Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

Α Εθνική Γυναικών : Ματσάρα και μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ (vids)

Στο πρώτο ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, ο “δικέφαλος” βρήκε το…πρωτοχρονιάτικο φλουρί!

Οι πρωταθλήτριες επικράτησαν στο γήπεδο Νέων Επιβατών του Παναθηναϊκού με 3-2, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και αύξησαν τη διαφορά στην κορυφή στους 8 βαθμούς.

Το φιλμ

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Θαλής Θεοδωρίδης είδε την Καλέση να τραυματίζεται σοβαρά μόλις στο πέμπτο λεπτό, μένοντας εκτός συνέχειας της αναμέτρησης.

Προσπαθώντας να διαχειριστεί τις δυσκολίες και τις συνθήκες της αναμέτρησης, ο Δικέφαλος κυκλοφόρησε την μπάλα, προσπάθησε να βρει τις φάσεις και να φτάσει στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

Στο 16ο λεπτό όμως, οι φιλοξενούμενες εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ Morris, και με την Ντομόντ άνοιξαν το σκορ της αναμέτρησης, 0-1.

Οι «ασπρόμαυρες» συνέχισαν να παίζουν σε υψηλό τέμπο, πιέζοντας τον αντίπαλο ψηλά. Έτσι, στο 38ο λεπτό η Μήτκου βρήκε τη Στράντζαλη, η οποία τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι και ανατράπηκε εντός περιοχής, με τον Δικέφαλο να κερδίζει πέναλτι. Στο ίδιο λεπτό, η Μήτκου εκτέλεσε σωστά, κάνοντας το 1-1, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το πρώτο μέρος.

Δυναμικά ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος «εξαργύρωσε» άμεσα την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο. Στο 49ο λεπτό, η Μήτκου με πολύ όμορφη σέντρα βρήκε τη Χέλμβαλ, η οποία με εκπληκτική κεφαλιά έκανε την ανατροπή, 2-1.

Ύστερα από το 2-1, ο Δικέφαλος προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ επικίνδυνος όποτε βρισκόταν στην επίθεση.

Στο 56′, η Ντομόντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έφτασε απέναντι στη Νίχαους και έφερε το «ντέρμπι» και πάλι σε ισορροπία, πλασάροντας εύστοχα για το 2-2.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, απειλώντας κυρίως με σουτ εκτός περιοχής, έχοντας παράλληλα τις αντίπαλες… κλεισμένες στα δικά τους καρέ.

Στο 80ο λεπτό, η μπάλα πέρασε από Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή και Χέλμβαλ, για να καταλήξει στο κεφάλι της «χρυσής αλλαγής», Αντιγόνης Παπαδοπούλου, η οποία με άψογη κεφαλιά έκανε το 3-2.

Στο τελευταία δεκάλεπτο, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμά του, και πήρε την 11η σερί νίκη, μένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με 33 βαθμούς.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Θαλής Θεοδωρίδης): Νόιχαους, Κιουρεξίδου, Αχμέντοβα, Γκούνη, Μήτκου, Χαλατσογιάννη, Στράντζαλη, Γιοβάνη (70′ Βαρδαλή), Καλέση (8′ λ.τ. Κατσάνου/ 70′ Παπαδοπούλου), Ακίντα, Χέλμβαλ.

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Ρούβαλης): Γιαννακούλη, Δημητρίου, Μάια, Σιδηρά, Νεφρού, Κακαμπούκη, Ρόγκαν, Ντόμοντ, Χαμαλίδου, Κοκοτσάκη (40′ λ.τ. Γκραντ / 86′ Κατωπόδη), Σπυριδωνίδου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected