Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Προδόθηκε από τα λάθη στα μετόπισθεν ο Παναθηναϊκός (vids)

Πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες και τα γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων ο Παναθηναϊκός, που δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα από τη γαλλική ομάδα στη Λεωφόρο.

Δεν τα κατάφεραν οι “πράσινοι”, μιας και μπορεί να είχαν κατοχή και ευκαιρίες κόντρα στη γαλλική ομάδα, όμως τελικά γνώρισαν την ήττα με 1-2 και περιπλέκουν την υπόθεση πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Το Τριφύλλι είδε τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν στις αρχές των δύο ημιχρόνων, με Γκουιρί και Καλιμουεντό, και παρά τις προσπάθειές τους και το εύστοχο πέναλτι από τον Ιωαννίδη δεν μπόρεσε να πάρει κάτι, με αποτέλεσμα πλέον να ζητάει αποτέλεσμα την επόμενη αγωνιστική στη Γαλλία ώστε να συνεχίσει να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Το φιλμ

Το παιχνίδι στη Λεωφόρο ξεκίνησε με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνουν ότι θέλουν να πιέσουν ψηλά, για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ανάπτυξη στους αντιπάλους τους, την ίδια στιγμή που οι Γάλλοι ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα, λόγω και ταχύτητας που διέθεταν.

Η πρώτη καλή στιγμή των Πρασίνων καταγράφηκε στο 7’ με τον Παλάσιος να δέχεται την μπάλα από τον Ιωαννίδη, στην αντεπίθεση, όμως το σουτ του Αργεντίνου κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό μετά όμως, οι φιλοξενούμενοι, στην πρώτη τους ευκαιρία κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από ωραία σέντρα του Λε Φι, ο Γκουιρί πρόλαβε τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, στο δεύτερο δοκάρι, και με πλασέ “έγραψε” το 0-1.






Στο 14’ η γαλλική ομάδα έφτασε μια ανάσα και από δεύτερο γκολ, όταν οι ποδοσφαιριστές της βγήκαν στην κόντρα και τον Γκουιρί να πιάνει ένα φοβερό σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι. Το Τριφύλλι έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 24΄όταν ο Τσέριν εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ, κοντά στη μεγάλη περιοχή, όμως ο Μανταντά απέκρουσε εντυπωσιακά! Οι Πράσινοι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να βρει ρυθμό, όμως χωρίς να μπορεί να φτάσει σε τελική ενέργεια για να απειλήσει τον τερματοφύλακα των Γάλλων.






Στο 35’ αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι, όταν ο Μάτιτς έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά τον Μπρινιόλι να διώχνει δύσκολα, κρατώντας το σκορ. Τέσσερα λεπτά μετά η Ρεν απείλησε και πάλι, με τον Τρουφέ να κάνει τη σέντρα από αριστερά, τον Μπλας να κατεβάζει ωραία την μπάλα, αλλά το γυριστό του πέρασε άουτ. Μέσα σε δύο λεπτά οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έφτασαν ισάριθμες φορές πολύ κοντά στο γκολ! Αρχικά στο 41’ ο Μπερνάρ έκανε φοβερή ενέργεια και πασάρει στον Ιωαννίδη, όμως το πλασέ του το μπλόκαρε ο Μανταντά, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Τζούρισιτς, μετά από πάσα του Βαγιαννίδη, ένα λεπτό μετά.

Με τρόπο παρόμοιο του πρώτου μέρους πληγώθηκε ο Παναθηναϊκός στο β’ μέρος. Μπήκε δυνατά, είχε ένταση στο παιχνίδι και δέχθηκε γκολ από το πουθενά. Ο Ρίντερ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Καλιμουεντό πέτυχε ένα… αλήτικο γκολ με τακουνάκι.






Ο Παναθηναϊκός πήγε να βγάλει αντίδραση στο 55’, με τον Μπερνάρ να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Ιωαννίδη να κάνει κεφαλιά που μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Τελικά, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ξαναμπήκε στο κόλπο στο 60’, με τον Παλάσιος να κερδίζει πέναλτι από πάτημα του Ασινιόν. Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε ψύχραιμα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.






Μετά το γκολ, ο Γιοβάνοβιτς έκανε τρεις αλλαγές. ΑϊτόρΒιλένα και Μαντσίνι μπήκαν στο παιχνίδι αντί των Μπερνάρ, Τσέριν και Παλάσιος. Ο Παναθηναϊκός είχε ώρα μπροστά του σε ένα παιχνίδι που άλλαζε τα δεδομένα του αρκετά συχνά.

Ο Παναθηναϊκός πίεζε πολύ και η Ρεν ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο 70’ έκανε μεγάλη απόκρουση ο Μπρινιόλι.






Ο Καλιμουεντό έκανε το πλασέ και ο Μπρινιόλι έδιωξε σε κόρνερ. Κι από το κόρνερ, ο Ομορί έπιασε την κεφαλιά, άουτ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τις ευκαιρίες. Στο 73’ ο Ιωαννίδης είναι κοντά στο 2-2, η μπάλα πάει κόρνερ. Ο Μπρινιόλι είχε μία ακόμη σπουδαία επέμβαση στο 82’ σε σουτ του Γκουιρί.

Ηταν ένα διάστημα στο παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός τα έδινε όλα για να βρει γκολ ισοφάρισης. Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε στο παιχνίδι στο 74’ τον Σπόραρ στη θέση του Τζούρισιτς και ο Παναθηναϊκός έπαιζε πλέον με Ιωαννίδη και Σπόραρ μαζί. Οι Πράσινοι είχαν συνεχώς παίκτες-σημεία αναφοράς στις επιθέσεις που έκαναν, ο Ιωαννίδης ήταν ένας από αυτούς με τους γηπεδούχους να ψάχνουν να βρουν τρόπο να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν. Ζήτησαν γκολ ισοφάρισης μέχρι το τέλος. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, από σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Σπόραρ δεν πρόλαβε το πλασέ και μπλόκαρε ο Ματαντά.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι ευκαιρία για το 2-2. Η μπάλα πήγε στο δοκάρι σε σέντρα σουτ του Μλαντένοβιτς, στην επιστροφή ο Μαντσίνι χάνει την ευκαιρία.






Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79′ Κώτσιρας), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (62’ Βιλένα), Τζούριτσιτς (73′ Σπόραρ), Μπερνάρ (62’ Μαντσίνι), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης.

Ρεν (Μπρούνο Γκενέσιο) : Μανταντά, Ομαρί, Μπελοσιάν, Ασινιόν, Τρουφέρ (80′ Τεάτ), Μπουριζό (30’ Σανταμαρία), Μάτιτς, Λε Φι, Μπλας, Γκουιρί, Καλιμουεντό (80′ Ντουέ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected