Basket

Ήττα μετά από καιρό ο Παναθηναϊκός, έχασε διαφορά 17 πόντων (vids)

Την ήττα με 75-73 από την Μπασκόνια γνώρισε ο Παναθηναϊκός για τη 18η αγωνιστική της EuroLeague κι ενώ είχε φτάσει να προηγείται με 17 πόντους διαφορά.

Πρωταρχικός στόχος του Παναθηναϊκού ήταν ο έλεγχος του ρυθμού σε μία δύσκολη έδρα και να κρατήσει τους γηπεδούχους χαμηλά στο σκορ. Παρά τα φάουλ που φορτώθηκαν και τα χαμηλά ποσοστά από την περιφέρεια, οι «πράσινοι» έμειναν συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους. Στην πρώτη περίοδο έμειναν πίσω με 13-12 αλλά είχαν κάνει τη μισή δουλειά. Στη δεύτερη περίοδο, και οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν βρήκανε λύσεις με επιθετική αιχμή τον Κέντρικ Ναν με συνέπεια να κάνουν επιμέρους σκορ 25-13, πηγαίνοντας στο ημίχρονο με διψήφια διαφορά (37-26).

Οι «πράσινοι» μπήκαν με την ίδια συγκέντρωση στην επανάληψη και δεν επέτρεψαν στην Μπασκόνια ν’ αντεπιτεθεί. Αντίθετα, με επιμέρους σκορ 11-5 ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 48-31 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Σ’ εκείνο το σημείο οι Βάσκοι ανέβασαν την πίεση τους κι έτρεξαν 12-0 σερί μειώνοντας στους πέντε (48-43) μέχρι το 18’. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (53-50) αλλά η Μπασκόνια είχε επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης.

Από τη στιγμή που μείωσε στον έναν (53-52) η Μπασκόνια, οι οκτώ πόντοι από Ναν και Σλούκα, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα συμμάζεψαν την κατάσταση για τον Παναθηναϊκό που μπήκε μπροστά με 61-52. Το έργο του «τριφυλλιού» μόνο εύκολο δε γινόταν αφού οι παίκτες του Ιβάνοβιτς συνέχισαν να παλεύουν και να μένουν κοντά στο σκορ. Με επιθετική αιχμή τον Μονέκε η Μπασκόνια έφερε το ματς στα ίσια (63-63) στο 35’. Στις λεπτομέρειες ο Ναν που κρατούσε όρθιο τον Παναθηναϊκό έγινε ο μοιραίος και ο Μακ Ιντάιρ έδωσε τη νίκη στην Μπασκόνια με τρίποντο 0,9’’ πριν από τη λήξη.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-37, 50-53, 75-73

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected