Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό, 2-1 τη Γουέστ Χαμ! (vids)

Βγαλμένος από τις πιο σπουδαίες σελίδες της ιστορίας του ο Ολυμπιακός με έναν μαγικό Φορτούνη κι εξαιρετική απόδοση απ’ όλη την ομάδα έκανε σκόνη και θρύψαλα τη Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγες που για δεύτερη φορά φεύγει από το Φάληρο φορτωμένος δύο γκολ στην πλάτη!

Αυτή τη φορά τα έκαναν όλα σωστά. Μάρκαραν λυσσασμένα, ακολουθώντας το πλάνο και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Έτρεξαν ατελείωτα, είχαν καθαρό μυαλό, ηρεμία και τεράστια ψυχικά αποθέματα για να γονατίσουν με 2-1 τη Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγες, ο οποίος θυμήθηκε μέρες… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ίδιο γήπεδο.

Με έναν εκπληκτικό Κώστα Φορτούνη να περνά σαν χάντρες στο κομπολόι του τους αμυντικούς της αγγλικής ομάδας, να πετυχαίνει ένα φανταστικό γκολ που θα ζήλευε και ο Λιονέλ Μέσι και τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους» να δαγκώνουν σίδερα, ο καθένας στο ρόλο του, ο Ολυμπιακός πήρε παλικαρίσια και με περηφάνια το πρώτο του τρίποντο στον όμιλο. Απέναντι στην πιο ακριβή ομάδα του γκρουπ και πρώτη στη βαθμολογία, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε το τέλειο παιχνίδι που είχε σχεδιάζει και ζητήσει ο Ισπανός προπονητής τουλάχιστον για τα 86 λεπτά, όταν ο Πακετά κατάφερε να μειώσει το σκορ.

Με διάθεση να τρέξουν παντού και να μην αφήσουν την αγγλική ομάδα να βρει κενούς χώρους μπήκαν στο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι». Είναι ενδεικτικό ότι στην ανασταλτική λειτουργία συμμετείχαν ενεργά και οι Φορτούνης, Ποντένσε, κάτι που δεν είχε συμβεί στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για τα 50 λεπτά που είδαμε αγώνα.

Με τον «Αλεξανδρό» στην κορυφή του τριγώνου της μεσαίας γραμμής, προήλθε και η πρώτη τελική με τον νεαρό διεθνή χαφ να σουτάρει με δύναμη, αλλά ο Αρεολά μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία στο 8′.

Μετά από τα πρώτα 15 λεπτά, δόθηκε εντολή να περάσει δεξιά στην επίθεση ο Φορτούνης και αριστερά ο Ποντένσε, προσδοκώντας ότι ο αρχηγός θα έχει καλύτερη συνεργασία με τον Ροντινέι και ο Πορτογάλος ζογκλέρ με τον Ορτέγκα. Πράγματι, οι «ερυθρόλευκοι» ακολούθησαν με απόλυτη ευλάβεια το τακτικό πλάνο, είχαν υπομονή και ψυχραιμία στο παιχνίδι τους, ενώ δεν άφησαν καμία μπάλα που να μην τη διεκδικήσουν.

Απόρροια αυτής της συστηματικής δουλειάς, ήταν να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες να γίνουν επικίνδυνοι στην αντίπαλη περιοχή, ενώ παράλληλα θωράκισαν σωστά τη δική τους περιοχή. Τρία λεπτά μετά το ημίωρο, ο Κώστας Φορτούνης πήρε την μπάλα από τον Έσε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Έκανε στροφή γύρω από τον άξονά του, απέφυγε δύο αντιπάλους και την ώρα που είδε μπροστά του τον Μαυροπάνο με ένα εκπληκτικό… μυτάκι πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του και την κάρφωσε στη δεξιά γωνία του Αρεολά, πετυχαίνοντας ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς κι εξαιρετικής ποιότητας!

Λίγα λεπτά αργότερα, πάλι ο Φορτούνης απείλησε, αλλά αυτή τη φορά η προσπάθειά του δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς η κεφαλιά που επιχείρησε ήταν άστοχη.

Η σπουδαία συνολική προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος τους έφερε κι ένα δώρο, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε έξυπνο γύρισμα του Ροντινέι προς την εστία, ο Ογκμπόνα μπερδεύτηκε από το σκάσιμο της μπάλας, της άλλαξε πορεία για εκατοστά και την έστειλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0!

Λίγο έλειψε, από στιγμιαία αδράνεια οι Άγγλοι να γίνουν απειλητικοί στο αμέσως επόμενο λεπτό, αλλά ύψωσε τείχος ο Πασχαλάκης.

Από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι παίκτες του Μόγες, επιχείρησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, την ίδια ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να τους περιμένουν στο δικό τους μισό και να ψάξουν την κόντρα. Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πετύχουν και τρίτο γκολ έπειτα από κλέψιμο του Ελ Καμπί και πάσα στον Ποντένσε, ο οποίος στην κίνηση ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά η πάσα του κόπηκε την τελευταία στιγμή.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο οι μηχανές των Άγγλων κατέβαζαν στροφές παρότι ο Μόγες προχώρησε σε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να τρέχουν και να παλεύουν στα… κόκκινα.

Πρώτη αλλαγή στο 74′ με τον Κίνι να παίρνει τη θέση του Ροντινέι που άφησε ό,τι είχε και δεν είχε στο γήπεδο, ενώ πανηγύρισε και το πρώτο του γκολ σε διεθνή διοργάνωση με την ομάδα του Πειραιά.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος λίγο έλειψε με ωραία ατομική ενέργεια να γράψει το 3-0, ενώ στο 86′ έπειτα από λάθος διώξιμο του Κίνι, ο Πακετά με βολέ στην κίνηση έγραψε το 2-1.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόσο, Ροντινέι (74΄ Κίνι), Καμαρά, Έσε, Αλεξανδρόπουλος (85΄ Μασούρας), Ποντένσε (85΄ Σολμπάκεν), Φορτούνης (90+5΄ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (90+5΄ Σκάρπα)

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγες): Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Σόουτσεκ, Γουόρντ-Πράουζ (72΄ Άλβαρες), Φορνάλς (58΄ Πακετά), Κούντους (73΄ Κορνέ), Μπενραχμά (58΄ Μπόουεν), Ινγκς (58΄Αντόνιο)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected