Super League 1

Η συνέντευξη του Νίκου Καλτσά : “Να ανακατέψουμε και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί αυτό κάνει ο Αστέρας”

Θυμήθηκε στιγμές στο πρώτο του πέρασμα από τον Αστέρα Τρίπολης (95 ματς, 16 γκολ, 16 ασίστ μέχρι στιγμής). Μίλησε για την απουσία του το διάστημα που έζησε στην Κύπρο και τώρα στη δεύτερη θητεία του στην Τρίπολη, ο Νίκος Καλτσάς δηλώνει μέσω του Gazzetta την όρεξη που έχει για να βοηθήσει την ομάδα να… ανακατέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δηλαδή, να ωθήσει κι αυτός από την πλευρά του τους “κιτρινομπλέ” στο πλασάρισμα στην 6άδα και στην καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας.

Φυσικά, ο φορ από την Ημαθία αναφέρεται στα όνειρά του που δεν σταματούν ποτέ. Θέλει 6άδα και πορεία στο Κύπελλο, ενώ ο παίκτης των 2 γκολ και 2 ασίστ σε 8 ματς φέτος στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει του Κυριακάτικου (22/10, 16.00) ματς με την ΑΕΚ στο Κολοκοτρώνης: «Όποτε παίζω κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο, το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι η νίκη. Οπότε και τώρα αυτό έχω μόνο στο μυαλό μου».

Η συνέντευξη του Νίκου Καλτσά στο Gazzetta:

Πώς ήταν το διάστημα που ήσουν μακριά από την Ελλάδα και τον Αστέρα;

«Μακριά από την Ελλάδα είναι περίεργα, αλλά τουλάχιστον ήμουν στην Κύπρο όπου στην ουσία είναι σαν πατρίδα μας. Χάρηκα τη διαμονή μου εκεί, πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι και σαν άνθρωπος. Όσο για τον Αστέρα, είχα περάσει πολλές στιγμές εδώ, μου έλειπε κι η ομάδα κι οι άνθρωποί της, αλλά να που είμαι πάλι εδώ για να γεμίσω με νέες στιγμές».

Ποιες ήταν οι στιγμές που είχες κρατήσει μέσα σου φεύγοντας από τον Αστέρα;

«Σίγουρα οι ευρωπαϊκοί αγώνες με τη Χιμπέρνιαν, σίγουρα όλη η πορεία μέχρι να κερδίσουμε την ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά και κάποιες νίκες με μεγάλους αντιπάλους, όπως τη χρονιά της Ευρωπαϊκής μας εξόδου όπου δεν πέρασε κανένας από την Τρίπολη. Πλέον, είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε νέες στιγμές, ποιος ξέρει ίσως και μεγαλύτερες».

Όταν άκουσες ότι ο Αστέρας θέλει να επιστρέψεις, πώς υποδέχτηκε αυτήν την προοπτική;

«Με χαρά, γιατί γνωρίζω το περιβάλλον, γνωρίζω τους ανθρώπους, είχα όμορφες αναμνήσεις από την ομάδα και την πόλη. Επίσης, πάντα είχα στο μυαλό μου ότι θα επιστρέψω, γιατί είχα φύγει λίγο ξαφνικά από τον Αστέρα. Για εμένα ήταν πολύ εύκολο να το αποφασίσω και ήρθα πραγματικά με μεγάλη όρεξη να βοηθήσω».

Καλτσάς

Επέστρεψες σ’ ένα μεταβατικό στάδιο για την ομάδα ύστερα από μια άσχημη σεζόν. Αποτέλεσε ένα έξτρα κίνητρο και για σένα να συνεισφέρεις στο χτίσιμο ενός Αστέρα που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια;

«Σίγουρα με προκαλεί το να δημιουργήσουμε σημαντικούς στόχους με την ομάδα. Ο Αστέρας σε όλη του τη διαδρομή κοιτάζω ψηλά. Δεν του αρμόζει να είναι χαμηλά. Όλοι μαζί πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ανακατέψουμε και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί αυτό κάνει ο Αστέρας».

Με βάση αυτό που θέλετε να παρουσιαστεί από την ομάδα, σε ποιο επίπεδο είναι αυτό που βλέπουμε τώρα;

«Έχουμε ακόμη δρόμο. Μπορεί η ομάδα να μη φαίνεται τόσο καινούργια, να μην έγιναν πάρα πολλές αλλαγές, αλλά αυτές που έγιναν ήταν κομβικές και ακόμη είμαστε στην αρχή. Μαζί με τον κόουτς δουλεύουμε συνέχεια για να βελτιωνόμαστε σ’ όλους τους τομείς. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα από την προπόνηση. Έχουμε πολλά βήματα να κάνουμε ακόμη. Και θα τα κάνουμε».

Προσωπικά έχεις ένα πολύ καλό ξεκίνημα με γκολ, με πολύ καλή παρουσία. Τι άλλο να περιμένουμε από σένα;

«Όποτε βρίσκομαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο θέλω να βοηθάω με κάθε τρόπο είτε η ομάδα αμύνεται είτε επιτίθεται. Τα γκολ φυσικά και έχουν αξία, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με τη νίκη της ομάδας. Βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε τη δουλειά».

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος; Τα όνειρα σου;

«Ο προσωπικός μου στόχος συνδέεται άμεσα μ’ αυτούς της ομάδας. Η 6άδα κι η πορεία στο Κύπελλο είναι κάτι που το θέλουμε όλοι πολύ και θα… ματώσουμε για να τα καταφέρουμε. Τα όνειρά μου γενικότερα δεν σταματούν ποτέ. Τώρα θέλω να έχω υγεία και να προσφέρω τα μέγιστα για τον Αστέρα».

Τώρα παίζετε με την ΑΕΚ. Τελευταία νίκη της ομάδας κόντρα σ αυτόν τον αντίπαλό ήταν με εσένα στην 11αδα? Σκέφτεσαι ότι το απόγευμα της Κυριακής θα πανηγυρίζεις πάλι;

«Όλοι ξέρουν πόσο ποιοτική ομάδα είναι η ΑΕΚ. Έχει απουσίες αλλά το ρόστερ της έχει το βάθος για να τις καλύψει. Κι οι δύο ομάδες του τότε δεν έχουν σχέση με το σήμερα και θα ήταν άδικα για όλους να γίνουν συγκρίσεις. Ωστόσο, εμείς είμαστε ένας σκληρός αντίπαλος για όλους κι αυτό θα το δείτε και αυτήν την Κυριακή. Όποτε παίζω κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο, το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι η νίκη. Οπότε και τώρα αυτό έχω μόνο στο μυαλό μου».

Ένα μήνυμα σου στον κόσμο;

«Ο κόσμος, θέλουμε να συνεχίσει να μας στηρίζει και να είναι στο πλευρό μας όπου κι αν παίζουμε – ειδικά μέσα στο σπίτι μας, η ενέργεια κι η δύναμη που μας δίνει μάς ωθεί στο να δίνουμε το κάτι παραπάνω».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected