Αθλήματα

Σαββατοκύριακο “γεμάτο” δράση με ελληνικές παρουσίες σε στάδια του πλανήτη

Η σεζόν προχωράει και η δράση εντείνεται σε όλα τα μέρη του πλανήτη. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον με τους αθλητές και τις αθλήτριες της χώρας μας να μετέχουν σε αγώνες εντός και εκτός συνόρων.

Η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει τους αγώνες της στις ΗΠΑ – όπου για φέτος το χειμώνα θα είναι η έδρα της – αυτή τη φορά στο Σιάτλ. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια έχει κάνει δύο αγώνες κι έχει καλύτερη προσπάθεια στα 4,63 μ. και το βράδυ του Σαββάτου, στο UW Indoor Preview, θα επιδιώξει να το βελτιώσει. Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του Τόκιο θα παραμείνει στις ΗΠΑ για τους αγώνες προετοιμασίας και αναμένεται να έρθει στην Ευρώπη απευθείας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκόβης.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βρίσκεται εδώ και καιρό στην Αυστραλία όπου συμμετέχει σε προπονητικό καμπ του προπονητή της Μπρεντ Βάλανς. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 και “χάλκινη” παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2023 θα λάβει μέρος σε αγώνα 10.000 μ. που θα διεξαχθεί στην Καμπέρα, το Σάββατο (27/1). Πρόκειται για το πρώτο δυνατό τεστ της αθλήτριας ενόψει της παρουσίας της στο εθνικό πρωτάθλημα Αυστραλίας στα 20χλμ. βάδην τον επόμενο μήνα. Η Ντρισμπιώτη μετέχει για δεύτερη φορά σε αυτή τη διοργάνωση, αφού ήταν παρούσα και στον αγώνα του 2023.

Ο Εμμανουήλ Καραλής βρίσκεται στο…δεύτερο σπίτι του την Πολωνία για να συμμετάσχει στο μίτινγκ του Λοτζ το Σάββατο (27/1). Ο 4ος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο στο επί κοντώ θα κάνει τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν, μετά τα 5,50 μ. της περασμένης εβδομάδας στο Ντόρτμουντ. Ο αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και θα διεκδικήσει μεγάλα άλματα. Ο Καραλής μετά το Λοτζ θα λάβει μέρος στο μίτινγκ του Ντίσελντορφ στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο Δημήτρης Τσιάμης άνοιξε άτυπα τη σεζόν στην προπονητική ημερίδα του ΟΑΚΑ, την περασμένη Παρασκευή με το άλμα στα 16,40 μ. και θα τη συνεχίσει στο μίτινγκ της Μπρατισλάβα, την Κυριακή (28/1). Ο έμπειρος άλτης έδειξε πως έχει στα πόδια του καλές επιδόσεις και τη δυνατότητα να διαγράψει καλή σεζόν. Στο ίδιο μίτινγκ θα συμμετάσχουν στα 60 μ. Ανδρών οι Θοδωρής Βροντινός και Βασίλης Παπαμαργαρίτης και στα 60 μ. γυναικών η Δήμητρα Τσουκαλά. Ο Βροντινός έχει τρέξει φέτος την απόσταση 6.77 (όσο και το ατομικό του ρεκόρ), ενώ η Τσουκαλά σε 7.53, επίδοση κοντά στο ατομικό της 7.52.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ξεκινάει τους αγώνες για το 2024 θέλοντας να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το 2023. Η νεαρή αθλήτρια έκανε εξαιρετική χρονιά, ενώ συμμετείχε μέχρι και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στα 200 μ. θα τρέξει το πρώτο της 60άρι στη σεζόν και θα διεκδικήσει από νωρίς χρόνους κοντά στο ατομικό της 7.26. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών θα πάρει μέρος ο Δημήτρης Χρυσάφης με 6.70 από την περασμένη εβδομάδα στον Άγιο Κοσμά, καθώς και ο πρωταθλητής της σφαιροβολίας, Οδυσσέας Μουζενίδης, που θα κυνηγήσει βολές πάνω από τα 19,00 μέτρα.

Η Τατιάνα Γκούσιν βρίσκεται στη Γαλλία, ώστε το Σάββατο (27/1) να συμμετάσχει στο μίτινγκ της Ναντ. Η πρωταθλήτρια του ύψους στοχεύει στις διοργανώσεις του καλοκαιριού και γι αυτό θέλει να επιδιώξει από νωρίς ανάλογα καλές επιδόσεις που θα της δώσουν πολύτιμους βαθμούς στο ranking. Η αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση, αφού ολοκλήρωσε δίχως προβλήματα τον βασικό κύκλο της προετοιμασίας της και προσδοκά σε μια σεζόν ανάλογη των δυνατοτήτων της.

Η Γεωργία Δεσπολλάρη θα κάνει τον τρίτο της αγώνα στη σεζόν, αυτή τη φορά επί ολλανδικού εδάφους. Η νεαρή μετά το 2.05.81 στο Ντόρτμουντ και το 2.05.55 σε 300αρα πίστα στο Τάμπερε, θα τρέξει και στο Άπελντορν (Σάββατο, 27/1). Η 20χρονη μέσα από τις διαδοχικές κούρσες αναμένεται α παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένη. Άλλωστε τα 800 μ. είναι ένα αγώνισμα, όπου η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και η Δεσπολλάρη συγκεντρώνει πολύτιμες εμπειρίες για τους αγώνες του 2024. Στο ίδιο μίτινγκ θα τρέξει στα 800 μ. ο Χαρίδημος Ξενιδάκης, που θέλει μια επίδοση κάτω από 1.50.00, ενώ στα 1.500 μ. θα αγωνιστεί η Ανθή Κυριακοπούλου.

Ο Ανδρέας Πανταζής ξεκινάει τη σεζόν στο Κέμνιτς της Γερμανίας στον πρώτο επί της ουσίας αγώνα του στη σεζόν. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έκανε ένα προπονητικό πέρασμα από την ημερίδα του ΟΑΚΑ, όπου πέτυχε 15,34 μ. και στη Γερμανία θα διεκδικήσει τα πρώτα αγωνιστικά άλματα της περιόδου. Στο ίδιο μίτινγκ θα συμμετάσχει και η αθλήτρια του τριπλούν Μαρία Πούρτσα, που πλέον μετέχει με τα ελληνικά χρώματα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected