Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : “Λυτρωτής” ο Γιουμπιτάνα στο 90+5′ για τον Ατρόμητο! (photos+vids)

Με ανοικτούς λογαριασμούς θα πάνε στον επαναληπτικό του Περιστερίου, ΑΕΛ και Ατρόμητος, μιας και μπορεί η ΑΕΛ να ήταν ανώτερη του Ατρομήτου και να προηγήθηκε με τον Ογκμπόε στο 80′, ο Γιουπιτάνα όμως στην τελευταία φάση του αγώνα ισοφάρισε το ματς.

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 4′ ο Κώστας Παπαγεωργίου με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Τόσο λίγο που αρκετοί φίλοι της ΑΕΛ πανηγύρισαν προς στιγμήν! Όμως γκολ δεν υπήρχε.

Μετά από τα πρώτα δέκα λεπτά όπου η ΑΕΛ πατούσε στο γήπεδο καλύτερο, ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και στο 15′ έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Βαλένσια. Ο Γιουμπιτάνα τον βρήκε στα όρια της μικρής περιοχής και αυτός με προβολή εξ’ επαφής σημάδεψε τον Σουλούκο που απέκρουσε με το σώμα σωτήρια.

Από εκεί και έπειτα η ΑΕΛ είχε μια καλή στιγμή με τον Κώστα Πλέγα στο 38′. Ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτέλεσε ένα φάουλ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και δεξιά, η μπάλα ήρθε στο ύψος του πέναλτι στον Κώστα Πλέγα που με μια κακή κεφαλιά έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μαρκετζιάνι.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους άνηκε στην ΑΕΛ. Η ΑΕΛ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Θωμαΐδη. Ο Μπρου βρήκε στο ανέβασμα του, τον Καλουτσικίδη, που σούταρε με τη μία, υποχρεώνοντας τον Μαρκετζιάνι να πέσει στην αριστερή του γωνιά και να απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ στο 45’+1′.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα και απείλησε με ένα σουτ του Κοσονού στο 48′. Και γενικότερα η ΑΕΛ έβρισκε χώρους. Όχι όμως και γκολ. Την ίδια κατάληξη είχε και το πολύ καλό σουτ του Πεντρόζο στο 65′, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Μαρκετζιάνι. Από το κόρνερ ο Κώστας Παπαγεωργίου έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Ηλιάδης σηκώθηκε μόνος του και σε κενή εστία αστόχησε, χάνοντας ίσως και τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα!

Στο 69′ η πίεση της ΑΕΛ έφερε αποτέλεσμα. Οι «βυσσινί» έκλεψαν την μπάλα και ο Κοσονού γύρισε στο πρώτο δοκάρι εκεί όπου πετάχτηκε ο Μπρου που «τσίμπησε» την μπάλα με αυτήν να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Αυτήν ήταν και η τελευταία στιγμή όπου η ΑΕΛ δεν βρήκε δίχτυα.

Και αυτό γιατί στο 80′ από λάθος του γκολκίπερ της ομάδας του Περιστερίου, Μαρκετζιάνι, ο Μάριος Ογκμπόε έκλεψε την μπάλα και σε κενή εστία σούταρε σωστά για το 1-0, που όμως δεν ήταν και το τελικό σκορ.

Και δεν ήταν γιατί ο Ντένζελ Γιουπιτάνα, που δεν υπήρχε στο γήπεδο σε όλο το παιχνίδι, ήρθε στο 90+5′ με ένα τρομερό γκολ να στείλει τις δύο ομάδες στον επαναληπτικό με το 1-1!

δείτε φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης) : Σουλούκος, Καλουτσικίδης (79′ Παπαγεωργίου Αθ.), Μαϊδανός (79′ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας, Θωμαΐδης (72′ Αντράντα), Μπρου, Παπαγεωργίου Κ. (72′ Ογκμπόε), Κοσονού, Πεντρόζο (66′ Νίνο)

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς) : Μαρκετζιάνι, Αθανασίου, Ασεβέδο, Γιουπιτάνα, Έρλινγκμαρκ, Βαλένσια, Κιβρακίδης, Πομόνης (46′ λ.τ. Ιμερέκοφ), Κουέν (66′ Καμαρά), Ντιρκς (66′ Ρομπάιγ), Τζοβάρας (70′ Βέργος)

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Τρίτη 5/12

Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός  0-2
Παναιτωλικός – Athens Kallithea  3-2

Τετάρτη 6/12

ΑΕΛ – Ατρόμητος  1-1
ΟΦΗ – Κηφισιά (17.30)

Πέμπτη 7/12

Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου (15.00)
ΠΑΟΚ – Βόλος (19.00)

Τετάρτη 10/1/2024

ΑΕΚ – Άρης (19.30)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (21.30)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected