Κατηγορίες
Super League 2

Απόρθητο…κάστρο το νησί για τον Διαγόρα, 2-1 τον Ιωνικό

Με γκολ από τους Μανιά και Μασούρα, ο Διαγόρας επικράτησε 2-1 του Ιωνικού για την 5η αγωνιστική της Super League 2 και έκανε το 3 στα 3 στην έδρα του, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κατάθεση ψυχής από την ομάδα του Θωμά Γράφα, η οποία παρότι είδε τους Νικαιώτες να μειώνουν με τον Ζοάο Σίλβα στο 81’, κράτησε το πολύτιμο τρίποντο.

Ο «γηραιός» όπως και σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Αγριμάκη νa απομακρύνει με δυσκολία το διαγώνιο σουτ του Λεσάι, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Μασούρα από τα όρια της μεγάλης περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η απάντηση του Ιωνικού ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν μετά από σέντρα του Τζανακάκη, ο προωθημένος Ούγκο Σόουζα με προβολή έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σηφάκη. Στο 15’ ο Διαγόρας άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενος την πίεση του Μανιά και το ολέθριο λάθος του Αγριμάκη, ο οποίος μετά από γύρισμα με το κεφάλι του Ζάχαβι, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια, δίνοντας τη δυνατότητα στον έμπειρο επιθετικό του Διαγόρα να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και απείλησαν στο 25’ με τον Σηφάκη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Οικονομίδη, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή του Διαγόρα, ωστόσο η άμυνα των γηπεδούχων πρόλαβε και απομάκρυνε την τελευταία στιγμή.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Θωμά Γράφα έβαλε τις βάσεις για ένα ακόμη εντός έδρας τρίποντο. Πιο συγκεκριμένα στο 50’ ο Λούκιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Αγριμάκη και στην επαναφορά ο Μασούρας με κοντινή προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα γκολ για τον «γηραιό».

Μετά το 2-0 οι Νικαιώτες πήραν την κατοχή της μπάλας ωστόσο δυσκολεύτηκαν αρκετά στο να βρουν χώρους προς την περιοχή του Σηφάκη εκτός από το 67’ όταν μετά από σέντρα του Ντάουντα, ο Γκίνη πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον γκολκίπερ του Διαγόρα να απομακρύνει σε κόρνερ.

Το σύνολο του Γιώργου Σίμου κέρδισε πέναλτι στο 80’ σε ανατροπή του Ζοάο Σίλβα από τον Αρίας. Την εσχάτη των ποινών ανάλαβε ο παθών, ο οποίος αρχικά νικήθηκε από τον Σηφάκη, ωστόσο πήρε το ριμπάουντ από την επέμβαση του Κρητικού γκολκίπερ και με κοντινό πλασέ μείωσε σε 2-1, βάζοντας νέα δεδομένα στην αναμέτρηση. Παρά την κόπωση και το επιπρόσθετο άγχος που έφερε το γκολ του Ιωνικού, οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν εκ νέου και πανηγύρισαν το τρίτο τους τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Συνθέσεις

Διαγόρας Ρόδου (Θωμάς Γράφας): Σηφάκης, Αρίας (84’ Ιγκνάτοβιτς), Δημητρίου, Σταματούλλας, Μανωλάκης, Μασούρας, Τσιαντούλας, Λούκιτς (75’ Μουντές), Αντεσίνα (68’ Πάρντο), Λεσάι (84’ Νικόλης), Μανιάς

Ιωνικός (Γιώργος Σίμος): Αγριμάκης, Τζανετάκης, Σόουζα, Ζαχαβί, Γκοράνοφ (56’ Τασουλής), Κάνκολα, Οικονομίδης (87’ Σερπέζης), Λινάρδος (56’ Σαλασάρ), Γιακουμάκης (56’ Γκίνη), Γκαρντάφκσι (56’ Ντάουντα), Ζοάο Σίλβα

*με στοιχεία από το xxsports.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected