυριάκη, που σε μια γνωστή του κίνηση, αφού συνέκλινε και πάτησε περιοχή, εκτέλεσε με ωραίο σουτ τον Μπούκτση, γράφοντας το 0-4. Ο ρυθμός έπεσε όπως ήταν αναμενόμενο, με την Αναγένννηση να απειλεί με τους Πάνο και Καζέλη, για να φτάσει στο 90ο λεπτό, στο τελικό 0-5, όταν ο Πάνος με ωραία σέντρα βρήκε μόνο στην περιοχή τον Καζέλη που είχε εξαιρετική παρουσία στη μισή ώρα που αγωνίστηκε, και εκείνος με κεφαλιά, διπλασίασε τα τέρματά του.

Πλέον η Αναγέννηση, συνεχίζει την προετοιμασία με ανεβασμένη ψυχολογία, με τα πρώτα δείγματα δουλειάς του κ. Αγγέλη να είναι άκρως ενθαρρυντικά, αφού η αρτινή ομάδα, έχοντας ακόμα ελλείψεις, δείχνει να παίζει σωστό ποδόσφαιρο με επιθετικούς προσανατολισμούς και αναμένουμε το προσεχές διάστημα, την τελική μορφή του ρόστερ, που θα καθορίσει εν πολλοίς και το ταβάνι της ομάδας.

Συνθέσεις

Ερμής Αμυνταίου (Γιάννης Έλκας) : Μπουκτσής, Μυλωνάς, Χαμαλίδης, Σουσανίδης (68′ Σεκκουλίδης), Ηλιάδης, Τσορλίνης, Ρακόπουλος, Κεσίδης, Γιορετσίδης (68′ Μπουκτσής Χ.), Ρόμπης, Παπαδημητρίου

Αναγέννηση Άρτας (Χρήστος Αγγέλης) : Μπαλαούρας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Τζουμάκας, Παππάς, Μανιώτης, Μουσιωτίτσας (77′ Παπαδόπουλος), Αρτέμης (62′ Καζέλης), Δημητρέλος (80′ Ζήσης), Πάνος, Κυριάκης (80′ Γιαννούλης)

*με στοιχεία από το artagoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected