Ποδόσφαιρο Κόσμος

Είδε…φως μετά από καιρό ο Άγιαξ, στο ντεμπούτο του Φαν ‘τ Σχιπ! (vid)

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ έσπασε το αρνητικό σερί που έτρεχε ο Άγιαξ!

Στο ντεμπούτο του πρώην κόουτς της Εθνικής Ελλάδας ο Αίας επικράτησε της Φόλενταμ στη «Γιοχαν Κρόιφ Αρένα» με 2-0 και επέστρεψε στις νίκες μετά από 70 ημέρες. Τελευταίο ματς που οι Ολλανδοί έφυγαν πανηγυρίζοντας ήταν στις 24 Αυγούστου, όταν είχαν νικήσει τη Λουντογκόρετς με 4-1 για τα play-offs του Europa League (24/8) και έκτοτε μέτρησαν επτά ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Ο Άγιαξ μπορεί να μην εντυπωσίασε, όμως έδειξε σημάδια βελτίωσης. Στο 5′ ο Μπέρχαους αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 29′ ο Μπερχβάιν σημάδεψε το δοκάρι. Στο 56′ ο Μπρόμπι «σέρβιρε» στον Μπέρχβαϊν με φανταστικό τελείωμα τίναξε τα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Στο 88′ ο Μπέρχαους εκτέλεσε κόρνερ, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚΤσούμπα Άκπομ, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άγιαξ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

O Τζον Φαν’τ Σχιπ στην επιστροφή του στους πάγκους οδήγησε τον Αίαντα στη δεύτερη νίκη του στην Eredivisie και τον ανέβασε από την τελευταία θέση στη 15η, με οκτώ βαθμούς, όσους έχει και η 16η Φίτεσε. Ο 59χρονος τεχνικός είχε να κοουτσάρει από τις 14 Νοεμβρίου του 2021 και την ισοπαλία με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

το βίντεο δημοσίευσε το gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected