Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Μοιρασιά και ανοιχτοί λογαριασμοί στο ντέρμπι των “αιωνίων” (vids)

Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι, στο ματς που ολοκλήρωσε τους πρώτους αγώνες της φάσης των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 45′ με γκολ του Αλεξανδρόπουλου, ο ανώτερος στο δεύτερο ημίχρονο, Παναθηναϊκός, ισοφάρισε στο 65′ με κεφαλιά του Ιωαννίδη και η πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου θα κριθεί την Τετάρτη στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά το 1-1 στην άδεια Λεωφόρο.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε πιο πειστική εικόνα στο πρώτο και προηγήθηκε στο 45’ με τον Αλεξανδρόπουλο, όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε «στροφές» στο δεύτερο μέρος και πήρε «ενέργεια» απ’ τις αλλαγές του Φατίχ Τερίμ, ισοφαρίζοντας με τον Ιωαννίδη στο 65’.

Το φιλμ

Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στα πρώτα λεπτά κι έτσι δεν δημιούργησαν πολλές σημαντικές στιγμές. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιβληθεί στα πρώτα λεπτά, ωστόσο ο Ολυμπιακός πιέζοντας ψηλά, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους “πράσινους”. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε απ’ τον Παναθηναϊκό στο 19′. Ο Μλαντένοβιτς σέντραρε, ο Ντόη έκοψε και ουσιαστικά έστρωσε στον Μπερνάρ στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ο Βραζιλιάνος σούταρε δυνατά, αλλά άστοχα! Ο Ολυμπιακός απάντησε με μια καλύτερη στιγμή στο 25′. Ο Ναβάρο τροφοδότησε εξαιρετικά τον Μασούρα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι απ’ τον Λοντίγκιν. Ο τερματοφύλακας του “τριφυλλιού” επενέβη θετικά!

Ο Γιώργος Μασούρας ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στο γήπεδο στο πρώτο μέρος, συμμετέχοντας σε όλες τις σημαντικές στιγμές του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά. Στο 29′ ο Έλληνας μέσος έφυγε με ταχύτητα από δεξιά και έχοντας χώρο έβγαλε μια ωραία μπαλιά από τα πλάγια, ωστόσο ο Ρίτσραντς δεν πρόλαβε να εκτελέσει, καθώς ο Κώτσιρας επενέβη την κατάλληλη στιγμή!

Μόλις στο 42′ ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια του Παναθηναϊκού στον στόχο. Ο Μπερνάρ σούταρε από τα όρια της περιοχής, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει εύκολα

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος σκόραρε στο φινάλε του πρώτου μέρους, απέναντι στην πρώην ομάδα του, κρατώντας χαμηλό προφίλ, καθώς δεν πανηγύρισε. Ο Καρβάλιο εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η άμυνα του Παναθηναϊκού μπλόκαρε και ο Τσέριν τροφοδότησε τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και σούταρε για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Λοντίγκιν! Αυτή ήταν η τελευταία σημαντική στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός με ευκολία πήρε σταδιακά τον έλεγχο του ματς, δημιουργώντας ευκαιρίες κυρίως με τον δραστήριο Μασούρα. Το γκολ του Αλεξανδρόπουλου ήρθε από το κόρνερ του Καρβάλιο, ως επιβράβευση της ανωτερότητας του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος!

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός φανέρωσε το ανεβασμένο του προφίλ με τον Τερίμ να έχει προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις. Στο 49ο λεπτό ο Μπιέλ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, με τον Ιταλό κίπερ του τριφυλλιού να διώχνει.

Οι “πράσινοι” ήταν αρκετά ανεβασμένοι σε σχέση με την εικόνα τους στο πρώτο μέρος και πίεσαν τον Ολυμπιακό για να φτάσουν σε γκολ στο 65′! Ο Μαντσίνι εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Φώτης Ιωαννίδης με εντυπωσιακό άλμα στο κέντρο της περιοχής, έπιασε δυνατή κεφαλιά για το 1-1.

Στο 73′ Φορτούνης και Γιόβετιτς μπήκαν στο ματς αντί των Μασούρα και Ναβάρο. Ο ανώτερος Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ιωαννίδη, ο οποιος σούταρε άστοχα απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, αφού δέχτηκε την μπάλα που κόντραρε μετά το σουτ του Μαντσίνι! Στο 90+3′ μετά από σέντρα του Μλαντένοβιτς από αριστερά ο Ντόη έδιωξε πάνω στη γραμμή σε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.

Αυτή ήταν η τελευταία στο ματς, το οποίο έληξε ισόπαλο και άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες εν όψει της ρεβάνς στο Φάληρο.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (60’ Βαγιαννίδης) Τσέριν, Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (46’ Σπόραρ), Τζούριτσιτς (38’ λ. τ. Μαντσίνι) Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγα (61’ Κίνι), Έσε, Αλεξανδρόπουλος (61’ Καμαρά), Μασούρας (73’ Γιόβετιτς), Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56’ Ποντένσε), Ναβάρο (73’ Φορτούνης).

Το πανόραμα της φάσης των “16”

Πρώτοι αγώνες

ΑΕΚ – Άρης  0-0
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός  1-1

Επαναληπτικοί αγώνες

Τετάρτη 10/1

Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης  1-1 [2-0]
ΝΠΣ Βόλος – ΠΑΟΚ  0-2 [0-1]

Τρίτη 16/1

Ατρόμητος – ΑΕΛ (19.00) [1-1]

Τετάρτη 17/1

Athens Kallithea – Παναιτωλικός (15.00) [2-3]
Κηφισιά – ΟΦΗ (17.00) [1-3]
Άρης – ΑΕΚ (19.00)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (21.00)

Πέμπτη (18/1)

Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (19.00) [1-1]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected