Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Έδωσε ότι είχε και δεν είχε για την ανατροπή ο Παναθηναϊκός, προδόθηκε από τα λάθη του (vids)

Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι διεξήχθη στο Ceramica, αντάξιο της δυναμικής των δύο ομάδων!

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αντιμέτωπος με την… κόλαση της συντριβής μετά το 3-0, όμως αντέδρασε και άγγιξε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Η ήττα με 3-2 τελειώνει την υπόθεση του Europa League, αλλά το Conference League θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική με τη Μακάμπι Χάιφα. Οι Ιωαννίδης και Παλάσιος τα γκολ του Τριφυλλιού.

Από την κόλαση, στις θετικές εντυπώσεις και στο «αν;». Γιατί ένα πελώριο ερωτηματικό προκύπτει, για την έκβαση του παιχνιδιού, εάν ο Παναθηναϊκός δεν χάριζε γκολ στη Βιγιαρεάλ με τραγικά ατομικά λάθη και με ένα μπλακ-άουτ από το 30’ μέχρι το 45’. Το τελικό 3-2 σημαίνει τον αποκλεισμό του Τριφυλλιού από την επόμενη φάση του Europa League, αλλά η αντίδραση αλλάζει άρδην την εικόνα από τους φόβους για μεγάλη ήττα μετά το 3-0.

H επιστροφή του Παναθηναϊκού στους ομίλους δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη μετά από εφτά χρόνια, ούτε δικαίωσε τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ωστόσο, η συνέχεια στην Ευρώπη είναι ορθάνοιχτη την τελευταία αγωνιστική μέσω της συμμετοχής στο Conference League. Όλα θα κριθούν στη συνάντηση του Τριφυλλιού με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

Πάντως, τα ανησυχητικά σημάδια δεν πρέπει να καλυφθούν από την αντίδραση μετά το 3-0. Η κατάρρευση από το 29’ και το 1-0 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, το παιδαριώδες λάθος του Αράο δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα στο δεύτερο μέρος, έδωσαν εύκολο προβάδισμα στη Βιγιαρεάλ. Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός πληρώνει τα δώρα που κάνει στους αντιπάλους και θα είχε άλλες προϋποθέσεις εάν δεν έκανε τόσα λάθη.

Το φιλμ

Ο Παναθηναϊκός είχε πιέσει πολύ τη Βιγιαρεάλ μέχρι το 29’, έχοντας κλεψίματα ψηλά, επικίνδυνες καταστάσεις και μία ευκαιρία με ένα δυνατό σουτ του Ρούμπεν. Ωστόσο, η επιλογή του Γιοβάνοβιτς να παρατάξει την ενδεκάδα του ψηλά, κόστισε στην κόντρα.

Στο 29ο λεπτό ο Ακομάχ πέρασε εύκολα τον Μλαντένοβιτς, βρήκε κενό από αριστερά και έδωσε στον Μπαένα, ο οποίος στο τετ-α-τετ “κρέμασε” τον Μπρινιόλι για το 1-0. Πριν οι “πράσινοι” συνέρθουν, η Βιγιαρεάλ πέτυχε δεύτερο γκολ.

Ο Μοράλες σύγκλινε από δεξιά, έδωσε στον Κομεσάνα και αυτός στο ημικύκλιο, πέρασε τον Ρούμπεν και με δυνατό σουτ, σκόραρε το 2-0. Μία έκβαση που αποδιοργάνωσε πλήρως τους “πράσινους”, οι οποίοι τα έχασαν.

Όποιο επιχείρημα και να μεταχειρίστηκε ο Γιοβάνοβιτς στην ανάπαυλα για να αφυπνίσει τους παίκτες του, σαν να μην τα άκουσαν ποτέ. Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αράο “πούλησε” την μπάλα στον Μπαένα έξω από την περιοχή, ο Ισπανός πάσαρε στον Μοράες και αυτός με κοντινό πλασέ πέτυχε το 3-0.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε στο 58’, όταν από την παράλληλη σέντρα του Παλάσιος, ο Αϊτόρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμως, το γκολ δεν μέτρησε επειδή ο Καταλανός υποδείχτηκε οφσάιντ.

Τελικά, ο παραλίγο σκόρερ κέρδισε πέναλτι στο 65’. Ο Μπαένα στην προσπάθεια του να διώξει σε μία εκτέλεση φάουλ του Μλαντένοβιτς, κλώτσησε τον Αϊτόρ. Ο διαιτητής Κρούζλιακ δεν υπέδειξε την παράβαση, όμως το VAR τον κάλεσε για έλεγχο και ο Πολωνός σφύριξε. Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε στο κάθετο δοκάρι και στο “ριμπάουντ” ο Παλάσιος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Απίστευτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού χάθηκε ένα λεπτό μετά τη μείωση. Γιατί οι “πράσινοι” έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Αϊτόρ, ο οποίος παράλληλη μπαλιά τον Ιωαννίδη, αμαρκάριστος από το πέναλτι, αστόχησε. Τελικά, το 3-2 ήρθε στο 81’. Ο Βιλένα με απίστευτη μπαλιά βρήκε τον Ιωαννίδη στο τετ-α-τετ και αυτός σκόραρε.

Το ματς έγινε ροντέο στις καθυστερήσεις. Αϊτορ και Ιωαννίδης απείλησαν για το 3-3, ο Μπρινιόλι κράτησε το σκορ σε δύο περιπτώσεις, στη μία με τριπλή απόκρουση και θύμισε τον κανονικό εαυτό του και ο Μαρθελίνο απέφυγε το έμφραγμα…

Συνθέσεις

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο) : Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (87′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (75′ Βιλένα), Παλάσιος (87′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (60′ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (87′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (75′ Βιλένα), Παλάσιος (87′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (60′ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected