Αθλήματα

Πρεμιέρα με νίκες για τους Έλληνες τενίστες

Τυνησία: Νίκες για Λάκη και Σακελλαρίδη στο Μόναστιρ

Μιχαέλα Λάκη και Σαπφώ Σακελλαρίδη ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά ITF των 25.000 δολαρίων στο Μόναστιρ της Τυνησίας με τη Λάκη να κερδίζει την προερχόμενη από τα προκριματικά, Κινέζα, Γιντί Γιάνγκ με 6-4, 4-6, 6-0 μετά από μια αναμέτρηση που κράτησε 3 ώρες, ενώ η Νο3 του ταμπλό Σακελλαρίδη, κέρδισε τη Μαροκινή Γιασμίν Καμπάι με 7-6(2), 7-5 μετά από 2,5 ώρες αναμέτρηση.

Όπως αναφέρει το tennis24, τόσο στο 1ο όσο και στο 2ο set η Σακελλαρίδη ήλεγχε την αναμέτρηση, κυριαρχούσε στο court και κατάφερε να προηγηθεί και στα δύο σκέλη του αγώνα με 5-3. Στην πρώτη περίπτωση η Καμπάι πήγε στο set στο tie-break εκεί όπου η Σακελλαρίδη δεν άφησε πολλά περιθώρια στη Μαροκινή, ενώ στο 2ο set η Καμπάι ισοφαρίσει σε 5-5 για να ακολουθήσουν δύο σερί κερδισμένα games από τη Σακελλαρίδη που έφτασε στο 7-5 και στη φάση των “16” εκεί όπου η 20χρονη και Νο282 του κόσμου, θα αντιμετωπίσει είτε τη Γαλλίδα Γιασμίν Μανσουρί, είτε την Ελβετίδα Ναντίν Κέλερ.

Από την πλευρά της η Λάκη έκανε ένα εκπληκτικό decider set, όπου παραχώρησε μόλις 10 πόντους πίσω από το service της, είχε 3/6 break-points έσβησε και τις δύο απειλές για break της Κινέζας και κερδίζοντας τους 32 από τους 50 συνολικά πόντους που διεκδικήθηκαν στο 3ο set έφτασε στο bagel και στην πρόκριση στον 2ο γύρο όπου θα παίξει κόντρα σε μια εκ των Αντρέεα Πρισακάριου (Ρουμανία) και Αγιούμι Κοσίσχι (Ιαπωνία).

Μοντεβιδέο: Πρεμιέρα με νίκη για την Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ χρειάστηκε μία ώρα και 38 λεπτά για να επικρατήσει της Αμερικανίδας και Νο332 του κόσμου, Βικτώρια Χου με 6-4, 6-2 εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τη φάση των “16” του Montevideo Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια και Νο221 στην παγκόσμια κατάταξη τελείωσε την αναμέτρηση με 64% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (29/45), έσωσε 8/10 break-points της αντιπάλου της, ενώ από την πλευρά της ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στις ευκαιρίες για break κλείνοντας το ματς με 5/7 break-points.

H Παπαμιχαήλ προηγήθηκε δύο φορές με break στην αρχή του αγώνα (2-1, 4-3), ωστόσο η Χου κατάφερε και στις δύο να απαντήσει (3-3, 4-4), όχι όμως και στο 3ο break της Ελληνίδας τενίστριας (5-4) που λίγο αργότερα έκλεισε το set, σβήνοντας και break-point της Χου.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Παπαμιχαήλ χρειάστηκε αρχικά να φτάσει σε ένα μεγάλο hold λέγοντας “όχι” στα τρία break-points της Αμερικανίδας, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Από εκεί και πέρα η 30χρονη κατέκτησε και τα επόμενα 4 games φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση.

Στη φάση των “16” η Παπαμιχαήλ θα παίξει κόντρα στη Γαλλίδα Νο94 του κόσμου, αλλά και Νο1 του ταμπλό, Ντιάν Παρί, η οποία με τη σειρά της επικράτησε της Ρωσίδας Αμίνα Άνσμπα με 7-5, 6-3.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected