Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Στο 90′ την πρόκριση ο Πιερικός, έδωσε μεγάλη μάχη η Θύελλα Κατσικάς (vids)

Λύγισε στο φινάλε η Θύελλα Κατσικάς στο παιχνίδι της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και γνώρισε την ήττα με 0-1 από τον Πιερικό, ο οποίος και τσέκαρε το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, στις 10 Σεπτεμβρίου οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Πριν την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Βαρτζιώτη, εμβληματικού αρχηγού της Θύελλας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και απέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας την κατοχή μπάλας. Έχοντας υπέρ της το μομέντουμ από το ξεκίνημα, η Θύελλα έφτασε στην πρώτη καλή στιγμή στο 13΄, όταν ο Εμβραΐζογλου εκτέλεσε κόρνερ, ο Βασιλάκης πλάσαρε αλλά έδιωξαν οι του Πιερικού πάνω στη γραμμή.

Στο 16΄ο Τουρμούσογλου επιχείρησε το σουτ και ο Μπαλάφας μπλόκαρε χωρίς δυσκολία.

Η Θύελλα συνέχισε να παίζει στο ίδιο τέμπο και να φτάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, με την επόμενη να είναι στο 27’. Ο Εμβραΐζογλου πάσαρε στον Σκανδάλη, εκείνος με σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η επόμενη καλή στιγμή και φάση διαρκείας ήρθε στο 33’ όταν ο Βασιλάκης σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια ο Σκανδάλης δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με την μπάλα να βρίσκει σε σώματα.

Στο 35′ το σουτ του Μπαλογιάννη μπλόκαρε ο Θεμελής.

Στο 40΄από χτύπημα φάουλ του Κατσαβάκη η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ο Πιερικός μπήκε καλύτερα στην επανάληψη, ανεβάζοντας την απόδοσή του σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και γενικά δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Θύελλας.

Σε φάση ανύποπτη στο 52΄ το σουτ του Κραγιόπουλου από το κέντρο σχεδόν του γηπέδου, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεμελή, με την ομάδα της Πιερίας να φτάνει κοντά στο γκολ.

Στο 54΄ σε το σουτ του Μυρώτη απέκρουσε ο Θεμελής.

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπαλογιάννη για την ομάδα του Πιερικού, και ο Θεμελής μπλόκαρε την μπάλα στο 56΄.

Στο 60΄ σουτ του Μελιγγιώτη απέκρουσε ο Μπαλάφας με τα ακροδάχτυλα, με τη φάση αυτή να είναι η πρώτη αξιόλογη της ομάδας του Γκούρα στο δεύτερο μέρος.

Στο 64’ έπειτα από φάση διαρκείας, ο Πάκος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 73΄ σε εκτέλεση φάουλ του Κατσαβάκη απομάκρυνε ο Βασιλάκης, στην εξέλιξη της φάσης ο Μαυρίδης έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Θεμελής.

Στο 78’ ο Κατσαβάκης με σουτ κέρδισε κόρνερ από την εκτέλεση του οποίου δεν βγήκε τίποτα για την ομάδα του Πιερικού.

Φοβερή ευκαιρία έχασε η Θύελλα στο 85’ για να ανοίξει το σκορ. Έπειτα από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Πότση στον Εμβραΐζογλου, εκείνος έβγαλε μπαλιά ακριβείας στον Τουρμούσογλου με την κεφαλιά του τελευταίου να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Στο 88΄ ο Κατσαβάκης πέρασε τους πάντες μπήκε στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Κυπαρίσση το σουτ του οποίου πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 89΄ ο Θεμελής απέκρουσε τα σουτ των Κατσαβάκη και Κυπαρίσση, κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Τελικά, η πίεση των δυο λεπτών του Πιερικού στην περιοχή της Θύελλας καρποφόρησε στο 90’. Ο Κατσαβάκης εκτέλεσε από δεξιά το κόρνερ και ο Κραγιόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Συνθέσεις

Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Θεμελής, Μελιγγιώτης, Πάκος, Βασιλάκης, Λόκας, Πότσης, Σκανδάλης, Εμβραΐζογλου (90’ Μπλέτσας), Μελιόπουλος (90’ Κατζιώτης), Τουρμούσογλου, Ρίζος.

Πιερικός (Γιώργος Καμπερίδης):Μπαλάφας, Χατζηκωνσταντίνου, Δεληγιάννης, Μαραγκός (46’ Κραγιόπουλος), Μακρίδης, ,Μαυρίδης, Μυρωτής, Κατσαβάκης, Μιτακίδης, Κυπαρίσσης, Μπαλογιάννης (58’ Καλαϊτζής).

*passports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected