Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΟΦΗ

Έχοντας έναν…”καυτό” Τζον Τοράλ, ο ΟΦΗ νίκησε με 3-1 την Κηφισιά και έβαλε βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο πρώτο παιχνίδι στη μετά – Νταμπράουσκας εποχή, ο ΟΦΗ δίχως να θέλξει με την εμφάνιση του κατάφερε να ξεπεράσει με ευκολία το εμπόδιο της Κηφισιάς επικρατώντας με 3-1 κερδίζοντας πρώτιστα σε ψυχολογία και πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά μετά από δύο ολόκληρους μήνες και τη νίκη επί της ΑΕΚ.

Στόχος του Πέδρο Καραβέλα ήταν να κάνει πιο επιθετικό τον ΟΦΗ και να μπορέσει να γίνει περισσότερο παραγωγικός προς την περιοχή της Κηφισιάς. Στην πρώτη φάση που δημιούργησε, ευτύχησε να σκοράρει όταν στο 8ο λεπτό ο Αμπάντα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τζον Τοράλ με τρομερή κεφαλιά έκανε το 1-0 ανοίγοντας το σκορ για τον ΟΦΗ.

Οι αμυντικές παθογένειες δεν έλειψαν και η Κηφισιά ισοφάρισε στο 10ο λεπτό όταν από εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα, η μπάλα πέρασε από 10 κεφάλια, κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι και ο Αντερέγκεν ισοφάρισε για την ομάδα του.

Ο ΟΦΗ πήρε την κατοχή της μπάλας, επιχειρούσε ν’ ανοίξει την άμυνα της Κηφισιάς έχοντας ως κύριους εκφραστές τον Αμπάντα από τ’ αριστερά και τον Τοράλ που έδειχνε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στο 25ο λεπτό έπειτα από ωραίο συνδυασμό του Γάλλου με τον Γαγιέγος, ο πρώτος έκανε το γύρισμα και ο Ισπανός με πολύ ωραίο σουτ έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

Στη συνέχεια του αγώνα ο ΟΦΗ έγινε ακόμα πιο επιθετικός, ο Τοράλ ήταν ο άνθρωπος που απειλούσε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του με τον Ισπανό να πλασάρει, έπειτα από καταπληκτική ατομική προσπάθεια, αλλά ο Κρίστινσον έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 35′ έγινε η φάση που ξεσήκωσε το γήπεδο όταν ο Βούρος έδιωξε την μπάλα, ο Τσακαλίδης παρότι ήταν μπροστά υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς ωστόσο με παρέμβαση του Διαμαντόπουλου, διορθώθηκε το λάθος με τον διαιτητή από τη Χαλκιδική να παίρνει πίσω την απόφαση του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοση του, είχε την κατοχή της μπάλας συνεχώς δίχως ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.

Στο 75ο λεπτό ήρθε και το τρίτο γκολ για τον ΟΦΗ όταν ο Λάρσον πέρασε μια καταπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας της Κηφισιάς και ο Λουίζ Φελίπε κρέμασε τον Κρίστινσον με πολύ ωραίο πλασέ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Στο 86′ ο Τσακαλίδης έδωσε δεύτερο πέναλτι, σωστά αυτήν τη φορά, σε κράτημα του Βούρου με τον Τετέι ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση όμως ο Μπάουμαν με καταπληκτική επέμβαση κράτησε το σκορ στο 3-1.

Συνθέσεις

ΟΦΗ (Πέδρο Καραβέλα) : Μπάουμαν, Μαρινάκης (62′ Λάρσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γαγιέγος, Τοράλ (69′ Ντίκο), Αμπάντα (80′ Γκλάζερ), Νέιρα (62′ Ριέρα), Φελίπε

Κηφισιά (Νώντας Κουτρομάνος) : Κριστίνσον, Μποτία (57′ Σπίνος), Παπασάββας (69′ Πρίτσας), Οζέγκοβιτς (76′ Σμπώκος), Παρράς, Μασούρας, Κάπαν, Ίλιεφ (69′ Τετέι), Αντερέγκεν, Ιπαλίμπο, Ματέους Σάντος (59′ Κωνσταντακόπουλος)

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Τρίτη 5/12

Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός  0-2
Παναιτωλικός – Athens Kallithea  3-2

Τετάρτη 6/12

ΑΕΛ – Ατρόμητος  1-1
ΟΦΗ – Κηφισιά  3-1

Πέμπτη 7/12

Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου (15.00)
ΠΑΟΚ – Βόλος (19.00)

Τετάρτη 10/1/2024

ΑΕΚ – Άρης (19.30)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (21.30)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected