Κατηγορίες
Αθλήματα

Australian Open: Εντυπωσιακός Τσιτσιπάς και πρόκριση στους “16”! (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο καλύτερό του παιχνίδι στη Μελβούρνη μέχρι τώρα, επικράτησε του Γάλλου Λούκα βαν Άσε με 6-3, 6-0, 6-4 μετά από 2 ώρες και 2 λεπτά παίρνοντας το εισιτήριο για τον 4ο γύρο για 4η σερί χρονιά.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Έλληνας τενίστας και περσινός φιναλίστ ήταν εξαιρετικός σε όλα τα επίπεδα στο σημερινό παιχνίδι, βρίσκοντας λύσεις (μέσα από το service συνήθως) ακόμα και στις περιπτώσεις που ο βαν Άσε προσπαθούσε να επιστρέψει στο παιχνίδι, σβήνοντας τις 8 από τις 9 ευκαιρίες για break του Γάλλου. 

Ο Τσιτσιπάς τελείωσε το ματς με 12 άσους (κανένα διπλό λάθος), είχε 75% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (39/52) και 57% στο δεύτερο (20/35), είχε πάνω από τους διπλάσιους winners (36-17), αλλά και 15 λιγότερα αβίαστα λάθη (21-36), ενώ ήταν άκρως αποτελεσματικός και ουσιαστικός στις ευκαιρίες για break (6/8).

Ο Τσιτσιπάς δοκιμάστηκε από την αρχή της αναμέτρησης από τον Γάλλο που εμφάνισε μια εμμονή στο να “φορτώσει” με μπάλες το backhand του Τσιτσιπά, με τον 19χρονο να φτάνει σε διπλό break-point (15/40) με το “καλημέρα”. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με “βαριά” service φτάνοντας στο πρώτο μεγάλο hold (1-0). 

Ό,τι δεν έκανε σε εκείνο το σημείο ο Βαν Άσε, το έκανε ο Τσιτσιπάς λίγο αργότερα, βρίσκοντας break (4-2), το οποίο και “εξαργύρωσε” στη συνέχεια παίρνοντας προβάδισμα με 5-2 σβήνοντας ένα ακόμα break-point του Γάλλου. Ο βαν Άσε μείωσε σε 5-3, με τον Τσιτσιπά να κλείνει το set με σερί άσους κάνοντας το 1-0.

Το 2ο set ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε από τον Τσιτσιπά για την ώρα στο Melbourne Park. Ο Έλληνας τενίστας πήρε συνολικά τους 25 από τους 34 πόντους του set παραχωρώντας μόλις 4 από το service του, την ίδια ώρα που ο βαν Άσε πήρε μόλις 5 από το δικό του! Το bagel ήρθε απόλυτα φυσιολογικά με τον Νο7 του κόσμου να έχει ξεκάθαρα το μομέντουμ του αγώνα. 

Αυτό όμως δεν επιβεβαιώθηκε, σε πρώτο χρόνο, στο 3ο set με τον Γάλλο να φτάνει στο πρώτο του break στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με δύο holds να κάνει το 3-0. Η απάντηση του Τσιτσιπά όμως ήταν καθηλωτική. Με 5 σερί games όχι μόνο πήρε πίσω το χαμένο του service, αλλά βρήκε νέο break φτάνοντας ένα game από την πρόκριση. 

Όλα τα λεφτά σε εκείνο το σημείο ήταν ο μαγικός πόντος του Τσιτσιπά που τον έφερε σε break-point (15/40) στο 5ο game του αγώνα, με τον Γάλλο να μην μπορεί να κλείσει τον πόντο μετά από τέσσερις προσπάθειες για smash! 

Από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς πήρε και πάλι τον έλεγχο του court φτάνοντας εύκολα στην πρόκριση στον 4ο γύρο εκεί όπου θα βρει μπροστά του τον Τέιλορ Φριτς που με τη σειρά του επικράτησε του Ούγγρου Φαμπιάν Μαρόζαν με 3-6, 6-4, 6-2, 6-2. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected