Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τα τυπικά για την πρόκριση στους “16” η Σοσιεδάδ, νίκησε άνετα τη Μπενφίκα (vids)

Ούτε ένα ημίχρονο δεν χρειάστηκε η Σοσιεδάδ για να πάρει το «τρίποντο» απέναντι στην Μπενφίκα!

Από το 6′ έως το 21′ πέτυχε τρία γκολ και στο φινάλε, επικράτησε με 3-1 (08/11) στην έδρα της. Από τώρα στους «16» του Champions League οι Βάσκοι, αν η Ίντερ κερδίσει τη Σάλτσμπουργκ (8/11, 22:00)!

Η ομάδα της Ανδαλουσίς ήταν σαρωτική από την αρχή του παιχνιδιού, έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο δια της …απουσίας της Μπενφίκα, και καθάρισε το ματς πριν το μισάωρο. Σκόρερ της μεγάλης νίκης οι Μερίνο (6’), Ογιαρθάμπαλ (11’) και Μπαρενετσέα (21’), μείωσε ο Ράφα Σίλβα στο 49’ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο στη συνέχεια.

Οι Βάσκοι έκαναν πάρτι στο πρώτο ημίχρονο, και οι ορέξεις τους φάνηκαν από νωρίς. Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Μικέλ Μερίνο άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά, κάνοντας το Ανοέτα να σείεται.

Πέντε λεπτά αργότερα, η βραδιά στράβωσε ακόμη περισσότερο για τους φιλοξενούμενους. Ο Λουίς έπαιξε προς τα πίσω για τον Οταμέντι, με τον Αργεντινό να κάνει κακό υπολογισμό της φάσης. Ο Ογιαρθάμπαλ «μυρίστηκε» την ευκαιρία, και κλέβοντας του την μπάλα πλάσαρε τον Ρεμίρο, για να πετύχει ένα εύκολο γκολ.

Ο VAR γλίτωσε την Μπενφίκα από τρίτο γκολ στο 16’, όταν ο Μερίνο σκόραρε, αλλά εντοπίστηκε χέρι στην αρχή της φάσης.

Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν έδειξαν καμία διάθεση για να πατήσουν το φρένο. Ο Μπαρενετσέα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με εξαιρετικό τελείωμα στη γωνία, μόλις στο 21’!

Οι «Λουζιτανοί» συνέχισαν να βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, και θα μπορούσαν να δεχτούν και τέταρτο γκολ. Ωστόσο, ο Μπράις Μέντεζ δε μετέτρεψε το κερδισμένο πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ σε γκολ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι (27’). Και όλα αυτά πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα!

Η Μπενφίκα φάνηκε να ξυπνάει από τον «εφιάλτη» του πρώτου μέρους, και μείωσε άμεσα με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Ράφα Σίλβα πλάσαρε από κοντά, μετά από μια ωραία συνεργασία των συμπαικτών του και γύρισμα του Οταμέντι (49’).

Όπως φάνηκε, αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς ο αγώνας είχε ουσιαστικά κριθεί, στο τραγικό πρώτο της ημίχρονο.

Συνθέσεις

Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγκουαθίλ) : Ρεμίρο, Ελουστόντο (86’ Οντριοθόλα), Θουμπέλντια, Λε Νορμάν, Άιχεν, Μπράις Μέντεζ (71’ Τουριέντες), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Μπαρενετσέα (78’ Ζαχαριάν), Κούμπο (71’ Φερνάντεζ), Ογιαρθάμπαλ

Μπενφίκα (Ρότζερ Σμίντ) : Τρούμπιν, Οταμέντι, Αντόνιο Σίλβα, Μοράτο, Ζοάο Νέβες, Φλορεντίνο Λουις (31’ Τζούρασεκ), Ζοάο Μάριο (85’ Τσικίνιο), Αουρσνές, Ντι Μαρία (85’ Τένγκστεντ), Ράφα Σίλβα (85’ Γκέδες), Καμπράλ (64’ Μούσα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected