Αθλήματα

Πρωταθλήτρια στο διπλό της Βαλένθια η Γραμματικοπούλου!

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Κριστίνα-Αντρέα Μίτου κατέκτησαν τον τίτλο στα διπλά στο τουρνουά ITF των 100.000 δολαρίων που πραγματοποιείται στη Βαλένθια της Ισπανίας, με το ελληνορουμανικό δίδυμο να επικρατεί στον τελικό τις Νο2 του ταμπλό Αλιόνα Μπόσλοβα (Ισπανία) και Νατέλα Ντζαλαμίτζε (Γεωργία) με 7-5, 6-4 μετά από 90 λεπτά.

Όπως αναφέρει το tennis24, για τη Γραμματικοπούλου αυτός ήταν ο 29ος τίτλος στα διπλά της ITF σε 23 συνολικά τελικούς, αλλά και ο δεύτερος μεγαλύτερος στην καριέρα της μετά από εκείνον στο 125άρι τουρνουά στην Μπαρανκουίλα, τον περασμένο Αύγουστο μαζί με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Παράλληλα ο τίτλος αυτός είναι ο 4ος στο διπλό μέσα στη φετινή σεζόν, αλλά και ο 2ος με Ρουμάνα παρτενέρ μετά από την Ελεάνα Γκαμπριέλα Ρούσε μαζί με την οποία κατέκτησε το 25άρι τουρνουά στη Σόφια τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στο 1ο set του τελικού Μπόσλοβα και Ντζαλαμίτζε προηγήθηκαν 3 φορές με break (1-0, 3-2, 5-4), όμως και στις 3 Γραμματικοπούλου και Μίτου είχαν την απάντηση (2-2, 4-4, 5-5), ενώ με νέο break στο τέλος του set έκαναν το 7-5 απέχοντας ένα set από τον τίτλο.

Στο 2ο set Γραμματικοπούλου και Μίτου ξεκίνησαν πολύ καλύτερα παίρνοντας προβάδισμα με 3-0 έχοντας σπάσει μια φορά το service των αντιπάλων τους (2-0), ωστόσο Μπόσλοβα και Ντζαλαμίτζε κατάφεραν να πάρουν τα επόμενα 3 games ισοφαρίζοντας σε 3-3. Στη συνέχεια τα δύο ζευγάρια είχαν από ένα hold (4-4) με τις Γραμματικπούλου και Μίτου να κερδίζουν τα τελευταία 2 games σφραγίζοντας τη νίκη, αλλά και τον τίτλο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected