Κατηγορίες
Αθλήματα

Μόναστιρ: Πρόκριση στους “16” για Σακελλαρίδη

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης ξεκίνησε με νίκη στο τουρνουά ITF των 15.000 δολαρίων στο Μόναστιρ της Τυνησίας με τον Νο3 του ταμπλό να επικρατεί του προερχόμενου από τα προκριματικά Βρετανού Μάιλς Γκρουμ με 7-5, 6-3 μετά από μια ώρα και 25 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τουρνουά.

Όπως αναφέρει το tennis24, ο 19χρονος Έλληνας τενίστας τελείωσε την αναμέτρηση με 8 άσους (δύο διπλά λάθη), κέρδισε το 74% των πόντων πίσω από το πρώτο service (35/47), ενώ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις 4 από τις 9 ευκαιρίες για break.

Αν και το παιχνίδι ξεκίνησε με break για τον Γκρουμ (2-1), το οποίο εξαργύρωσε με hold κάνοντας το 4-2, ο Σακελλαρίδης κατάφερε να πάρει πίσω το break κάνοντας το 4-4 και το 5-4 στη συνέχεια, ενώ με νέο break αργότερα έκλεισε το 1o set με 7-5.

Στο 2ο σκέλος ο Σακελλαρίδης ξεκίνησε κατακτώντας τα 3 πρώτα games (3-0). O Γκρουμ μείωσε σε 4-3 παίρνοντας πίσω το χαμένο του service, αλλά ο Νο3 του ταμπλό με το 4ο break του στο παιχνίδι έκανε το 5-3 και αμέσως μετά σφράγισε τη νίκη με 6-3.

Στην επόμενη φάση ο Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό, Σαμίρ Μπανέρτζι, ο οποίος κέρδισε με τη σειρά του τον Αλγερινό Μοχάμεντ Ναζίρ Μαχλούφ με 6-4, 6-0.

Ο Έλληνας τενίστας αγωνίζεται και στα διπλά μαζί με τον Ιρλανδό, Αμάρ Ελαμίν, όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν τους Γάλλους Σεζάρ Μπουργκουά και Λουίς Τεσά για τη φάση των προημιτελικών.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected