Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Πέρασε και από τη Ζάκυνθο ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (photos)

Πολύ σπουδαία νίκη για τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, που συνεχίζει το νικηφόρο σερί του στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Η ομάδα του Βαγγέλη Μόρα παρουσιάζει εξαιρετικό πρόσωπο στο ξεκίνημα της σεζόν, έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και φαντάζει δύσκολο για τον αντίπαλο να σκοράρει απέναντι στην “κυανόλευκη” άμυνα.

Από την άλλη πλευρά, η ήττα για τη Ζάκυνθο δεν είναι ούτε καταστροφική, ούτε δημιουργεί αναταράξεις. Μια ομάδα ομολογουμένως καταπονημένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να έχει ολοκληρώσει ακόμα την προετοιμασία της και χωρίς να την έχει μοντάρει στο 100% ο τεχνικός της ομάδας Στάθης Καραμαλίκης. Όπως αναφέρει το ioniansports.gr, που παρακολουθεί το ρεπορτάζ της ομάδας, είναι όμως ηλίου φαεινότερο ότι μεσοεπιθετικά η ομάδα δεν είναι καλή ή στην καλύτερη δεν είναι ακόμα έτοιμη ή και ακόμα… “φωνάζει” ότι λείπει ένας παίκτης που θα μπορεί να “απλώσει” με μαεστρία το ποδόσφαιρο της ομάδας και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνει η ομάδα απειλητική.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και ο τραυματισμός του Στέλιου Λιβέρη και οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην υπέρ του αντιπάλου. Ένας αντίπαλος ο οποίος ήρθε στο νησί. οργανωμένος, διαβασμένος και αποφασισμένος να φύγει με το τρίποντο της νίκης. Και το πέτυχε! Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε τις ευκαιρίες εν αντιθέσει με τη Ζάκυνθο που ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Ο Εθνικός ανέβασε τις γραμμές του από το πρώτο λεπτό και προσπάθησε να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Οικονομάκη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 21′ όταν ο Ζώβληκας από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Οικονομάκη σε φάση διαρκείας που ξεκίνησε από το κλέψιμο του Κόλα στον Σάιμπερτ και την πάσα του Ζουκάν στον παραλίγο σκόρερ!

Οι παίκτες του Βαγγέλη Μόρα συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα και βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ όταν έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 30′ με τον Κρυεμάδι να βρίσκει τον Ζώβληκα που σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Οικονομάκη θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ! Από εκεί και πέρα, έως το τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με αυτό το 0-0.

Η Ζάκυνθος δεν έδειξε το πρόσωπο των προηγούμενων αγώνων. Έχει ζοριστεί από τον πολύ ποιοτικό Εθνικό, που έχει και τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς με το δοκάρι αλλά και το χαμένο τετ-α-τετ του Ζώβληκα που μέχρι στιγμής είναι ο μοιραίος παίχτης για το “συγκρότημα” του Βαγγέλη Μόρα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί και είχαν μια καλή στιγμή στο 58΄ με τον Τσιμέλι να δίνει στον Λάμπογλου που δεν μπόρεσε να πλασάρει στην κίνηση και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Όσο περνούσε η ώρα η κούραση άρχισε να εμφανίζεται στους παίκτες της Ζακύνθου με τον αντίπαλο να ανεβάζει συνεχώς στροφές. Στο 65΄ ακυρώθηκε ένα γκολ του Εθνικό σαν οφσάιντ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Οικονομάκη από απόκρουση του Τσιμέλι αλλά ο βοηθός είχε ήδη σηκώσει το σημαιάκι του.

Ένα λεπτό αργότερα ο Εθνικός έφτασε μια ανάσα από το γκολ! Ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φαουλ, ο Γιαννίτσης πήρε την κεφαλιά αρχικά και στη συνέχεια ο Χατζής ολομόναχος θα στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια ολομόναχος!

Η πίεση του Εθνικού έφερε αποτέλεσμα στο 75΄ όταν ο Παπαδόπουλος ανατράπηκε από τον Νικολακόπουλο. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Κόλα, αυτός έδωσε στον Σεχολάρι και αυτός στον Παπαδόπουλο που κέρδισε την εσχάτη των ποινών. Ο Σεχολάρι ήταν εύστοχος και έκανε το 0-1 για την ομάδα του. Στη φάση αυτή η Ζάκυνθος διαμαρτυρήθηκε στο Α΄ βοηθό για οφσάιντ.

Η Ζάκυνθος “πάγωσε” από το γκολ και πριν καλά καλά προλάβει να συνέλθει δέχτηκε και 2ο τέρμα καθώς στο 80΄ ο Παπαδόπουλος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Οικονομάκη και δε δυσκολεύτηκε να τον νικήσει και να δώσει “αέρα” νίκης στους φιλοξενούμενους. Από εκείνο το σημείο του αγώνα και μετά όλα είχαν κριθεί.

Το τελικό σφύριγμα του Γρηγόρη Ρηγόπουλου βρήκε τον Εθνικό νικητή με 2-0. Ο Εθνικός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και με τα γκολ των Σεχολάρι (πέναλτι) και Παπαδόπουλου, πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκης και συνέχισε την προέλαση του στο πρωτάθλημα με 3/3. Η Ζάκυνθος έμεινε στους 4 βαθμούς.

δείτε φωτογραφίες στο Ioniansports

Συνθέσεις

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Στέλιος Καραμαλίκης): Οικονομάκης, Μεντής, Λιβέρης, (22′ λ.τ. Κάρδαρης), Σούρμπης, Λάμπογλου (58′ Κακολύρης), Τσιμέλι Γ., Σάιμπερτ (71′ Γουσέτης Ν.), Μούστα, Νικολακόπουλος, Νικολίτσας, Τσίγκρηλας (71′ Ντούκας)

Εθνικός Ν.Κεραμιδίου (Βαγγέλης Μόρας): Πατσιογιώργος, Κόλα, Λαμπίρης (62′ Λαμπίρης Β.), Γιαννίτσης, Χατζής, Ζούκαν (55′ Τουλίκας Γ.), Σεχολάρι (87′ Ιντζόγλου), Κρυεμάδι (87′ Τσιομήτας), Καρτσάμπας, Κλιγγόπουλος, Ζώβληκας (46′ Παπαδόπουλος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected