Κατηγορίες
Αθλήματα

Paris Masters: Ο Τσιτσιπάς στα ημιτελικά με…300! (vids)

Ασταμάτητος δείχνει στο Παρίσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που κέρδισε τον Κάρεν Χατσάνοφ με 6-3, 6-4 σε 80 αγωνιστικά λεπτά, και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Rolex Paris Masters, πετυχαίνοντας μάλιστα την 300η νίκη καριέρας του στο ATP Tour.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστα θα είναι πιστός στο ραντεβού του και φέτος, μετράει τρεις διαδοχικές νίκες με straight sets ως τώρα στη γαλλική πρωτεύουσα, και έχοντας απαλλαγεί από το άγχος της πρόκρισης στα Nitto ATP Finals του Τορίνο (12-19/11) του μένει να κάνει ένα βήμα ακόμα για να βρεθεί στον πρώτο φετινό τελικό του σε 1000άρι.

Παίζει τένις υψηλού επιπέδου στη μέχρι τώρα indoor season, φτάνει τις 51 φετινές νίκες του, και θα βρεθεί για 15η φορά σε ημιτελικά ενός Masters. Παράλληλα, φτιάχνει ακόμα περισσότερο το h2h του με τον 27χρονο Ρώσο, μιας και αυτή ήταν η 7η επικράτηση σε βάρος του, μετά από 8 on court συναντήσεις τους στο Tour.

Στην 4άδα του Παρισιού θα αναμετρηθεί με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που πριν λίγες ώρες κέρδισε τον Χούμπερτ Χουρκάτς με 6-1, 4-6, 6-4. Η προϊστορία τους δίνει ως φαβορί τον Στέφανο, καθώς τον έχει κερδίσει 6 φορές στα 7 παιχνίδια τους.

Τέλος, μπορούμε επίσης να συμπεριλάβουμε πως με τη συμμετοχή του Τσιτσιπά στα ημιτελικά, καλύφθηκαν οι βαθμοί υπεράσπισής του, εξασφάλισε την παραμονή του στο No6 των ATP Rankings, και διατηρεί ελπίδες ανόδου, σε περίπτωση που αποκλειστεί ο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Όπως αναφέρει το Tennis24, σχετικά με την εξέλιξη του ματς, ο Στέφανος πέτυχε 25 winners και 4 άσους, είχε 79% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service του (27/34), 47% από το δεύτερο (9/19) και εκμεταλλεύτηκε κάθε BP του (3/3).

Από την άλλη ο Χατσάνοφ, που έφτασε στους 15 winners και τους τρεις άσους, είχε 73% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service του, πήρε ελάχιστα από το δεύτερο (35%, 7/20), και βρήκε μόνο ένα BP στο ματς και το εκμεταλλεύτηκε.

Στο πρώτο set, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πρώτος από τη γραμμή του service, και δίχως λάθη έκανε το 1-0, όμως ισοφάρισε ο Χατσάνοφ παρότι είδε τον αντίπαλό του να επιστρέψει από το 40-0 (1-1).

Στη συνέχεια ο Στέφανος ανέκτησε την ισχνή διαφορά με νέο service game (2-1), μετουσίωσε σε break το πρώτο του BP (3-1), και δίνοντας μόλις έναν πόντο στον Ρώσο από το σερβίς του απέκτησε ασφαλή απόσταση (4-1). Χωρίς να υπάρξουν νέες ευκαιρίες για break στο υπόλοιπο του set, ο Έλληνας τενίστα έκανε το 1-0 (6-3).

Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος, ο Τσιτσιπάς μπήκε… με το μαχαίρι στα δόντια στο κεντρικό κορτ, κάνοντας break με το “καλησπέρα”, ενώ και από το service του δεν χάρισε τίποτα στον αντίπαλό του (2-0). Love service game για τον Χατσάνοφ που μείωσε προσωρινά, όμως και πάλι ο Στέφανος έφερε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα (3-1).

Σ’ εκείνο το σημείο του αγώνα ανέβασε την απόδοσή του ο Ρώσος, που μείωσε ξανά με επιτυχημένη υπεράσπιση του service του (3-2), πήρε πίσω το break έχοντας στη διάθεσή του τριπλό BP (3-3), και έδωσε μόλις έναν πόντο στον Στέφανο στο 7ο game για να προηγηθεί (4-3).

Ο Τσιτσιπάς, όμως δεν έδειξε σημάδια άγχους, μιας και ισοφάρισε με γρήγορο και επιτυχές service game (4-4), “παραβίασε” ξανά το service του Χατσάνοφ στο 9ο game (5-4), και σέρβιρε άψογα για τη νίκη στο 10ο και τελευταίο game του προημιτελικού τους (6-4).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected