Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τέλος το ευρωπαϊκό ταξίδι για την ΑΕΚ, ήττα 3-1 από τον Άγιαξ (vids)

Δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που συνάντησε στο Άμστερνταμ η ΑΕΚ και γνώρισε την ήττα, η οποία την αφήνει εκτός Ευρώπης.

O Άγιαξ, ο οποίος είχε κορυφαίο στο γήπεδο τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη του “δικεφάλου” και με σκορ 3-1, κατέλαβε την τρίτη θέση και το εισιτήριο για το Conference League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Νεστορίδη. Μάλιστα υπήρξε και μια φωτογραφία στα Matrix της Γιόχαν Κρόιφ Αρένα.

Το φιλμ

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ πολύ νωρίς: στο 5ο λεπτό, μετά από άστοχη έξοδο του Αθανασιάδη, ο Άκπομ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για τον Αίαντα.

Πάντως, η απάντηση των κιτρινόμαυρων ήταν άμεση, καθώς έξι λεπτά αργότερα έφερε το σκορ στα ίσα με την εξαιρετική γυριστή κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία, μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Ελίασον.

Στο 20ο λεπτό η ομάδα του Φαν’τ Σιπ πήρε εκ νέου το προβάδισμα, με τον Τέιλορ να εκμεταλλεύεται το κενό ανάμεσα στα στόπερ της ΑΕΚ, σκοράροντας με διαγώνιο σουτ.

Στο 56ο λεπτό ο Αθανασιάδης κάνει δεύτερο μεγάλο λάθος στο ματς βλέποντας τον Άκπομ να παραβιάζει ξανά την εστία του και να κάνει το 3-1. Ο Άμραμπατ έχασε την μπάλα σε καίριο σημείο, ο Άγιαξ βγήκε στην αντεπίθεση, με τον πρώην φορ του ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ με τον Έλληνα γκολκίπερ, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του.

Συνθέσεις

Άγιαξ (Τζον Φαν ‘τ Σχιπ) : Ραμάι, Σόσα, Ρενς (74′ λ.τ. Γκούιερ), Χάτο, Σούταλο, Τέιλορ, Χλίνσον (86′ Μικαουτάτζε), Ταΐροβιτς, Μπόρχες (62′ Γκαεΐ), Άκπομ, Μπρόμπεϊ (46’ Μάρτα)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Ρότα, Μουκουντί (83′ Γαλανόπουλος), Βίντα, Μάνταλος, Σιμάνσκι (90+1′ λ.τ. Μοχαμάντι), Άμραμπατ (61′ Πιζάρο), Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (83′ Γιόνσον)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected